Gündem

YİĞİDONUN ÇAY KEYFİ

YİĞİDONUN ÇAY KEYFİ

YİĞİDONUN ÇAY KEYFİ
14-12-2013 18:09


OĞUZHAN SARZEP / İRFAN ÖZŞEKER

Sivasspor soğuk bir havada oynadığı güzel futbolu ile içimizi ısıttı. Beşiktaş deplasmanından elde edilen 1 puanla kendi saha ve seyircisi önünde Çaykur Rizespor’u konuk eden Sivasspor özellikle ikinci yarıda sergilediği muhteşem oyunu ile sonuca gitmeyi başardı.

Sivasspor ve Çaykur Rizespor açısından bu müsabaka çok önemliydi. Sivasspor üst sıraları zorlamanın hesaplarını yaparken, Çaykur rize ise 9 haftalık puan hasretini dindirmek istiyordu ama evdeki hesap Sivasspor’a tutmadı

Sivasspor 1-0 yenik duruma düştüğü müsabakadan 3-1 galip ayrıldı. Maçın kahramanı hiç kuşkusuz Burhan Eşer’di. İki gol ile takımının başarısında rol oynayan Eşer’i Aatif’de yalnız bırakmadı.

Sivasspor oynadığı oyunu ile teşekkürü hak ederken bir teşekkürde 4 Eylül Stadyumunu yeşil bir görüntüye kavuşturan tesis sorumlularına. Galatasaray-Juventus müsabakasındaki görüntünün aksine muhteşem bir görüntü vardı. Elbette teşekkür sıralamasında taraftarın da yerini unutmadık.

Süper Lig'de 3 maçtır galibiyete hasret kalan Sivasspor, galibiyet hasretine eski hocası Rıza Çalımbay’ın takımı Çaykur Rizespor karşısında son verdi. Yiğidolar coşkulu bir futbolla Ç. Rizespor’u 3-1 mağlup ederek evine puansız gönderdi.

35 gündür ligde galip gelemeyen Sivasspor 1-0 geriye düştüğü maçta galibiyeti getiren golleri 68. ve 90+1. dakikada Burhan Eşer ile 76. dakikada Aatif Chahechouhe attı. Çaykur Rizespor'un tek golünü ise 52. dakikada serbest vuruştan Florin Cernat attı.

Bu galibiyet ile puanını 26'ya çıkartan Sivasspor, süper ligin 16. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyespor'un konuğu olacak.

Maçtan Dakikalar
4. dakikada Cernat'ın pasında ceza alanı dışında topla buluşan Eren'in sağdan çapraz pozisyondan şutunda defanstan seken meşin yuvarlak, kaleci Korcan'da kaldı.

9. dakikada sol kanattan topla ceza alanına giren Djebbour'un vuruşunda, kaleci Serkan meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

24. dakikada Cicinho'nun sağdan kullandığı serbest atışta, ceza alanında iyi yükselen Ümit'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından az farkla auta çıktı.

28. dakikada Ümit'in pasında sol kanatta topla buluşan Utaka, önündeki boş alanı hızla kat ederek ceza alanına girdi. Çapraz pozisyonda kaleciyle karşı karşıya kalan Utaka'nın vuruşunda kaleci Serkan meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Kaleciden dönen topu ceza alanı dışında önünde bulan Chahechouhe'nun şutunda Serkan, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

29. dakikada Cicinho'nun sol kanattan kullandığı kornerde, ceza alanı dışında kaleyi karşıdan gören pozisyondan topla buluşan Hakan'ın şutunda top az farkla auta gitti.

34. dakikada ani gelişen Çaykur Rizespor atağında Eren'in sol kanattan ceza alanına ortasında Koray'ın vuruşunda, kaleci Korcan topu kornere gönderdi.

48. dakikada Chahechouhe'nin pasında sol kanatta topla buluşan Aydın'ın ceza alanı dışından çapraz pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta gitti.

49. dakikada Cernat'ın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Korcan, kaleye yönelen topu son anda kornere çeldi.

52. dakikada Çaykur Rizespor'un kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Cernat, kaleyi cepheden gören pozisyonda düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1 

56. dakikada Burhan'ın sağ kanattan ceza alanına ortasında Hakan'ın kafa vuruşunda direkten dönen topu, savunma uzaklaştırdı.

68. dakikada ani gelişen Sivasspor atağında Chahechouhe'nin pasında ceza alanında topla buluşan Djebbour, meşin yuvarlağı müsait durumdaki Burhan'a aktardı. Burhan'ın ceza alanı sağ çaprazından uzak kale direğine plase vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1 

75. dakikada sağ kanattan ceza alanına giren Burhan Eşer, Oboabona ile girdiği ikili mücadelede yerde kalınca hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. 76. dakikada penaltıyı kullanan Chahechouhe, topu filelere gönderdi: 2-1

83. dakikada Cicinho'un pasında ceza alanında topla buluşan Chahechouhe'nun vuruşunda kaleci Serkan, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

88. dakikada rakiplerini çalımlayan Kweuke'nin ceza alanı dışından kaleyi cepheden gören pozisyonda şutunda, kaleci Korcan, meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

Sivasspor, maçın uzatma dakikalarında farkı ikiye çıkardı. 90+1. dakikada sol kanattan rakiplerini çalımlayarak ceza alanına giren Aydın'ın ortasında iyi yükselen Burhan, kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-1

Karşılaşma, Sivasspor'un 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

ROBERTO CARLOS, 'TAKIMIMLA GURURLUYUM'

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlmos, müsabaka sonrasında yaptığı açıklamasında ‘ Muhteşem bir takıma sahibim. Çaykur Rizespor karşısında oynanan oyun ve elde edilen galibiyetten dolayı futbolcularımı tebrik ederim. Havanın soğuk olması ve rakibin durumu bizi ilgilendirmedi ve Adımıza yakışır bir oyun ile sonuca gittik. Hedefe adım adım ilerliyoruz‘ dedi.

MAÇ SONU GÖRÜŞLER

Sivasspor Antrenörü Cesar Domingo Lopez, geriye düşmelerine rağmen maçı bırakmayarak kazandıklarını belirtti. Rizespor teknik direktörü Rıza Çalımbay ise basit hatalardan maçı kaybettiklerini söyledi.

Sivasspor'un 3-1 üstünlüğü ile sona eren karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Yardımcı Antrenörü Cesar Domingo Lopez, maçın zor geçeceğini tahmin ettiklerini belirterek, 'Düşündüğümüz gibi bir maç oldu. Zorlu bir karşılaşma oldu. Geriye düştük. Tekrar öne geçmemiz gerekiyordu ve öne geçmek için elimizden geleni yaptık ve sonuçta öne geçerek maçı kazanmayı başardık.' diye konuştu.

KALECİ KORCAN

Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay, ise geriye düşmelerine rağmen maçı çevirmeyi başardıklarını belirterek önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Korcan kalan 2 maçı 6 puan ile kapatarak devre arasına üst sıralarda girmek istediklerini kaydetti. Rakibin golünde topun dönerek geldiği için topu göremediğini belirten Korcan, hatalı olduğunu söyledi.

KADİR BEKMEZCİ

Sivasspor takım kaptanı Kadir Bekmezci ise, askı hocalarının takımın karşı zor bir maç olacağını düşünerek maça motive olduklarını belirterek, 'İlk yarıda pozisyonları değerlendiremeyince maçı zora soktuk. Geriye düşünce motivasyonumuz düşer gibi oldu ama kendimizi toparlayıp maçı kazanmasını bildik.' dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER