Gündem

Süper Lig Alev Alev

Süper Lig Alev Alev

Süper Lig Alev Alev
12-11-2013 15:32


İRFAN ÖZŞEKER

Süper Toto Süper Lig'de 11. hafta büyük çekişmenin ardından geride kaldı. Süper Lig'in yavaş yavaş şekillenmeye başladığı haftada üst tarafta kıyasıya yarış devam ederken, alt sıralardaki takımlar ise bir an önce düşme potasından kurtulmanın hesabını yapıyor. Sivasspor, Bursaspor'u da evinde mağlup ederek taraftarlarına şampiyonluğa oynadığı sezonlardaki heyecanı yaşatmaya devam ediyor. 11. haftada 9 karşılaşmanın da beraberlikle sonuçlanmaması en dikkat çeken şeylerden biri oldu.

HAFTANIN PANAROMASI

Sivasspor 2 - 1 Bursaspor

Sivasspor'a yan bakan yanıyor. Lige pek de istediği gibi başlayamayan Sivasspor bir açıldı pir açıldı. Son 6 haftada 5 galibiyet, 1 beraberlik alan Yiğidolar evinde Bursaspor'u da yenerek zirve yarışında ne kadar kararlı olduğunu gösterdi. Bursaspor karşısında oynanan futbol ise şehrin yüzünü güldürdü. 90 dakika Bursaspor gibi ligin güçlü ekibine sahayı dar eden Sivasspor gol kaçırma yarışına girdiği maçta 3 puanı alan taraf oldu. Bu sezon inişli çıkışlı bir performans sergileyen Bursaspor ise Sivas'tan eli boş dönerken taraftarlarını üzmeye devam ediyor.

Kayserispor 0 - 3 Beşiktaş

Ligde son 3 hafta üst üste berabere kalan Beşiktaş, deplasmanda Kayserispor'a patladı. Sivasspor'un eski futbolcusu Eneramo'nun da bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadığı maçta 3 puanını hanesine yazdıran Beşiktaş kaybedilecek olası bir puan kaybında yaşanabilecek kaosunda önüne geçmiş oldu. Kayserispor ise sezon öncesi zirveye oynayabilecek bir kadro kurarak büyük umutlar beslemesine rağmen son sıradan bir türlü kurtulamadı. Şehrin de sahip çıkmadığı takım Beşiktaş maçında boş tribünlere oynadı. Alınan yenilgi teknik direktör Prosinecki'yi koltuğundan etti.

Fenerbahçe 2 - 0 Galatasaray

Haftanın en önemli maçı beklenildiği gibi bitti. Saraçoğlu'nda 3 puanı unutan Galatasaray rakibine yine yenilerek hem Fenerbahçe karşısında galibiyet özlemine son veremedi hem de şampiyonluk yarışında ağır bir yenilgi aldı. Fenerbahçe ise bu hafta da 3 puanla ayrılarak şampiyonluk için ne kadar arzulu olduğunu gösterdi.

Gençlerbirliği 3 - 2 Trabzonspor

Futbolun şakası olmaz sözü bu maç için söylenmiş olsa gerek. Deplasmanda 2-0 öne geçen Trabzonspor üstünlüğünü koruyamadı ve peş peşe yediği 3 golle şok bir yenilgi aldı. Ligde vasatı aşamayan, Avrupa Lig'inde harikalar yaratan Karadeniz Fırtınası zirve yarışından uzaklaşmaya başladı. Şifo’nun sihirli değneği Gençlerbirliği'ne hayat verdi. Metin Diyadin ile yolların ayrılmasının ardından Beşiktaş'ın efsane kaptanı Şifo lakaplı Mehmet Özdilek'e takımı emanet eden Gençlerbirliği, Mehmet Özdilek yönetiminde 3'te 3 yaparak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Kasımpaşa 3 - 0 Gaziantepspor

Sivasspor ile birlikte bu sezonun en flaş takımı olan Kasımpaşa yoluna dolu dizgin devam ediyor. Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası'nda İnegölspor'a yenilerek kupaya veda eden Kasımpaşa Gaziantepspor karşısında 9 dakikada bulduğu 3 golle haftayı 3 puanla kapatırken 2. sıradaki yerini korudu. Konuk Gaziantepspor ise Sivasspor'dan 4, Kasımpaşa'dan 3 gol yiyerek son 2 haftasında kalesinde 7 gol gördü ve gol atma başarısını da gösteremedi.

Eskişehirspor 2 - 0 Akhisar Belediye

Maddi sıkıntılarla boğuşan Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Eskişehirspor'da takımın performansı taraftarların yüzünü güldürüyor. Ege temsilcisi Akhisar'ı konuk eden Eskişehirspor maç öncesi gibi beklenildiği gibi rakibini mağlup ederek 19 puana ulaştı. Son haftalarda düşeşe geçen Akhisar ise ardı ardına gelen yenilgilerle bir anda 8'inci sıraya kadar geriledi.

Elazığspor 0 - 1 K.Erciyesspor

Ligin son sıralarını yakından ilgilendiren mücadeleden gülen taraf Kayseri temsilcisi oldu.  Geçtiğimiz hafta hoca değişiklineğe giderek kötü gidişata son vermek isteyen Elazığspor sahasında yenilerek 17. sıraya kadar geriledi. 6 hafta sonra 3 puanla buluşan Kayseri Erciyesspor ise düşme hattının üstüne çıkarak az da olsa rahat bir nefes almayı başardı.

K. Karabükspor 2 - 1 Ç.Rizespor

İki ekip için de 3 puanın çok önemli olduğu maçta 3 puanı hanesine yazdıran taraf mavi ateşler oldu. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş'tan 1 puan almayı başaran Karabükspor, Ç. Rizespor'dan aldığı 3 puanla derin bir nefes aldı. Rıza Çalımbay yönetimindeki Ç. Rizespor'un ise düşüşü son sürat devam ediyor. Ç. Rizespor puan kayıplarının ardından 9'uncu sıraya kadar geriledi.

Torku Konyaspor 2 - 0 MP Antalyaspor

Ligin alt sıralarından kurtulmanın hesabını yapan T. Konyaspor aradığı 3 puanı MP. Antalyaspor maçında buldu.  T. Konyaspor, Hasan Kabze'nin muhteşem golü ile puanını 13'e yükseltirken, Antalyaspor ise en az 1 puan için gittiği Konya deplasmanından eli boş döndü. Bu maçta skordan çok Antalyaspor'dan Mehmet Sedef'in geçirdiği kalp krizi gündemi meşgul etti.

HAFTANIN TAKIMI: SİVASSPOR

11. haftada 9 takım hanesine 3 puan yazdırmasına rağmen hiç bir takımın oynadığı futbol Sivasspor kadar otoritelerden tam puan almadı. Ligin en önemli maçı Fenerbahçe-Galatasaray maçı bile oynanan futbolla eleştirilirken, Sivasspor evinde konuk ettiği Bursaspor'u sahadan silerek 3 puanı alan taraf oldu. Alkışlar Yiğidolara.

HAFTANIN GOLÜ: HASAN KABZE (T. KONYASPOR)

Sezon başında Orduspor'dan, Konyaspor'a transfer olan Hasan Kabze şık gollerine bu sezon da devam ediyor. MP. Antalyaspor maçında mükemmel bir gole ile topu kaleci Hakan Arıkan’ın üzerinden aşırtan Hasan Kabze'nin golü haftanın hatta sezonun en iyi gollerine aday olmayı hak ediyor.

GOL KRALLIĞI

1 Aatif Chahechouhe     Sivasspor            9

2 Ezequiel Scarione        Kasımpaşa          7

3 Didier Drogba                Galatasaray        6

- Hugo Almeida                Beşiktaş               6

5 Bogdan Stancu              Gençlerbirliği     5

ASİST KRALLIĞI

1 Cicinho                             Sivasspor            6

2 Caner                                Fenerbahçe       6

3 Fernandes                      Beşiktaş               5

4 Burak                                Galatasaray        4

5 Erman                               Eskişehirspor     4

HAFTANIN 11’İ

Volkan  (Fenerbahçe), İlhan (Kasımpaşa), Mabiala         (Karabükspor), Ahmet Yılmaz (Gençlerbirliği), Tolga Ünlü                (Konyaspor), Burhan     (Sivasspor), Olcay (Beşiktaş), Aatıf

(Sivasspor), Castro         (Kasımpaşa), Cristian (Fenerbahçe),  Jimmy (Gençlerbirliği)      

12. HAFTANIN PROGRAMI

23 Kasım Cumartesi

15.30 Çaykur Rizespor-Kayserispor (Yeni Rize Şehir)

19.00 Bursaspor-Kasımpaşa (Bursa Atatürk)

19.00 Galatasaray-Sivasspor (Türk Telekom Arena)

24 Kasım Pazar

13.30 Kayseri Erciyesspor-Gençlerbirliği (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)

16.00 Gaziantepspor-Elazığspor (Kamil Ocak)

19.00 Trabzonspor-Eskişehirspor (Hüseyin Avni Aker)

19.00 Medical Park Antalyaspor-Fenerbahçe (Akdeniz Üniversitesi)

25 Kasım Pazartesi

20.00 Akhisar Belediyespor-Kardemir Karabükspor (Manisa 19 Mayıs)

20.00 Beşiktaş-Torku Konyaspor (Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan -Seyircisiz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER