Gündem

RAVZA DERNEĞİ’NDEN KARASU’YA CEVAP

Uluslararası Ravza Derneği’nden, Meydan Cami restorasyonu ile ilgili iddialarda bulunan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’ya cevap verdi.

RAVZA DERNEĞİ’NDEN KARASU’YA CEVAP
24-04-2024 15:23
SİVAS

 Hayrullah AĞKAŞ

Uluslararası Ravza Derneği, CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu’nun Meydan Cami Restorasyonu ile ilgili açıklamalarına cevap verdi.

Dernekten yapılan açıklamada “Uluslararası Ravza Derneği olarak 2012 yılından itibaren yurtiçi ve yurtdışında faaliyet göstermekteyiz. Bugüne kadar 150 okul ve ibadethane yapan derneğimizin, Sayın Vekil’in paylaşımında bahsettiği herhangi bir tarikat cemaat veya grupla irtibatı olmayıp tamamen Sivaslı İş Adamlarının oluşturduğu sosyal hassasiyet temalı bir dernektir” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sayın Vekil’in sosyal medya üzerinden bahsettiği uygulama Türkiye genelinde Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile STK’lar arasında yürütülen ortak çalışmadır. Bunun örnekleri İstanbul’da Sultan Ahmet Camii ve Eyüp Sultan Camii vs’de de uygulanmaktadır. Sivas özelinde de Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzün belirlemiş olduğu protokole ve denetleme şartlarına uygun olarak Uluslararası Ravza Derneği, Meydan Camii restorasyonunu işinde uzman olan, yaklaşık 300 tarihi eseri ayağa kaldırmış ART Restorasyon firması tarafından, yine Vakıflar Genel Müdürlüğü kontrolünde gerçekleştirilecektir. Derneğimiz restorasyonun sadece finans boyutunu üstlenmektedir.

Bu kapsamda süreç, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan istişareler sonucunda gayet şeffaf, kamuoyuna açık bir şekilde yürütülmüştür. Sayın Vekil isterse süreçle alakalı gerekli bilgilendirmeyi açık bir şekilde kendisine sunmaktan memnuniyet duyarız.

Aynı zamanda kendisinin de konuyla alakalı görüş ve önerilerini ayrıca en önemlisi maddi destekle katkıda bulunmak isterlerse desteklerini de alarak beraberce yapmaktan memnuniyet duyarız.

Bu vesileyle Sayın Vekil’in sosyal medya üzerinden paylaşmış olduğu sözleriyle alakalı yanlış anlaşılmayı gidermiş olmak istiyoruz. Sivas Eşrafı olarak niyetimiz Sivas’a mâl olmuş bu eserleri ayağa kaldırmaktır. Kamuoyunun bilgisine…”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
mahmut 1 hafta önce
sivas merkezli bir vakıf ve 150 okul ve ibadethane yapmışlar öylemi
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER