Eğitim

Rektör Adayı Projelerini Anlattı!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Ahmet Alim, gazetemize ziyarette bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle rektör seçilmesi halinde hayata geçirecekleri projeler hakkında açıklamalarda bulunan Alim, “Araştırma üniversitesi olmak istiyoruz. ‘Fikrim var’ diyen hocaları dinleyip bu kişilere yol gösterecek bir bilimsel kuruluşumuz yok. Böyle bir kuruluş üniversite bünyesine kazandırmak istiyoruz” dedi.

Rektör Adayı Projelerini Anlattı!
23-06-2024 11:42
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ 

SCÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Ahmet Alim, Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Taner Karabal’ı ziyaret etti. Sivas’a ve SCÜ’ye hizmet için aday olduğunu belirten Alim, bilgi birikimine güvendiğini ifade etti. Projelerinden bahseden Alim, “Araştırma üniversitesi olmak istiyoruz. Hocalarımız ‘Bir fikrim var’ diyor. ‘Fikrim var’ diyen hocaları dinleyip bu kişilere yol gösterecek bir bilimsel kuruluşumuz yok. Böyle bir kuruluş üniversite bünyesine kazandırmak istiyoruz. En basiti bir araştırma dekanlığı. Araştırma dekanlığı araştırma üniversitesi olmayan üniversitelerin çoğunda var. Ayrıca bünyesinde Tıp Fakültesi olan üniversiteler bir birlik kurmak istiyorum” diye konuştu.

HASTANE İNŞAATI İVEDİLİKLE TAMAMLANMALI

Şehir ile üniversite arasındaki kopukluğun bir nebze de olsa giderildiğini belirten Alim, bunu daha iyi seviyelere getirmek için çalışacaklarını kaydetti. Alim, “Üniversitede  proje var, bilimsel çalışmalar var. Bunu sanayiye aktarmak gerekiyor. Üniversite sanayiye yön verirse bundan üniversite de kazanır sanayi de kazanır.  Malum biliyorsunuz bir hastane inşaatımız var. Yaklaşık yüzde 55’i bitmiş durumda. Bu hastane inşaatının ivedilikle bitirilmesi gerekiyor. Çünkü ilimizde Tıp Fakültesi koğuş sisteminde yatırıyor. Artık koğuş sisteminde hasta yatırma hiçbir yerde kalmadı. Yeni hastanenin bir an evvel bitirilmesi lazım. Bu nokta da Sivas kamuoyuna da iş düşüyor. Bu hastanenin ivedilikle bitirilip Sivas halkının kullanımına sunulması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

 


Editor : Hayrullah Ağkaş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER