Yaşam

Sivas'tan Tüm Dünyaya Aşık Veysel'i Duyurdu

Kanunî bestekâr Göksel Baktagir’in, Âşık Veysel için yaptığı besteye Sivas’ta çekilen klip büyük ilgi görüyor. Ünlü bestekârın, Veysel’e duyduğu hayranlıktan esinlenerek bestelediği “Kara Toprak” adlı eseri, geçtiğimiz Eylül ayında Sivas’tan tüm dünyaya duyurmuştu.

19-04-2024 13:53
SİVAS

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Göksel Baktagir, “Veysel’in toprağında Veysel’in hatırasını yâd etmenin bir vefa borcu olduğunu söylemişti”. Tarihî Kent Meydanı’nda “Dosttan Gelen Selam” konserinde beste ilk defa Sivas’ta 2023’ün Eylül ayında icra edilmişti. O günlerde Sivas Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün katkılarıyla besteye bir de klip çekilmişti. Sivas Valiliği’nin himayesinde prodüksiyonu yapılan klip, o günden itibaren sosyal medyada büyük bir ilgiyle karşılandı. Veysel’in nağmelerinden ilhamla yapılan beste, Sivas’ın göz alıcı manzaraları ve mekanlarıyla klipleştirildi. Sivas’ın imajına ve tanıtımına büyük katkıda bulunan bu çalışma, dünyanın dört bir yanından büyük ilgi gördü.

    Geçtiğimiz günlerde, TRT 2’de yayınlanan, sunuculuğunu Hülya KOÇYİĞİT’İN yaptığı  “Film Gibi Hayatlar” programında besteye ve klibe yer verildi. Programda Göksel Baktagir  “öz kimliğimi   kaybetmeden Veysel’in peşine düştüm” ifadesini kullandı. Göksel Baktagir  youtube kanalında  ‘Benim Sadık Yârim’ ismiyle yayınlanan video şu ana kadar bir milyon üzerinde görüntülendi. /Haber Merkezi/ 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER