Spor

Sivasspor Kulübü “Her Karara Saygılıyız”

Kulüpler Birliği Toplantısı sonrası basının karşısına geçen Ali Koç toplantıda 7 kulübün Beşiktaş'ın çağrısına destek verdiğini söyledi. Temsilcimiz Demir Grup Sivasspor Kulübü ise toplantıda “Her karara saygılıyız” fikrini söyledi.

Sivasspor Kulübü “Her Karara Saygılıyız”
30-03-2023 11:30
SİVAS

OĞUZHAN SARZEP

Kulüpler Birliği Vakfı geçtiğimiz gün 12 takımın katılımıyla gerçekleştirdiği toplantıda deprem felaketinin ardından ligden çekilen Hatayspor ve Gaziantep FK’nın kalan maçlarda hükmen mağlup sayılmasıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararı görüştü.

Vakıf Başkanı Ali Koç, ligden çekilen Hatay’ın oy kullanmadığı zirvede 11 takımın 7’sinin ligden çekilen 2 takımın tüm maçlarının oynanmamış sayılmasını istediğini, 4 kulübün ise TFF’nin aldığı kararın devamını talep ettiğini belirtti.

“7 KULÜP BEŞİKTAŞ’I DESTEKLEDİ”

Koç, “7 kulüp bir görüşü savundu, 4 kulüp başka görüşü savundu. Toplantıda 12 kulüptük, Hatayspor görüş bildirmek istemedi. İki alternatifin de artısı ve eksisi var. Birinci alternatif, tescil olan maçlar kalsın ve sonrakiler hükmen mağlup olsun. Bu sadece Süper Lig'e değil, bütün alt liglere de uygulanacak. Maçlar hiçbir şekilde sayılmasın diyenlerin de kabul edilebilir argümanları var. Geldiğimiz nokta itibarıyla, bu konu hakkında 17 kulüp yazılı görüş verecek. Bunları TFF'ye sunacağız. Aramızdaki ilkesel karara göre, 3'te 2'lik birlik sağlanması gerekiyor ama bunda buna bakmaksızın; bu takım bunu istiyor, bu takım bunu istiyor diye TFF'ye sunacağız. Kulüpler için yaşayan bir TFF kimliği kısa süre içinde gösterildi. Diğer iki TFF ile karşılaştırdığımızda, siyah ile beyaz kadar fark var. Biz görüşlerimizi ileteceğiz, onlar ne karar alacak göreceğiz. Ne karar alırlarsa, bunu anlayışla karşılayacağız kulüpler olarak” dedi.

5 KULÜP “AYNEN DEVAM” İSTİYOR!

7 kulüp, Beşiktaş’ın “ligden çekilen takımların oynadıkları maçların geçersiz sayılması” teklifini desteklerken; Fenerbahçe, Galatasaray, Kayserispor, Karagümrük ve Giresunspor, kulüplere 3 puan ve +3 gol averaj kararının aynı şekilde devam etmesi yönünde karar bildirecek. Alanyaspor, Konyaspor ve Ümraniyespor da mevcut kararın devam etmesini istiyor. Demir Grup Sivasspor ise “Her karara saygılıyız” fikrinde.

3 KULÜBÜN KARARI HENÜZ NET DEĞİL!

Adana Demirspor, Başakşehir, Trabzonspor ise konuyla ilgili kararını toplantıda açıklayacak. Öte yandan Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı'nda alınan karar, Türkiye Futbol Federasyonu'na "tavsiye" olarak iletilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER