Gündem

İŞKUR, Arsa Arıyor

İŞKUR, Arsa Arıyor

İŞKUR, Arsa Arıyor
13-01-2014 17:21


Yıllardır, fiziki açıdan uygun bir bina arayan ancak bulamayan kurum, İstasyon Caddesi’ndeki SGK binasına taşınmayı hedefliyordu. SGK binasında da hayal kırıklığı yaşayan kurum bina arayışından vazgeçti. Bina yerine arsa arayışına geçen İŞKUR, Sivas’ta hizmet binası inşa edecek.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta uzun yıllardır yer sorunu yaşayan kurumların başında gelen Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, kurumsal hizmetlerin yürütülebileceği uygun bir bina bulamayınca çareyi yeni bir hizmet binası yapmakta buldu.

Son olarak İstasyon Caddesi üzerindeki SGK eski İl Müdürlüğü binasına talip olan İŞKUR, binanın tahsisi konusunda SGK ile anlaşmıştı ancak, SGK binayı İŞKUR’a tahsis etmekten vazgeçti. Yaşanan gelişme üzerine bina aramaktan vazgeçti.

Edinilen bilgiye göre İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yaşadığı yer sorununu yakından takip eden Genel Müdürlük, ‘Artık bina aramayın, arsa bulun kendi binamızı yapalım’ yaklaşımında bulundu. Yaşanan bu diyalogun ardından harekete geçen İŞKUR il Müdürü Nabi Soysal, belediye, hazine ve şahıs arazileri ile ilgili araştırma yapmaya başladı.

2-5 DÖNÜMLÜK ARAZİ ARANIYOR…

İŞKUR İl Müdürlüğü, yeni hizmet binası için minimum 2, maksimum 5 dönümlük bir arazi arayışında.  Arazinin kent merkezine yakın bir noktada olmasına önem veren kurum, hizmet verdiği 20 bin civarındaki işsizin ulaşım konusunda sıkıntı yaşamamasını istiyor.

Yaklaşık 80 personelle Bankalar Caddesi 1. Park Sokak’taki hizmet binasında faaliyet gösteren İŞKUR, yeni binasında meslek edindirme kurslarının düzenlenebileceği alanlardan, konferans-toplantı salonuna kadar, birçok donatının da bulunmasını hedefliyor. Sivas’ta inşa edilmesi planlanan yeni İŞKUR binasının projesini genel müdürlük hazırlayacak. Proje, satın alınan arazinin niteliklerine göre şekillenecek. İŞKUR’un hedefinde 4-5 katlı modern ve donanımlı bir bina inşa etmek var.

BİRÇOK KURUM

AYNI SIKINTIYI YAŞIYOR…

Sivas’ta İŞKUR’un yanı sıra Nüfus İl Müdürlüğü, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro 20. Bölge Müdürlüğü gibi kurumlar da yer sıkıntısı yaşıyor.  Kentte Sağlık Bakanlığı’nın yeni yapılanması kapsamında oluşturulan Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) bir süre Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binasında hizmet verdikten sonra restore edilen Eski Devlet Demiryolları Hastanesi binasına taşınmış, yeni oluşturulan Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ise, Sağlık Müdürlüğü binasındaki bölünme ile hizmet vermeye başlamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER