Ekonomi

TANAP´TA SON 5 AY

TANAP´TA SON 5 AY

TANAP´TA SON 5 AY
22-01-2018 06:00


M. MUSTAFA IŞIK
Azerbaycan´da üretilen doğalgazın öncelikle ülkemize ardından da Avrupa´ya taşınması amacıyla ilimiz sınırlarındaki çalışmaları son aşamaya gelen TANAP projesinin Hafik ilçesinde kurulu şantiyesinde Vali Davut Gül, ilk olarak yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Şantiye sahasını gezen ve işçilerle bir süre sohbet eden Vali Gül, yaptığı konuşmada, "Burada yaklaşık 5 aylık bir iş kaldı. Projede görev alan arkadaşlarımız şuana kadar seri bir çalışma yürüttüler. Diğer yandan proje kapsamında boru hatlarının çalıştığı yerlerde köy yollarımızda bir takım bozulmalar meydana gelmişti. Firmamızda bu onarımları tamamlayarak buradan ayrılacak. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.
Vali Davut Gül´e İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Hafik ilçesi Kaymakam Vekili Ömer Sait Karakaş ve İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen de eşlik etti.
TANAP NEDİR?
Azerbaycan´ın Hazar Denizi´ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi´nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye´ye, ardından Avrupa´ya taşınmasıdır. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturmaktadır.
1850 KM YOL 20 İL
TANAP, Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne´nin İpsala ilçesinde son bulacaktır. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı´na bağlanacaktır. Proje kapsamında Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri Trakya´da olmak üzere, ulusal doğal gaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer alacaktır. TANAP Doğal Gaz Boru Hattı sistemi; 19 kilometresi Marmara Deniz tüplü sistem geçişi olmak üzere toplam 1850 km ana hat ile Türkiye içerisindeki çıkış noktalarına olan bağlantı hatlarının işletmesinde kullanılmak üzere 7 adet kompresör istasyonu, 4 adet ölçüm istasyonu, 11 adet pig istasyonu,  49 adet blok vana istasyonu ve Türkiye´deki ulusal doğal gaz şebekesini beslemek üzere 2 adet gaz çıkış istasyonu olmak üzere çok sayıda yer altı ve yer üstü tesislerle hayata geçmesi hedefleniyor.

/resimler/2018-1/21/1251068519547.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER