Gündem

Ceceli Enişte Coşturdu

Ceceli Enişte Coşturdu

Ceceli Enişte Coşturdu
05-09-2013 17:35


Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde gerçekleştirilen konserde Orhan ve Ceceli, yaklaşık 25 bin kişiye muhteşem bir gece yaşattı. On binlerin halay ve danslarla eşlik ettiği konserde, ‘Aslında bende Sivaslıyım. Çünkü benim eşim Sivaslı’ diyen Ceceli, büyük ilgi gördü. Ceceli hayranları konser boyunca dans edip, bütün şarkılara eşlik eti.

İRFAN ÖZŞEKER – OĞUZHAN SARZEP

4 Eylül 1919 Sivas Kongresi’nin 94. Yıldönümü münasebetiyle gerçekleştirilen Kültür ve Sanat Şenlikleri, final konseri ile sona erdi.  Final gecesinde yaklaşık 25 bin kişi ünlü sanatçılar Sevcan Orhan ve Mustafa Ceceli ile -6 dereceye yaklaşan soğuk havaya rağmen büyük coşku yaşadı.

Gecede ilk sahne performansını ünlü sanatçı Sevcan Orhan sergiledi, halk müziği sanatçısı Orhan, seslendirdiği türkülerle Sivas halkını coştururken, on binlerle birlikte adeta düet yaparak, keyifli bir konser verdi. Sivas halkı Orhan’ın seslendirdiği parçalara halaylarla eşlik etti. Karşısındaki coşkulu kalabalığa hayran kalan Orhan, hareketli parçaları art arda seslendirerek, coşkunun zirveye ulaşmasını sağladı.

AYHANDAN PLAKET

BAŞKAN’DAN ÇİÇEK

Sevcan Orhan’ın konserinin ardından Vali Vekili Salih Ayhan, ünlü sanatçıya muhteşem performansından dolayı teşekkür ederek, üzerinde 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’nin gerçekleştirildiği tarihi Kongre Binası’nın kabartma işlemesinin bulunduğu bir plaket takdim etti.

Plaket için teşekkür eden, Orhan, ‘Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu mekânda, bu önemli günde Sivas’ta olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sivas gerçekten, tarihi ile kültürü ile çok önemli bir kent. Türkülerin, ozanların beşiği olan bir kent. Türkü söylemek muhabbet etmektir. Burada benim söylediğim türkülere on binler eşlik etti. Bu güzel muhabbet için de ayrıca teşekkür ediyorum’ dedi.

Ünlü sanatçının seslendirdiği türkülerle Sivas halkının içini ısıttığını belirten Vali Vekili Salih Ayhan ise yaptığı konuşmada; ‘Bu soğuk gecede seslendirdiği türkülerle bizleri ısıttığı için değerli sanatçımız Sevcan Orhan’a teşekkür ediyorum. Gerçekten çok değerli bir sanatçı. Özellikle Aynalı Körük türküsü hakikaten çok güzel bir türkü. Sivas Kongresi’nin 94. Yıldönümünü coşku ve heyecanla kutluyoruz. Dolu dolu bir hafta geçti. Final sahnesindeyiz. İnşallah nice 94’leri Allah bizlere gösterir. Bu meydan her şeye şahitlik etti. Nice 94 yıllara daha şahitlik edecek. Emeği geçen herkese, tüm kurumlara ben teşekkür ediyorum. Sayım valimiz burada olmayı çok arzu ediyordu. Şuanda istirahat ediyor. Sizlere selamları var’ ifadelerini kullandı.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ise ünlü sanatçıya çiçek takdim ederek, Sivas halkına muhteşem bir gece yaşattığı için teşekkür etti.

Ürgüp; ‘Sivas öyle bir şehir ki, öyle bir kültür ve tarih şehri ki, Aşık Veysel’lerin, Aşık Ruhsati’lerin şehri. Biraz önce Aşık Ruhsati’den okundu. Aşık Veysel’in gideceği menzil uzun ince bir yoldan geçiyor, Aşık Ruhsati de diyor ki, ‘çok yaşayan 100’e kadar yaşıyor/ gel de bu rüyayı yor deli gönül’ Yani, böyle bir dünyada, böyle bir ortamda geçmişlerimiz bu kongreyi bize armağan ettiler. Mandacılığı reddettiler, milli birliği ve milli bağımsızlığı benimsediler. Ülkemiz de şuanda bir süreçten geçiyor. Bu süreçte birliğimizi beraberliğimiz muhafaza edeceğiz, birbirimizi seveceğiz, geçmişteki atalarımızın bize emanet ettiği tam bağımsızlığımızı muhafaza edeceğiz. Allah bu milletin yardımcısı olsun. Birlik ve beraberlik için gayret gösteren herkesin de Allah, yar ve yardımcısı olsun’ dedi.

CECELİ COŞTURDU…

Gecenin finalini ise pop müziğin sevilen ismi Mustafa Ceceli yaptı. Ceceli, seslendirdiği hareketli parçalarla, Sivas halkına büyük coşku yaşattı. Binlerce Ceceli hayranı, saatlerce süren hareketli performansa danslarla eşlik etti. Orkestrasındaki ekip arkadaşları ile sık sık şakalaşan Ceceli, Sivas halkının gönlünü ‘Aslında bende bir Sivaslıyım. Çünkü eşim Sivaslı. Onun için kendimi bir Sivaslı olarak görüyorum. Gerçekten Sivas çok güzel, sıcakkanlı insanların olduğu bir şehir’ sözleri ile fethetti.

Sahne performansı ile de göz doldurdu. Birbirinden hareketli ritimler, darbuka ve davul şovları ile Sivas halkına unutulmaz bir gece yaşatan Ceceli ve ekibi, kendilerine gösterilen ilgi karşısında ise mest oldu. Gecenin bazı bölümlerinde ünlü sanatçı ışıkları kapattırıp halkın cep telefonlarının ışığını yakarak kendisine eşlik etmesini istedi. Bu istek, cep telefonları ile yapılan bir ışık şovuna dönüştü. Ceceli, bu manzara karşısında, ‘Bu gece yıldızlar gök yüzünde değil, yer yüzündeydi. Bu gecenin yıldızı sizlersiniz’ dedi.

Konser programının ardından Vali Vekili Salih Ayhan ünlü sanatçı Mustafa Ceceli’ye sergilediği mükemmel performans için teşekkür etti. 4 Eylül etkinliklerinin gerçekleştirilmesinde emeği olanlara da teşekkür eden Ayhan; ‘6 gündür yoğun bir çalışma yapılıyor. Çok şükür kazasız, belasız bir şekilde bu finali de kapatıyoruz’ dedi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, ‘Burada bu kıymetli sanatçıların bizimle buluşması hakikaten bizimle buluşması çok önemli. Ceceli ailesi Ankara’da çok saygın bir ailedir. Çankırılı bir ailedir aslen.  Bizim çocuklarımız Ankara’da Ceceli İlköğretim okullarında okudular. Mustafa Ceceli Kardeşimizle daha önce Sıcak Çermik açılışında vatandaşlarımızı buluşturmuştuk. Hakikaten kültürümüze, inanç değerlerimize de çok yatkın bir kardeşimizdir. Sivas’ta birlikte olmayı özellikle tercih ettik. Güzel de bir performans çıkararak, şarkılarını icra etti.’

4 Eylül Sivas Kongresi Kültür ve Sanat Şenlikleri finali konser programının ardından gerçekleştirilen havai fişek gösterileri ile son buldu. On binler gösteriyi hayranlıkla izlerken, gökyüzündeki muhteşem manzarayı, cep telefonları ile görüntüledi.

Konseri, Vali Vekili Salih Ayhan, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve il protokolünün önde gelen isimleri de izledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER