Gündem

Vali Şimşek'ten Yaşlılar Günü Mesajı

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek 1 Ekim Dünya Yaşılar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şimşek'ten Yaşlılar  Günü Mesajı
01-10-2023 12:00
SİVAS

Mehmet Fatih AKGÜL

Şimşek yayınladığı mesajında; "Yaşlılık, hayatın kaçınılmaz bir gerçeği olup, herkes tarafından saygı ve itibar görmenin en üst seviyede arzu edildiği insan yaşamının en önemli ve en özel dönemidir. Geçmişle bugün arasında köprü vazifesi gören yaşlılarımız, engin tecrübeleriyle bizlere rehber olmakla birlikte, kültürümüzü, örf ve adetlerimizi gelecek nesillere taşımamızı sağlayan, her zaman bilgi ve deneyimlerinden faydalandığımız en kıymetli hazinelerimizdir.

 Bu bağlamda; herkesin kendisinden bir sonraki nesil için yaşlı olduğu gerçeğinden yola çıkarak, toplumumuzun en önemli ve saygın parçasını oluşturan kıymetli büyüklerimize ömürleri boyunca gerekli ilgi şefkat ve saygıyı göstermek, hayatlarını kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak toplum olarak hepimizin en öncelikli görevi olmalıdır. 
Doğmanın, büyümenin ve yaşlanmanın hayatımızın temel akışı olduğunu unutmayarak, yaşlılarımızın toplumsal hayata aktif olarak katılmalarına destek olmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak, saygı ve sevgimizi esirgemeden, her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirerek yaşamlarını idame ettirmeleri için özveride bulunmak hepimizin ortak sorumluluğudur.
 Devletimizde, hayatının en aktif dönemini bizleri yetiştirmek ve geleceğe hazırlamakla geçiren yaşlılarımız için kendi ailelerinin yanında kalmaları için çalışmalar yapmakla birlikte, evde bakım hizmeti sağlamakta, mümkün olmayan hallerde ise ulu çınarlarımızı huzurevlerimizde misafir etmektedir.
 Bu duygu ve düşüncelerle; saygıdeğer büyüklerimizin Yaşlılar Gününü en içten dileklerimle kutlar, yaşama sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler dilerim." dedi. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER