Politika

Volkan Karasu İktidara Ses Yükseltti: Kendi Vatandaşını İhmal Ediyor

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, “Et Balık Kurumu önlerinde sabah namazından sonra kuyruğa giren yaşlılarımız, asgari ücretlinin maaşının erimesi, büyük şehirlerdeki ev kiralarının astronomik seviyelere çıkması, bu ülkenin gerçekleri. İktidar, milyarlarca doları göçmenlere harcarken kendi vatandaşını ihmal ediyor” dedi.

Volkan Karasu İktidara Ses Yükseltti: Kendi Vatandaşını İhmal Ediyor
15-05-2024 09:32
SİVAS

Erdem TAHILLIOĞLU 

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, ana muhalefeti ve iktidarı politikaları üzerinden eleştirdi.  Başkan Karasu, Türk halkının artık iktidar partisi ve benzeri zihniyetleri istemediğini, bunun yerel seçimlerdeki tercihlerle açıkça görüldüğünü belirtti.

Başkan Karasu açıklamasında "Türk halkı artık iktidar partisi ve ona benzeyen zihniyetleri istemiyor. Yerel seçimlerde, halkımız Ak Parti'nin karşısındaki en güçlü aday etrafında kenetlendi. Bu, seçmenin iktidardan duyduğu rahatsızlığı ve değişim arzusunu net bir şekilde gösteriyor. Ancak ana muhalefetin bu duruşu yeterince sergileyemediği görülmektedir” dedi.

Vatandaşların ekonomik zorluklarla mücadele ettiğine dikkat çeken Karasu, “Et Balık Kurumu önlerinde sabah namazından sonra kuyruğa giren yaşlılarımız, asgari ücretlinin maaşının erimesi, büyük şehirlerdeki ev kiralarının astronomik seviyelere çıkması, bu ülkenin gerçekleri. İktidar, milyarlarca doları göçmenlere harcarken kendi vatandaşını ihmal ediyor" dedi.
Karasu, ana muhalefetin dış politikadaki tutumunu eleştirerek, "Özgür Özel'in yanında Namık Tan gibi isimleri görmek, CHP'nin dış politikada izlediği rotanın şüphe uyandırdığını gösteriyor. Montrö konusundaki tutumlar ve NATO bağlamında yapılan açıklamalar, parti içindeki belirsizliği ve tutarsızlığı ortaya koyuyor. Sadece bu da değil seçimde iktidarın göçmen politikalarından, Arapça tabelalardan, Suriyelilerden, Türkiye'nin resmi dili olan Türkçe'nin konuşulmamasından, iktidarın her yeri parsellediğinden rahatsız olan Özgür Özel geçtiğimiz günü yaptığı açıklamada ‘Arapça tabelalara dokunmayın, halkı incitmeyin’ dedi. Çelişkili davranışları kabul edilemez bir gerçektir" ifadelerini kullandı.

Başkan Karasu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Biz İYİ Parti olarak, halkımızın sesi olma sorumluluğunu taşıyoruz. Ana muhalefetin gösteremediği tutarlı ve net duruşu sergileyerek, vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntılara gerçek çözümler sunmaya odaklanıyoruz. İktidarın ve ana muhalefetin eksik kaldığı bu dönemde, gerçek anlamda halkın yanında yer almak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER