Gündem

Çocuklarımız Çok Güzel Ortamlarda Yaşıyor

Çocuklarımız Çok Güzel Ortamlarda Yaşıyor

Çocuklarımız Çok Güzel Ortamlarda Yaşıyor
12-05-2014 17:38


RUHİ DEMİR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sefer Buğrul, şehit ve gazi aileleri ve koruyucu aileler ile birlikte Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ı ziyaret etti.

Aile Haftası dolayısıyla bir dizi etkinlik ve ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Buğrul, yeni düzenlemeler ve kurum faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Buğrul; ‘Burada bir koruyucu ailemiz var. Bizim önceliğimiz ailelerdir. 12-18 Mayıs, Aile Haftası olduğu için, bu konuda bir farkındalık oluşsun istedik. Sizi ziyaret ederek ailelerle birlikte konuyu paylaşma ihtiyacı duyduk. Bir şehit babamız, bir gazimiz burada. Şehit yakınları ve gazilerimiz de son değişiklikle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne devredildi. Artık, onların da tüm çalışmaları da bizim bünyemizde yürütülecek. Valilik bünyesindeki şehit yakınları ve gazilerle ilgili şube müdürlüğü kapatıldı, iş ve işlemler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne devredildi. Bundan sonra ilimizdeki şehit yakınları ve gazilerimizle ilgili iş ve işlemler için biz kendi il müdürlüğümüz bünyesinde bir birim oluşturduk, gerekli komisyonları kurduk. Bu hizmet de artık bizim bünyemizde yürüyecektir.

Koruyucu aile hizmetimiz devam ediyor. Şuan 39 ailemizde 50 çocuğumuz var. Bakanlık olarak da çocuk hizmetlerine yönelik algıladığımız, öncelikli hizmet modelimiz koruyucu aile…’ dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZ ÇOK GÜZEL

ORTAMLARDA YAŞIYOR’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Sami Aydın ise, geçmişle bugünü kıyaslandığında çok büyük farklılıklar olduğunu belirterek, geçmişte çocukların çok iyi şartlarda yetişmediğini şimdi ise sevgi evlerinde pırıl pırıl bir ortam sunulduğunu söyledi.

Ne kadar iyi hizmet sunulursa sunulsun aile ortamının çocuklar için çok daha önemli olduğunu belirten Başkan Aydın, boşanmaların da yaşanmaması temennisinde bulunarak, şu şekilde konuştu: ‘Gerçekten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızda bağlı olan İl Müdürlükleri kanalıyla çok önemli hizmetler yapılıyor. Eskiden yurtta kalan çocukları biz basın yoluyla çok çok olumsuz şartlarda izlediğimizde yüreğimiz burkulurdu. Son yıllarda yapılan yatırımlarla, oluşturulan politikalarla, hayata geçirilen sevgi evleriyle, toplumla iç içe olması adına, kişisel beceri kazanmaları, sorumluluk üstlenmeleri adına diğer ailelerle iç içe farklı apartmanlarda dairelerde belirli sayıda çocuklarımızın başlarında onları eğiten yöneten, yönlendiren görevlilerle birlikte olması gereken hizmetlerin verildiğini görüyoruz.

Sevgi evlerine gittiğimiz zaman gerçekten çok güzel, düzenli pırıl pırıl ortamlarda çocuklarımızın yaşadığını görüyoruz. Eskiden, 18 yaşını tamamlayıp veya eğitimini tamamlayıp eski adıyla yuvalardan ayrılan çocukların uçmayı beceremediklerini, birçoğunun maalesef toplum içinde kaybolup gittiklerini, birçoğunun topluma zarar veren, toplumdan intikam almak isteyen yapıda olduklarını görüyorduk. Ama son yıllarda oralardan yetişen çocuklarımızın gerçekten toplumla kaynaşmış, ülkesini, milletini seven, donanımlı gençler olarak topluma kazandırıldıklarını görüyoruz.

Bu yüzden gerçekten başta hükümetimiz olmak üzere, geçmiş dönemde görev yapan bakanlarımıza, şuan ki bakanımıza ve bütün kadroya bir vatandaş olarak teşekkürlerimi, şükranlarımı sunmak istiyorum. Sizlere, özellikle bu gönüllü ailelere teşekkür ediyorum.

Tabi ki, her şeye rağmen şunu da vurgulamak gerekiyor. Ne kadar iyi şartlar oluşursa oluşsun, bir çocuk için anne baba ile birlikte olmanın yeri ayrı. Biz Türkiye’de boşanmaların artmasını da maalesef üzüntü ile takip ediyoruz. Bunun çeşitli nedenleri vardır. İnanıyorum ki bu konuda çok şeyler yapılıyor ve yapılacak. Elbette bizlere de büyük görev düşüyor. Burada toplumun bilinçlenmesi son derece önemli… Evlenmenin geçici bir heves değil, geleceği inşa etmek olduğu bilincin aşılanması önemli. İnşallah bozulan yuvalara artık fazla şahitlik etmeyiz.’

Aydın konuşmasının ardında Buğrul ve beraberindeki ailelerle bir süre sohbet etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER