ŞEHRİMİZİ  SEVİYORUZ  HİÇ  DURMADAN HİZMETE  DEVAM ETMELİYİZ

Talha Gurbetçi
Talha Gurbetçi
ŞEHRİMİZİ  SEVİYORUZ  HİÇ  DURMADAN HİZMETE  DEVAM ETMELİYİZ
04-01-2024

Son  günlerde  şehrimiz  vekillerinin  açıklamalarına  göre, hastahanelere yeni  donanımlar gelmektedir. Bu yeni sağlık hizmetinin daha iyi yapılması için yapılan  çalışmalar sevindirici bir  olaydır. Modern tıbbi  cihazlar beraberinde bir-çok hizmet alımını kolaylaştıracaktır. Halkımız bundan yararlanacaktır. Son atamalarda yeni doktor atamalarının  yapıldığını   haber  olarak  vermektedirler. Bunlar  güzel açıklamalar. Hatta yeni  istihdam alanlarının  olacağından söz edilmektedir.

Şehrimizin özellikle; sağlık hizmetleri  alanında yaşadığı sıkıntıların çözülme  girişimleri  takdir  edilmektedir.

Önceden  yakın arkadaşlarımızın bizzat yaşadığı sıkıntıyı şikayet olarak; sosyal paylaşım sitelerinde gündeme getirmesi; bu alandaki var olan şikayetin bir kez daha tarafımdan hatırlatılması, zorunluluğunu ortaya koydu. Hastalarını; şifa bulmak adına, en yakınımızdaki KAYSERİ' den başlayarak; büyük şehirlere taşımaktadırlar. Kar, kış, soğuk, sıcak demeden; zorunlu bir taşınma... Umarım bu yeni girişimler  bu mecburi yolculuğu  azaltır.

Çocukluğu ve gençliği İstasyon lojmanlarında  geçmiş  bir  kardeşiniz  olarak, hızlı  tren olayının  gerçekleşmesi  beni  çok heyecanlandırdı. Bu arada hızlı tren imkanı şehir ile iletişimin imkanını genişletmiştir. Son yıllarda Uçak imkanından yararlanmak ta bölgeye  katkı vermek adına ciddi bir  imkandır. Ulaşım şartları daha da güzelleşmiştir. Yağ donduran geçidinin açılması da bölge insanının  ulaşım açısından yararlanmasına sunulmuştur.

Sağlık  imkanı açısından baktığımız zaman; Şehrimizde, son zamanda yapılmış güzel bir sağlık kuruluşunun olduğundan haberim var. Özel sektör bu alanda hizmet vermeye devam ediyor.

Ayrıca, seneler öncesine dayanan geçmişi olan, Üniversite hasta hanemiz; istenilen seviyeye bir türlü gelemedi. Ancak yeni  yapılan Hasta hane  binası İnşallah en kısa zamanda hizmet vermeye  başlar.  

Yeni  yapılacak Üniversite Hasta hanesi; her türlü donanımla, en iyi şekilde yeniden yapılandırılarak  halkımızın hizmetine  sunulur. Öğretim görevlisi açığı kapatılarak; Öğretim görevlilerinin bu şehirde hizmet vermesinin yolları aranmalıdır. Mevcut kadro eksikliği; iktidar tarafından, verilecek destek ile; ortadan kaldırılmalıdır. Kısacası; Hizmet eden öğretim görevlileri açısından, şehrimiz; cazip hale getirilmelidir.

Son zamanlara  Üniversitelerimiz kendilerinden söz ettirmeye  başlamışlardır. Güzel bir  gelişme...

Yukarıda sıraladığımız, güzelliklerin gerçekleşmesi için; Öncelikle bu şehrin insanlarının, şehrin içerisinde veya dışarısında, Şartsız,   Bu  Şehre, sahip çıkmaları gerekir. Azıcık, Şehre  sahip çıkma, koruma isteğinde olan bir şahsın; O, şehirli olmakla gurur duyma, hemşerisini sahiplenme, vefalı davranma, toprağını sevme, duygularını kendisi, öncelikle; bünyesinde taşımalıdır. Bu anlamda, hangi fedakarlığı yapma gücü varsa; o fedakarlığı gözünü kırpmadan yapmalıdır. Yoksa; anlamsız, içi boş şehrimi seviyorum; ifadelerinin, karşılığı yoktur. Bu dayanışma  örnekleri üzülerek ifade edeyim gurbette de çok zayıf gibi durmaktadır.

İlimizin  dışında  örgütlenen derneklerimizin bir  amacı da bu şehre hizmet olmalıdır. Eğer, görevinizi layıkıyla yapıyorsanız;  İşte o zaman, bir şehrin temsilcisi olan derneğinizin; sözünüzün dinlendiğini, fikrinize itibar edildiğini, göreceksiniz.   Yoksa; Sayısal olarak, Yüksek rakamlarla ifade edilen dernek teşkilatlanmaları yerine; Sözüne itibar edilen, ağırlığı olan, kendisini; her yönüyle kabul ettirmiş, teşkilatlanmaların olması gerekir.  Şehrimizin dışında gerçekleşen kimi, dernek örgütlenmeleri; bu ana gayeden uzaktır. Sadece, toplumsal hayatın içerisinde; lokal anlamda, birliktelik oluşturmak için, gerçekleştirilmiş, yapılanmalar gibi gözükmektedir. Böyle yapılanmalardan sonuç almak, zordur.

Hemşerilerimiz bu anlamda yaşadıkları şehirlerde  örgütlenerek, her alanda ağırlığını  hissettirmeleri  gerekir. Ticaretten, bürokrasiden, siyasete  kadar...

İstediğiniz yapılanmayı gerçekleştirecek olursak; Daha sonra, her alanda, bu birlik ve beraberliğinizi gören; bütün yapılanmalar, sizin itirazlarınızı ciddiye alacaktır. Yoksa, siz kendi üzerinize düşen görevi yapmadıktan sonra; bu şehirli olmayan, insanlardan; Bu Şehre, sahip çıkmaları gerektiğini, nasıl anlatacaksınız. Kendisinin sahiplenmediği bir şehri, başka birileri sahiplenir mi? O Şehre, her anlamda değer verir mi?  Veremez...

Ömrünün tamamını çeşitli kazanımlar elde etmek için; şehir dışında hayatlarını devam ettirenler,  Bağlı oldukları toprakların dışında; ne kadar yapılanma gerçekleştirseler de, Şehrin kendisinde yaşamadığı için, Şehrin bizzat yaşadığı sıkıntılardan, haberdar olamazlar. Onlardan beklenen; hem yaşadıkları şehirlerde, birlik ve beraberliklerini devam ettirmektir. Hem de Vatanım olarak kabul ettikleri, doğduğu topraklara; vefa borcu olarak, her türlü hizmetin gitmesi için, çaba ve gayret sarf etmektir.  Yoksa; kuru, kuruya;  Ben Şehrimi seviyorum, sözleri hiçbir mana ifade etmez. Hatta bazı dernek mensupları;   Ben O şehirde doğdum amma; ben şu andaki yaşadığım şehirde hayatımı devam ettiriyorum. O nedenle; önceliğim, yaşadığım şehrin öncelikleridir, demektedirler. O, zaman; O insanlara sormak lazım. Neden sivil toplum örgütünüzün ismini; doğduğunuz şehri hatırlatacak, adlarla anıyorsunuz?

Bugün şehrimizde kurulan hayır derneklerinin en büyük destekçilerinin arasında il dışında yaşayan insanlarımız gelmektedir. Bu konuda hemşerilerimiz  oldukça  cömerttir...

Doğal gerçek şudur. Eğer, bu şehirde yaşamıyor, iseniz; bu şehirde yaşayan insanların, yaşadıkları sıkıntıları bilemezsiniz. Bu şehri ve insanını anlayamazsınız... Lütfen daha duyarlı olalım... Şehrin ileri gelenleri ile, yöneticileri ile irtibatlı olmak gerekir. Bizim Bir şehrin sevgisini; zorla birilerine yüklemek gibi, bir görevimiz yoktur. Sevgi, bağlılık, oraya ait olduğunu hissetme  duygusu  insanda yaratılıştan verilen bir melekedir. 

Beklenen, çok gecikmeden her alanda herkesin bu şehrin kalkınmasına, iyileşmesine, gelişmesine yönelik; Ciddi ve samimi, bir adım atmasıdır...

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?