Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi (CÜNAM) araştırmacılarından Doç. Dr. İsmail Altuntaş’ın yürütücülüğünü üstlendiği bilimsel proje, TÜBİTAK’tan önemli bir destek aldı.

Romatizmanın vücuda etkisini yapay zeka gözler önüne serdi Romatizmanın vücuda etkisini yapay zeka gözler önüne serdi

TÜBİTAK Destekleyecek

“Genişletilmiş SWIR Uygulamaları İçin Kademeli InGaAs/InAlAs Süperörgü Yapısının Gerilme Dengesi ile InGaAs Kristali Üretimi ve Karakterizasyonu” başlıklı çalışma, TÜBİTAK’ın 3501 - Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu.

Nano Mühendisliğe Sivas İmzası! Kızılötesi Algılama Projesi TÜBİTAK’tan Geçti

SWIR Teknolojisine Yerli Katkı

Proje kapsamında; danışmanlığını Doç. Dr. İlkay Demir’in üstleneceği araştırmada, kısa dalga boyu kızılötesi (SWIR) teknolojilerine katkı sunacak yüksek indiyum içerikli InxGa1-xAs kristallerinin Metal Organik Kimyasal Buhar Fazı Epitaksi (MOVPE) yöntemiyle üretilmesi ve detaylı şekilde karakterize edilmesi amaçlanıyor.

Nano Mühendisliğe Sivas İmzası! Kızılötesi Algılama Projesi TÜBİTAK’tan Geçti

Kritik Alanlarda Kullanılacak

Geliştirilecek ileri düzey kristallerin, 1,7–3 µm dalga boyu aralığında çalışarak özellikle uzaktan algılama, çevresel gözlem ve fiber optik iletişim gibi stratejik öneme sahip uygulama alanlarında kullanılması hedefleniyor.

Üniversiteden yapılan açıklamada, “Akademisyenlerimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz” denildi.

Editör: Hayrullah Ağkaş