Geçtiğimiz yıl ilki yapılan, Sivas Uluslararası Film Festivali'nin ikincisi bu yıl 26-28 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek olan Sivas Uluslararası Film Festivali kapsamında kurmaca ve belgesel filmlere ilgi duyan herkesin katılabileceği, filmlerini seyircilerle buluşturabileceği ulusal ve uluslararası alanda katılıma açık bir sinema platformu oluşturulacak.

Doç. Dr. Onur Taydaş, Doç. Dr. Fikriye Çelik, Doç. Dr. Ömer Aydınlıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Meltem Yılmaz Bilecen, Öğr. Gör. Şemsettin Yalçınkaya, Öğr. Gör. Pınar Akyar ve Arş. Gör. Özcan Batcı’nın Düzenleme Kurulunu oluşturacağı festival, bölgenin ekonomisini, turizmini, kültürel yaşantısını ve sanatına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Sinemanın Uğultusu Sivas’ta Yükseliyor İkinci Perde Açılıyor!

ÖDÜL TÖRENİ 28 MAYIS’TA

Gevele Kalesi turizme kazandırılacak Gevele Kalesi turizme kazandırılacak

7 Nisan 2025 yılında yarışma filmleri için açılan sistemde hâlihazırda 700’e yakın belgesel ve kurmaca film başvurdu. Başvurular 7 Mayıs 2025 tarihine kadar devam edecektir. Festivale Türkiye ve Türkiye dışından birçok film başvurmuş, ön jüriler tarafından incelemeler başladı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 5’er film finale kalacak, finale kalan filmler jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek, jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda belgesel ve kurmaca dalında ayrı ayrı birincilik ödülleri, yine aynı dallarda jüri özel ödülleri verilecek. Yarışmayı kazanan filmler 28 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan festivale birçok ünlü isminde katılması planlanıyor. Katılımcılar arasında Senarist ve Yapımcı Birol Güven, TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdür Yardımcısı Enver Merallı, Oyuncu Etem Caner Karaüç, Senarist ve Yönetmen Mustafa Uğur Yağcıoğlu, Görüntü Yönetmeni Jean Paul Seresin, Müzisyen Nilgün Kızılcı, Yapımcı Seyit Ali Gündoğdu, müzisyen ve oyuncu Yavuz Bingöl, gibi birçok ismin katılması bekleniyor. Festival programına katılım için sanatçılarla görüşmeler devam ediyor.

Editör: Burcu Cellat