Sivas’ta tarihi Paşa Camii için geri sayım

Sivas’ta restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Paşa Camii’nde sona yaklaşıldı. Kubbelerde yalıtım ve kaplama çalışmaları sürerken, camideki tüm imalatların bir ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas’ta Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları yürütülen Paşa Camii’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Tarihî, kültürel ve manevi değerlerin korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Güler, restorasyon sürecinin son durumunu yerinde değerlendirdi.

KUBBELERDE YALITIM VE KAPLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Restorasyon kapsamında caminin kubbelerinde bulunan ve kullanım ömrünü tamamlayan kurşun kaplamalar sökülerek alt kısımlardaki toprak malzemeler temizlendi. Kubbelerde su yalıtımı çalışmaları tamamlanırken, ısı yalıtımı ve titanyum kaplama imalatlarının ise devam ettiği bildirildi. Caminin iki minaresinde de restorasyon çalışmaları yürütülüyor. Minarelerden birinin yüzey kaplama imalatı tamamlanırken, diğer minaredeki çalışmaların da son aşamaya geldiği belirtildi.

ÇALIŞMALARIN BİR AY İÇİNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Paşa Camii’nin tarihî dokusunun korunması ve yapının gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması amacıyla sürdürülen restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Caminin kubbe ve minarelerindeki imalatlar başta olmak üzere çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü, restorasyonun tüm aşamalarının bir ay içerisinde tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

whatsapp-image-2026-10-25-at-20-06-15-1.jpeg

whatsapp-image-2026-10-25-at-20-06-17.jpeg

Kaynak:Hayrullah Ağkaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.