USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KÜÇÜK HATALARIN BEDELİ AĞIR OLUYOR

29-11-2023

Futbol böyle bir şey işte. Rahat kazanılacak bir maçı daha Sivasspor bir puanla kapattı.

Bu sezon böyle kaçıncı maç oldu bilmiyorum! Sivasspor öyle veya böyle gol atıyor, ama defansa yetişemiyor!

Trabzon’a jeneriklik goller at, sonra amatörce yapılan hatalardan goller ye! İnsanı üzende bu zaten..

Defans ve orta sahanın yaptığı hatalar bu maça özel değil. Bundan önceki çoğu maçta da benzer basit hatalar Sivasspor’un alacağı puanlara engel oldu.

Takım oynuyor. Gerçekten iyi oynuyor ama bölüm bölüm oynuyor. Bu oyunu 90 dakikaya yayıp, birde defansın “amatörce” hatalarına dur dense olay çözülecek!

Maça harika bir gol atarak moralli ve istekli başlayan Samu Saiz, sonrasında yine fabrika ayarlarına döndü!

Tamam, çok hareketli, süratli, geçiş oyununu iyi oynuyor ama öyle keyfi ve gereksiz işler yapıyor ki, bedeli ağır oluyor. Mesela yenilen ilk gol. Kalabalıkta çalım yapmaya kalktı, topu kaybetti ve gitti gol oldu. Saiz bunu hep yapıyor. Gereksiz hareketler, basit top kayıpları Saiz’in attığı muhteşem golü de gölgede bıraktı. Artık teknik heyetin Saiz’i ciddi biçimde uyarması ve “şapkadan tavşan çıkarmaya” uğraşmaması lazım. Olan Sivasspor’a oluyor.

TRABZON’UN 3. GOLÜ VE SERKAN TOKAT!

Maçtan önce VAR’da Serkan Tokat’ın olduğunu görünce ”eyvah” dedim ve de haklı çıktım!

Trabzon’un attığı ve önce ofsayt verilen, sonra VAR’ın devreye girip 3 dakika izledikten sonra gol denilen pozisyonu defalarca izledim. İlk bakışta ofsayt görüntüsü var, ama nasıl olduysa, çizgiyi nereden çizdilerse gol kararı verdiler. Serkan Tokat yapı itibariyle, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon gibi takımlara her zaman şirin görünmek ve onların tepkisini almamak için her şeyi yapabilecek birisi.  Eğer tersi olsaydı, bugün Trabzon medyası, yönetimi ve ulusal basın Serkan Tokat’ı yerden yere vururdu. Ama söz konusu Sivasspor ise önemli değil! Nasıl olsa kimsenin sesi soluğu çıkmıyor!!

ŞAKAMI YAPIYORSUN SERVET HOCA!

Fazla uzağa gitmeye gerek yok. Sivas’ta oynanan bir önceki Adana Demirspor maçında Sivasspor adeta tek kale oynuyor, ama forvetler topu bir türlü kaleye sokamıyor. Kenarda Manaj gibi bir futbolcu var, üstelik bu futbolcu son oynanan lig maçında 1,kupa maçında da 3 gol atmış son derece formda ve moralli. Ama Servet hoca böyle bir futbolcuyu oyuna almak için 88 dakika bekledi. O zamanda dedik “Bu dakikada oyuna giren isim Messi olsa ne yapabilir?” Servet hoca aynı hatayı Trabzon maçında da yaptı. Maç 3-3,hakem 5 dakika uzatma kaldırıyor ve Sivasspor iki değişiklik birden yapıyor.

Ya Servet hoca, kendi evinde berabere giden bir maçın uzatmalarında iki oyuncu birden oyuna alıyorsan, futbolda bunun tek anlamı var, maçı öyle bitirmektir. Yanlışta daha ne kadar ısrar edeceksin Servet hoca?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?