USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ATEİSTLERE CEVAPTIR

21-09-2017

Ben Allah´ın kuluyum
Sığınırım, Allah´a taşlanmış şeytandan
Adıyla Allah´ın, merhametiyle(her şeyi) kuşatan(gerekene gereğince),çok merhamet edenin.
Ah be Eylül hüzün ayıydında, beni hüznün koynuna atacağın hiç aklıma gelmemişti.Geçen günlerin birinde sosyal medyada bir sayfaya tevafuk ettim.Ateist olan sayfa, tüm dinleri Allah´ı peygamberleri reddediyor, ama her ne hikmetse en çok İslam inancına saldırıyordu.Bir paylaşımında, bana biri Allah´ın varlığını kanıtlasın müslüman olayım, diyordu.İşi sulandıracaklarını bildiğim için oraya yazmadım, ama gençlerin kafasını karıştırdıkları için Allah´ın Zahir ve Batın isimleriyle cevap vermek istiyorum.
Allah anne karnında 65 hayatımız boyunca 25 Kur-an´ı Kerim´de 99 kainata ise sayısız esmasıyla tecelli eder.Zahir ve Batın bunların ikisidir.
Zahir maddede görünendir ama asla madde değildir, anlamına gelir.Dünya 3 boyutlu 5 duyu organımızla algıladığımız bir yerdir.Allah ise, Zahir ismiyle görünendir ama bizim algılarımızın dışında anlayacağımız şekilde görünendir.Ki insan maddenin kendisiyle asla hemhal olmaz.Sadece beynin arka kısmındaki 2cm lik görme merkezinde gösterilen, gölgeleri görür.
Batın ise, maddenin en merkezine tecelli eden demektir;ama yine maddenin kendisiyle birleşen değildir.Allah´ı maddeleştirmek Allah´ın biz bizim Allah olduğumuz fikrine ve tüm maddeye uluhiyet vermek olur.Bu da, Mekke müşriklerinin 360 putuna verdiği anlam yanlışlığından daha büyük şirk olur ki ateistliğe bile kapı açar.
Oysaki Allah´ın Zahir ve Batın isimleri nasıl varsa, maddenin ´´içinde, dışında´´kendi karşıtı vardır.Maddenin en küçük parçası protonlar, zamanı ışığı bile yutan kara delikler gibi her daim parçalanıp yok edilmekte ve yeniden yaratılmaktadır.Ama Allah´ın Zahir ve Batın´lığı maddenin üstünde olduğu için zamandan ve mekandan münezzehtir.Algılarımızın dışında olduğu için tasavvufta perdenin arkasında, dinde ise herşeyin üstünde olma durumuyla anlatılır.
Buraya kadar anlattıklarım ilmi bakış açısıydı, şimdi siz söyleyin ben çokta iyi bir kul değilken, hayatında bir çok mucize denilebilecek olayla kaşılaşmış biri olarak, bizim burdaki varlığımız tesadüfse bu mucizeler nasıl oldu?Hayvanlarda da ruh varken, neden bizim sahip olduğumuz özellikler onlarda yok.Hayat tesadüfse rüya alemi denen yer nasıl oluşuyor.EN ÖNEMLİSİDE BEN KENDİMİ NASIL, 14 SENE ÖNCE GÖSTERİLEN RÜYAYI YAŞARKEN BULUYORUM.BU BİR KERE DE DEĞİL BİRÇOK DEFA OLMUŞKEN... Hadi siz beni şimdi Allah´ın olmadığına inandırın ben de ateist olayım.
Sonsuzluğum, aleminde bütün planlar seninle yapılıyor.
Bütün çıkmazlar, sen de çıkar olup sana çıkıyor.
Biz ne halde olursak olalım, bütün yollarda sen de bitiyor.
Ve benim hakikat deryam, biz senin deryanda bir damlayız, senden yitip, seninle biten, senden ayrıyken yarım sana varınca tamam olup değer kazanan ve kendini bulanız.....

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?