USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

OKYANUS YÜREKLİ KADINLAR

27-05-2017

Kadın kalemin yazdığı en güzel şiirdir usta.Kimine yar olur gönlüne basar, kimine ana olur bir ömrü onlara adar.Ama ortadan ikiye kessen bir taraf anne, bir taraf çocuktur halen...
Kadın dediğin, ne çiçektir ne böcek ne de bir mücevherdir kilitli kalplerde unutulacak.Nasıl ki,mücevher bile kıymetini bilenin elinde değerliyse, kadında ancak kadının kıymetini bilenin yanında yaşar kadınca.
Adamlık ise ne erkeklikle ne kadınlıkla ölçülür. Yüreğinde insan bulunduran, mükemmel olmaya  çalışırken kırıp döken değil, göründüğü gibi, kendi olan herkes adamdır.Sevmek ise en çok yüreğinde adam saklayan büyük gönüllülere yakışır.
Erkek ne kadar dalları göğe uzanan bir ağaç misali olsada, kadın dünyaya yaratılmış topraktır.Ağaç giderse erezyona uğrar çoraklaşır toprak ama toprak ben yokum derse alttan kor ateşler çıkar, ortada ne ağaç kalır ne hayat.
Kadın dediğin kadın gibi olmalı be usta, pis nefislilere av olupta çantada keklik olmamalı.Edepli olmalı, haya örtüsüne bürünmüş olmalı, her limana yanaşılıp, demir atılmayacağını bilmeli, eğer ki hataya düşmüşse kekliklerinde kanatlanıp uçtuğunu gösterebilmeli.Kendine evvelini ahirini sorana oda ondan sonrasını sorabilmeli.
Ve kadınların gül/üşlerini soldurmayın.Onlara hep bir bahar tazeliği hissettirin.Korkmayın şımarırlar diye, kadın bir kere severse azizim sizi, bir ömür sırtında, gönlünde taşır.Birbirinizle savaşıp imtihan olmaya çalışacağınıza, birbirinize cennete götürecek Allah´ın ikramı olarak davranın aşkla...
Kimsenin sizi bir ömür mutlu edemeyeceğini de bilin, o yüzden mutlu olabileceğiniz birine hayat verin.Ama kimseyede bir ömür mutlu edeceğim diye hatalarını örtbas edip ederinden fazla değer vermeyin.Kendinizi sevin, mutlu edin, siz mutluyken ne kimsenin havai fişekler atacağını, siz mutsuzken de, durdurun dünyayı inecek var diyeceğini zannetmeyin.Yaşayan bir ölü olmayın, erkek, hayat bulduğu yerde, nefes alabildiği gönüle gider sayın hanımlar bunu da aklınıza yazın.
Kadınlar konuşurken dinleyin, zira kadın susarsa fırtına öncesi sessizliğidir  yaklaşan.Kadınlar sessiz sessiz giderler, erkeğin vedası devrim gibidir, yenilikleri getirir, kadının vedası darbe gibidir her şeyi bitirir. Bunu da bir kadın yazmış diye hafife almayın zira bende ki karakter çoğu erkeğe etek giydirir.
Üstüne alınan herkese hediyemdir, kimine zehir kimine şifa olsun eyvaAllah.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?