6 Dönemdir Başarıya Aç Muhtar

6 Dönemdir Başarıya Aç Muhtar

Gündem - 8 yıl önce



Muhtarlık mesleğini sevdiğini söyleyen Açın, o yıllarda öylesine muhtar aday olduğunu fakat seçildiğini, hatta maceralı bir seçim olduğunu ve sandıkların 7 defa sayıldığını ifade etti. Açıl, 6 dönemlik muhtarlık sırrını ise yaptığı işten zevk almasına ve insanlara yardımcı olmasına bağlıyor.

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

57 yaşındaki Gökmedrese Mahallesi muhtarı Erol Açıl, 1987 yılında mahalle halkının oyları ile en genç muhtar seçildi. Macera amaçlı mahalle muhtarlığına adaylığı koyan Açıl, çoğunluğun oylarını alarak 29 yaşında muhtar olarak seçildi. O dönem sonuçlara inanmayan sandık görevlileri tam 7 kez oyları yeniden saysa da sonuç değişmedi.

Hizmet etmeyi sevdiğini söyleyerek bir takım açıklamalarda bulunan muhtar Açıl, 6 dönemdir muhtarlık yaptığını söyledi. Bu dönemin bitişi ile beraber 30 yıllık bir muhtarlık deneyiminin olacağını belirten Açıl şunları kaydetti:

‘Geçmişten mahallemizde siyasi bir toplantı vardı. Orada eski muhtarımıza şaka maksadıyla bende muhtarlığa aday olacağım dedim. Sen çocuksun falan gibi laflar ettiler. Demek ki nasipte varmış, adaylığımızı koyduk ve kazandık. Tabi maceralı oldu bizim seçimlerimiz. Sandığı tam 7 defa saydırdılar. Çünkü benim muhtar seçilmeme inanamadılar.  Şuan 6.dönem muhtarlığımı yapıyorum yani 27 yıl olmuş oluyor. Bu dönem biterse 30 yıl olmuş olacak.’

6 dönemdir muhtarlığı devam ettirmenin sırrını da gazetemizle paylaşan Açıl, ayrıca yapmış olduğu birçok hizmeti de kimse ile paylaşmadan, sorunu olan mahalle vatandaşı ile birebir halletmeyi tercih ettiğini belirtti.

Muhtar Açıl şöyle devam etti:

‘Mahallede benim en çok zevk aldığım şey, insanlarımıza yardımcı olmak. Hele ki maddi durumu sıkıntılı olanlara, acısıyla acı, tatlısıyla tatlı olduğumuz zaman çok mutluluk duyuyorum. Tabi benim yapmış olduğum yardımların hepsi gizlidir. Hiç kimsenin göz önünde olmadan sıkıntısı olan kişi ile baş başa bir yardımda bulunuyorum. Hatta ben 4 yıl sosyal yardımlaşmada mütevelli heyetinde de görev yaptım. Geçmişte o zamanlar mağdur olan ailelerden 3 kişiye ev yaptırmıştık. Onda bile medyaya hiç bilgi vermedik. Mahallemizdeki vatandaşlarla birbirimizi sevdik sahip çıktı hep. Benim mahallem çok güzel. Kişileri çok farklı, hep birbirlerimizi hiç öteleştirmedik. Ramazan günleri Kuran kursuna giden çocuklarımız var. Biz onlara iftar yemeği veririz. Kendi halimizle, kendi mahallelimizle devamlı kaynaşırız ve bunu kimseye göstermeden yaparız.’

27 yıldır süre gelen muhtarlığın, dönem sonu ile 30 yıl olacağını ve nasip olursa yeni dönemde yeniden aday olacağını açıklayan Açıl, ‘Mevla’m nasip eder bu süreçte daha 3 yıl var. Bu süreci tamamladıktan sonra yine muhtarlığa devam etmeyi düşünüyorum. Allah sağlığımızı sıhhatimizi bozmasın. Birliğimiz bozmasın. Toplumumuzun güzelliği her zaman daim olsun’ dedi.

Muhtarlığın daha çok olgun yaştaki insanlarla ilerlemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Açın, bunun sebebi olarak ta, mahalledeki birçok vatandaşı tanıyabildiklerine ve sorunlarını bildiklerini dayandırdı.

Açıl sözlerini şöyle noktaladı:

‘İnsanların ötelemeden, kırmadan onları kazanmak çok önemli. Özellikle kötü insanların topluma kazandırmak gerekli. İyi insanları her zaman iyidir. Hep olgun olmak ve olgun düşünmek lazım. Meyvenin bile ham olanı yenmiyor. Bazı genç muhtarlarımız var. Ben onlara hep olgun olun diyorum. Kimseyi ötekileştirmeyin, sevin ve severek yapın işinizi diyorum. Bazen gençliğimiz atılgan oluyor. Tabi zamanla her şey düzeliyor. Ama şu var, muhtarlık olgun bir yaşta birinin olması daha hoş oluyor bence. Çünkü insanların her şeyiyle içli dışlı oluyorsun. İnsanın her şeyini biliyorsun. Yani biz mahallemizde kimin ne olduğu iyi biliyor ve tanıyoruz. Muhtarlık genç yaşta hoş ama olgun yaşta olunca daha hoş oluyor.’

Haftanın Öne Çıkanları

Okullarda Zorunlu Aidat!

2015-11-30 09:29 - Gündem

TOKİ Dairelerini Kiraya Verenler Yandı! Evler Geri Alınıyor

2015-11-25 16:37 - Gündem

Boğazören Köyü, Çorak Mevkisine Taşındı

2015-11-25 16:35 - Gündem

Serçeli Camii İbadete Açıldı

2015-11-28 10:13 - Gündem

Kupa Gazi Anadolu Lisesinin

2015-11-28 10:10 - Gündem

Sivas-Başakşehir Maç Biletleri Satışta

2015-11-25 16:31 - Gündem

Rektörlük Binası Göz Kamaştırıyor

2015-11-27 14:58 - Gündem

Öğretmenler Yemekte Buluştu

2015-11-27 14:56 - Gündem

Beklenen Tahsis Gerçekleşti

2015-11-27 14:56 - Gündem

6 Dönemdir Başarıya Aç Muhtar

2015-12-01 12:17 - Gündem

İlgili Haberler

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Çöl Tozu Geliyor

14:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Gazetecilerden Sivasspor’a Baklava

14:45 - Spor