?Banyolara Online Satış Sistemi Yapılmalı?

?Banyolara Online Satış Sistemi Yapılmalı?

Gündem - 8 yıl önce



Durum böyle olunca yıllardır milyonlarca kişiyi ağırlayan kaplıcada, hiç kimsenin fark etmediği online bilet satış sistemi gibi bir eksiklik ortaya çıkmış oldu… Vatandaşlar ise bu duruma ‘dünyada bir eşi benzeri olmayan kaplıcada, neden online bilet satışı yok. Hiç yoktan randevu sistemi yapılabilir’ diyerek tepki gösterdi.

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

Sivas Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesindeki Sıcak Çermik Kaplıcası, kış aylarında dahi vatandaşlar uğrak mekanı olmaya devam ediyor.

Geçmişten bugüne kadar Sivaslılar için en önemli mesire alanları arasında yerini koruyan, havuzlarıyla ve banyoları ile cazibe haline gelmiş Sıcak Çermik Kaplıcası, yeni yapılan yatırımları ile de yaz kış demeden her geçen gün favori mekan haline geliyor. Fakat kaplıca içerisinde bulunan havuz ve banyoların online bilet satışının yapılmaması vatandaşları zaman zaman mağdur ediyor.

‘ONLİNE BİLET SATIŞI YAPILSIN’

Yaz aylarında gündüz saatlerinde piknik yapmaya gelen vatandaşlar, akşam saatlerine banyo biletlerini alarak, merkeze dönmeden önce şifalı suda yıkanma fırsatı buluyor. Fakat kış aylarında ise tam tersine banyolarda yer bulma olayı sorun olmaya başladı. Havaların soğuk olmasından dolayı piknik yapmadan sadece banyolara girmek için Sıcak çermik Kaplıcasına gelen vatandaşlar, uygun saatlerde banyo bulamadıkları için geri dönmek zorunda kalıyor.

Genel olarak kış aylarında akşam saatlerinde kaplıcaya gelmeyi tercih eden vatandaşlar, banyo randevularının 2-3 saat sonrasına boş yer olmasından dolayı mağdur. Bu süreç diliminde kaplıcada zaman geçirebilecek ne kapalı bir mekan nede kapalı eğlence mekanları olmadığı için beklemeyi göze almayan vatandaşlar tepki göstererek merkeze dönüyor.

Yaşanan bu olayı gazetemizle paylaşan vatandaşlar, bu duruma biran önce el atılması gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandılar:

‘Malum kış aylarında olduğumuz için havalar soğuk. Gündüz saatlerinde kaplıcaya giderek piknik yapıp, banyo biletlerini erkenden alma şansımız olmuyor. Mecburen akşam saatlerinde Sıcak Çermik Kaplıcasına gelerek banyolara girip geri dönmek istiyoruz. Genel olarak geldiğimizde banyolarda geldiğimiz saatlere uygun yer olmuyor. Ya 2 saat ya 3 saat sonrasına boş banyo bulunduğu söyleniyor. Bizlerde oradalar da zaman geçirecek bir yer bulamadığımız için mecburen geri dönmek zorunda kalıyoruz. Halbuki randevu sistemi olsa, ya da internet sitesi üzerinden kredi kartı ile banyo satışları olsa bu tarz mağduriyetler meydana gelmeyecek. Dünyada eşi benzeri neredeyse olmayan Sıcak Çermik Kaplıcasında randevu sisteminin ve online bilet satış sisteminin olmaması büyük bir eksiklik bence. Hiç yoktan internetten randevu sistemi getirilebilir.’

KAPLICA, BİRLİK İLE DAHA GELİŞİYOR

Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi ve Kalın Belediyesinin katılımı ile kurulan Sıcak Çermik Turizm Altyapı Hizmet Birliği tüzüğünün 5. maddesine göre birliğin çalışma alanı içerisinde ihtiyaç duyulan yol, kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarının yapımı ile korunması, kullanılması, gibi hak ve yetkiler birliğe devredilmişti.

2010 yılında kurulan Sıcak Çermik Turizm Altyapı Hizmet Birliği ile beraber Sıcak Çermik Kaplıcası, geçtiğimiz yıl yeniden yapılandırılmaya alarak, mesire alanlarını inşa etmeye başladı.

Haftanın Öne Çıkanları

?Banyolara Online Satış Sistemi Yapılmalı?

2016-01-16 21:33 - Gündem

?Tek Ağaç Kesilmeyecek?

2016-01-14 10:17 - Gündem

Şampiyon Batı Koleji

2016-01-14 10:14 - Gündem

Anadolu´nun Lojistiği Sivas´tan

2016-01-11 10:49 - Gündem

Okuyarak Başarılarını Artırıyorlar

2016-01-11 10:44 - Gündem

Başarılarla Dolu Bir Yıl

2016-01-11 10:33 - Gündem

Okullar Bölgesi Yine Sular Altında

2016-01-12 16:51 - Gündem

Kızılay Bölge Olma Yolunda

2016-01-14 10:25 - Gündem

Karatede 2015 Yılı Başarıları

2016-01-16 21:30 - Gündem

Ökten: ?Karatenin Çıtası Gittikçe Yükseliyor?

2016-01-14 16:30 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 15 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Türkiye "cep"ten konuşmada Avrupa'nın zirvesini bırakmıyor

16:30 - Gündem

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivas’ta Üniversite Öğrencileri Okulu Bırakıp Bu İşe Yöneliyor

16:09 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti? 15 Mayıs 2024

16:36 - Yaşam

Mustafa Destici: Sivas'ın Sahibi Var!

16:21 - Politika

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Tanrıverdi" Açıklaması

12:14 - Politika