Sivas´ın Gururu 4 Eylülspor Kulübü

Sivas´ın Gururu 4 Eylülspor Kulübü

Gündem - 8 yıl önce



Teknik Direktör Erol Yüzbaşıoğlu: ‘U17 liginde Sivas’ı temsil etmek istiyoruz. Tabi ki çok olumsuz sıkıntılarımız var. Hiçbir yerden gelirimiz yok, inanın tozlukları bile çocukların kendisi alıyor. 10 tane profesyonel takıma oyuncu veren tek mahalli kulüp 4 Eylülspor olarak biziz’ dedi

Kulüp Başkanı Adnan Yüzbaşıoğlu: ‘Geçen bir maçımız vardı sporcularımız üşümesin diye kendi çocuğumun yorganını evimden getirdim ki çocukların üzerine örttüm. Devlet tarafından yardımlara ihtiyacımız var. Çünkü biz iyi insan yetiştiriyoruz’ dedi.

OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

Bu zamana kadar birçok büyük takıma futbolcu veren ve resmen sporcu üretim fabrikasına dönüşen 4 Eylülspor Kulübü, başarıdan başarıya koşuyor.

Kendi imkanlarıyla hiçbir yerden destek almadan sporcu yetiştiren 4 Eylülspor kulübü, yeni başarılara imza atmayı hedefliyor.

Yıllardır ilimizde adından sıkça söz ettiren ve başarılı antrenör Erol Yüzbaşıoğlu ile yıllarını spora adamış Adnan Yüzbaşıoğlu yönetiminde sporcu yetiştiren 4 Eylülspor kulübü, rakiplerine gözdağı verdi.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

İlimizde düzenlenen amatör maçlarda 4 Eylülspor U17 takımı hafta sonu Demirsporla çıkacağı yarı final maçının hazırlıklarına devam ediyor. Kulüp tesislerinde başarılı Teknik Direktör Erol Yüzbaşıoğlu nezaretinde soğuk havada gerçekleştirilen antrenman yaklaşık 2 saat sürdü. Düz koşu ile antrenmana başlayan başarılı futbolcular daha sonra açma-germe ve ısınma hareketleri yaptı. Futbolcular daha sonra ise kendi aralarında çift kale maç yaparak antrenmanı sonlandırdılar.

EROL YÜZBAŞIOĞLU: ‘SPORCULARDAN

ÇOK MEMNUNUZ, ÇOK BAŞARILILAR’

Antrenman sonrası gazetemize özel açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Erol Yüzbaşıoğlu, kulüpte maddi sıkıntıların olduğunu hatta futbolcuların tozluklarını bile kendileri aldıklarını söyledi.

Yüzbaşıoğlu, hafta sonu oynayacakları yarı final maçını kazanıp finale çıkmayı hedefledikleri ifade ederek; ‘Yaklaşık 24 oyuncumuz var. Bu hafta en son maçımız Zaraspor’laydı ama gelmeyince maçta hükmen 3-0 galip ilan edildik. Yarı final maçını Demirspor ile oynayacağız. Hedefimiz inşallah o maçtan galip gelip final maçında oynamak hatta U17 liginde Sivas’ı temsil etmek istiyoruz. Tabi ki çok olumsuz sıkıntılarımız var. Hiçbir yerden gelirimiz yok, inanın tozlukları bile çocukların kendisi alıyor. Çocuklar en son 4 maçta galip geldi, başka bir arkadaşın vasıtası ile yemek ikram edildi. Yani imkânlarımız olmadığı için futbolcularımıza yemek dahi veremedik. Ama çocuklarımızın hepsinden çok memnunuz çok başarılılar. İnanın şu anda 24 tane oyuncumuzun 24’üne Sivas ve Sivas dışındaki takımlardan teklif var, hepsi birbirinden yetenekli. İnşallah en iyi şekilde şampiyon olursak Sivas’ı temsil etmek istiyoruz. Yarı final maçı ise Cumartesi günü saat 11.00’da Demirspor ile oynayacağız. Demirspor’u yendiğimiz zaman finale çıkıyoruz’ dedi.

‘PROFESYONEL TAKIMA OYUNCU

VEREN TEK KULÜP BİZİZ’

Profesyonel takımlara oyuncu veren tek kulübün 4 Eylülspor kulübü olduğunun altını çizen Yüzbaşıoğlu; ‘Hedefimiz yarı final maçını geçip finallere kalmak. Başta da söylediğimiz gibi hiçbir yerden gelirimiz yok. Bu bize çok mani oluyor ama oyuncularımızdan çok memnunuz şimdiye kadar 10 tane profesyonel takıma oyuncu veren tek mahalli kulüp 4 Eylülspor olarak biziz. Yani inanın bence Sivas’ın gururu 4 Eylülspor’ dedi.

‘EKSİ 17 DERECE İDMAN YAPIYORUZ’

Soğuk havaya rağmen durmaksızın antrenman yaptıklarını söyleyen başarılı hoca Erol Yüzbaşıoğlu; ‘24 tane sporcumla şu anda eksi 17 derece soğukta antrenman yapıyoruz. Hatta bir çocuğumuz var her gün köyden gelip antrenmanlarını yapıp tekrar gidiyor, bu çok önemli bir şey başarı için’ diye konuştu.

‘KENDİ İMKÂNLARIYLA GELİP GİDİYOR’

Köyden her gün antrenman için gelen futbol Ramazan Şimşek ile ilgili de Erol Yüzbaşıoğlu şunları söyledi; ‘Çok yetenekli bir kardeşimiz 1999 doğumlu Ramazan Şimşek savunmanın solunda ve ön libero oynama özelliğine sahip çok teknik bir oyuncu. Bu arkadaşımızı da Sivas’tan 4 tane kulüp istiyor. Maçlara ve antrenmanlara kendi imkanlarıyla gelip gidiyor. Bu oyuncumuzun gelip gitmesi herhangi bir destek veremiyoruz. Çünkü imkânımız çok kıt hatta hiç yok.’

ADNAN YÜZBAŞIOĞLU: ‘DEVLET TARAFINDAN

YARDIMLARA İHTİYACIMIZ VAR’

4 Eylülspor Kulüp Başkanı Adnan Yüzbaşıoğlu ise, transfer yapmadan kendi imkanlarıyla sporcu yetiştirdiklerini belirterek devlet desteğine ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Başkan Yüzbaşıoğlu, şunları söyledi; ‘4 Eylülspor kulübü 1940’da kurulan bir kulüp. O günden bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür etmek lazım. Biz mahalli bir kulüp olarak geçiyoruz. Yani hiçbir resmi daireye bağlı ve gelir imkanları olmayan bir kulüp bu. Bu kulübün bu şekle gelmesi, yani tamamen transfer yapmadan kendimiz sporcu yetiştirmek şartıyla gelmesi büyük bir başarı. Bizim katıldığımız branşlar da 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001, 2000, 1999, 1998 kategorileri. Yani biz 8 tane futbolda branşa katılıyoruz. Mahalli kulüp olarak ta gelir olarak bunları yapabilmekte çok zor bir iş. Bir benzeri yok. Devlet tarafından yardımlara ihtiyacımız var. Çünkü biz iyi insan yetiştiriyoruz. Baktığımız zaman 200’e yakın sporcumuz kategorilerde mücadele ediyor. Bunların desteklenmesi olduğuna inanıyorum.’

‘SİVAS’I TEMSİL EDERSEK DE SİVAS ŞAŞIRMASIN’

Hafta sonu oynayacakları yarı final maçını yenmek istediklerini vurgulayan Yüzbaşıoğlu; ‘U17’de Demirspor maçını yenersek Sivas finali oynayacağız. İnşallah da yeneceğiz. Cumartesi günü yendiğimiz taktirde zaten Sivas’ı temsil edersek de Sivas şaşırmasın. Çünkü geçen bir maçımız vardı sporcularımız üşümesin diye kendi çocuğumun yorganını evimden getirdim ki çocukların üzerine örttüm. O günün şartlarında Sivas’ı temsil ederlerse ne yapacağız diye düşüncem yok. Gerekirse kendi imkanlarımızı zorlayacağız. O şekilde Sivas’ı temsil etmek ve Sivas’ı temsil ettiğimizde de gruplara gidersek en iyi şekilde temsil ederiz ilimizi’ ifadelerini kullandı.

‘İMKAN VERİLİRSE SİVASSPOR’UN

PİLOT TAKIMI OLURUZ’

4 Eylülspor’a destek verilirse Medicana Sivasspor’un pilot takımı olacak potansiyelin olduğunun altını çizen Başkan Yüzbaşıoğlu; ‘Sporcularımızda ışık olmazsa Sivas finali oynamazlar. 2000 kategorisinde Sivas 3.’sü olmuş bir ekibimiz var. Bunlarda keza öyle. 1998 ve 1997 kategorisinde zaten Sivas finalsi oynarız diye düşünüyoruz. Çünkü yetenekli futbolcularımız var. Geleceğe baktığımız zaman, iyi bir insan yetiştirme hedefimiz var, ama başarı meselesine geldiğimiz zaman da başarıyı zaten çocuklar getiriyor. Yani burada sıkıntımız yok. Biz imkansızlıklarla bunu yapıyorsak, bize imkan verilir ise zaten Sivasspor’un pilot takımı oluruz biz’ dedi.

‘BİZİM HAKKIMIZ YENMESİN YETER’

Hakem hataları ile ilgili yöneltilen soruya Adnan Yüzbaşıoğlu şu cevabı verdi; ‘Hakem hataları malum süper ligde de oluyor. Buradaki hakem hatalarını düzeltme şansın yok çünkü karşılık verdiğin zaman futbolculara kırmızı kart gösteriliyor. Seni ceza kuruluna sevk etmeye de yetkili. Çünkü o sahaya geçtiği zaman kendinden başka yetkili yok. Onun içinde yapacağımız hiçbir şey yok. Allah rızası için çıksınlar adil maçlarını yönetsinler ve başka bir şey istemiyoruz. Bizim hakkımız yenmesin yeter.’

‘SPORCULARIMA GÜVENİYORUM’

Son olarak kulüp başkanı Yüzbaşıoğlu, sporcularına sonsuz güvendiğini ifade ederek; ‘Biz yaz kış demeden antrenman yapıyoruz. 12 ay boyunca antrenmanımızı yapıyoruz. Sporcularımıza güveniyorum. Bu duruma gelmeleri Sivas’ı da şaşırttı. Başka kulüpler transfer yapıyor, diğer kulüplerden adam alıyor onlarda ilk 4’te bizde ilk 4’teyiz. Bizim transferimiz yok’ şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas Belediyespor 5´te 5 Yaptı

2016-01-26 09:22 - Gündem

Sivaslı Hakkını Aramıyor!

2016-01-26 09:49 - Gündem

21-01-2016 İHALE İLANI ÖZBELSAN A.Ş.

2016-01-22 09:25 - Gündem

Metropol Konsept Mağazası Açılışına Yoğun Katılım

2016-01-25 09:30 - Gündem

Toparlı: İkinci Üniversitenin Adı ?Kadı Burhaneddin´ Olsun

2016-01-25 09:30 - Gündem

Sivas, ORAN´dan Yüzde 30 Pay Aldı

2016-01-25 09:29 - Gündem

Sivas´ın Gururu 4 Eylülspor Kulübü

2016-01-28 09:47 - Gündem

Başarılı Yıl ?2015?

2016-01-25 09:26 - Gündem

?Yıldızeli Belediyesi Devleti Zarara Uğratıyor?

2016-01-25 09:29 - Gündem

Telafisi Yok

2016-01-22 17:12 - Gündem

İlgili Haberler

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem