11 Yurtla 10 Bin Öğrenciye Hizmet

11 Yurtla 10 Bin Öğrenciye Hizmet

Gündem - 8 yıl önce



Şuanda 11 yurtla yaklaşık 10 bin öğrenciye barınma hizmeti sunduklarını belirtti. İl merkezinde yapımı devam eden 2 bin 250 kişilik yeni öğrenci yurdunun önümüzdeki eğitim öğretim dönemine açılmasını planladıklarını belirten Tunç, ‘2016 yılı ilimizde Kadı Burhaneddin yılı olarak ilan edilmişti. Genel Müdürlüğümüzün de onayını alarak bu yurdumuz inşallah Kadı Burhaneddin yurdu olarak anılacak’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Sivas İl Müdürü Erdoğan Tunç, yeni kurulan İl Müdürlüğü ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl Nisan ayı sonunda tüm illerde KYK’nin İl Müdürlükleri’nin kurulduğunu kaydeden Tunç, şuan itibariyle ilimiz genelinde 11 yurtla yaklaşık 10 bin öğrenciye barınma hizmeti verdiklerini belirtti. İl merkezinde ve bazı ilçelerde yeni yurt yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Tunç, bu yıl içerisinde açılacak yurtlarla birlikte toplamda yaklaşık 14 bin öğrenciye barınma hizmeti vereceklerini belirtti.

Tunç, ‘Şuanda yurt kapasitemiz toplamda 10 bin civarında… İnşallah Hafik, Şarkışla ve merkezdeki yurdumuzu hizmete açtığımız zaman ilimiz genelindeki yurt kapasitemiz de 14 bin civarına çıkmış olacak. İlimizde toplamda 13 yurtla hizmet vermiş olacağız’ dedi.

KYK İl Müdürü Tunç, 15 Nisan 2015 tarih ve 29327 sayılı resmi gazetede yayımlanan ‘6639 sayılı kanunun 21. Maddesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı teşkilat yapılanmasında yapılan bazı değişikliklerle Kredi Yurtlar Kurumunun taşra teşkilatı 20 Bölge müdürlüğüyle idare edilirken, bu tarihten itibaren bölge müdürlükleri kapatılarak 81 ilde İl Müdürlüğü kurulmuştur. Bu anlamda da Sivas’ımız yeni bir il müdürlüğüne kavuşmuştur’ ifadelerini kullandı.

İl genelindeki yurtlarla ilgili bilgi veren KYK İl Müdürü Erdoğan Tunç şunları kaydetti:

‘KYK İl Müdürlüğünün kurulmasının ardından ilimizde çalışmalara başladık. 2015 – 2016 yılı eğitim öğretim sezonunun başlaması itibariyle kiralama yoluyla 2 yeni kız yurdu açtık. Toplamda bu yurtlarımızın kapasitesi 3 bin’dir. Şuan İl Müdürlüğümüz bünyesinde 11 Yurt Müdürlüğümüz bulunmaktadır. Bu yurtların 6’sı il merkezinde 5’i ise Hafik, Zara, Suşehri, Gürün ve Yıldızeli ilçelerimizde bulunmaktadır.

Merkezdeki yurtlarımızın 4’ü kız yurdu, 2’si de erkek yurdu olarak hizmet veriyor. Bütün bu 11 yurdumuzdaki kapasitemiz ise şuanda yaklaşık 10 bin civarındadır. Kız ve erkek oranlamasına baktığımız zaman da yüzde 65 kız, yüzde 35 de erkek öğrenci kapasitemiz bulunuyor. Bu anlamda kız çocuklarımıza biraz pozitif ayrımcılık yaptığımızı da ifade edebiliriz.

Hafik ilçemizde Nurettin Koçak tarafından yaptırılan ve kurumumuza hibe edilen 2. bir yurdumuzu ikinci dönem itibariyle hizmete açmış olacağız. Şuan bunun mefruşatını hazırlıyoruz.Bu yurdumuz 318 kız öğrencimize hizmet verecek müstakil bir yurt olacak. 101 kişilik bir yurdumuz ise erkek öğrencilerin hizmetine sunulacaktır. Böylelikle Hafik’te 1 kız, 1 de erkek öğrenci yurdumuzla 419 kapasiteye ulaşmış olacağız.

Bunun yanı sıra bir adet il merkezinde olmak üzere 2 bin 250 kişilik yurdumuz şuan yapım aşamasındır.Bu yurdumuzu da erkek öğrenci yurdu olarak planlıyoruz. Bildiğiniz üzere bu yıl ilimizde Kadı Burhaneddin yılı olarak ilan edilmişti. Genel Müdürlüğümüzün de onayını alarak bu yurdumuzun ismi Kadı Burhaneddin Yurdu olarak anılacak inşallah.

Bunun yanı sıra Şarkışla İlçesinde inşaatı devam eden 500 kişilik bir yurdumuz bulunuyor. Şuan itibariyle fiziki gerçekleşme oranı yüzde 30 seviyesindir. İnşaatın teslimi 2017 Mart ayı gibi gözüküyor ama biz inşallah şartlar el verirse eğitim öğretim sezonuna yetiştirmek istiyoruz. Böylelikle ilçelerdeki yurt sayımız 6’ya çıkmış oluyor. Gürün ilçemizde mevcut yurdumuzun kapasitesi mevcut öğrenci talebini karşılamadığı için yeni bir arsa tahsisi gerçekleştirildi. Şuan onun harita çalışmaları yapılıyor. Biter bitmez ihale aşamasına geçilecek. İnşallah bu da gerçekleşirse Gürün’de 300 kişilik 2. Yurdumuzu da hizmete açmış olacağız.

Kangal İlçemizde MYO var ancak maalesef yurdumuz yok. Dolayısıyla burada da Kangal Belediyemiz tarafından15 bin metrekarelik bir alan kurumumuza tahsisi gerçekleştirildi. İnşallah meclis kararı elimize gelir gelmez, biz bunu kurumumuzla görüşerek 2016 yılının yatırım planına aldırmak için gayret sarf edeceğiz. 4 Eylül Yurdu’nda yeterli düzeyde olmayan sosyal tesis ve sportif etkinliklerin yapılacağı yenilenerek öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeye getirilecektir.’

ÖĞRENCİLERE 270 TL

BESLENME YARDIMI

Öğrencileri otel konforunda misafir ettiklerini ve bunun yanı sıra KYK tarafından öğrencilere beslenme yardımı ile katkıda bulunduklarını belirten KYK İl Müdürü Tunç, ‘Şuanda Sivas’ta bizim en pahalı yurdumuz 235 TL. Öğrenci 235 TL vererek 1 ay burada barınma hizmetinden istifade edebiliyor. Ancak yurtta barınan öğrenciye Genel Müdürlüğümüz sabah kahvaltısında 3 TL, akşam yemeğinde 6 TL olmak üzere günlük 8 TL ve aylık da 270 TL beslenme yardımı yapmaktadır. Ayrıca kurumumuz tarafından burs ve kredi olarak aylık 400 TL öğrenim hayatını devam ettiren öğrencilerimize katkı sunuyor’ dedi.

KYK olarak yaptıkları sosyal faaliyetlere ilgili bilgi veren Tunç, şöyle devam etti:

‘Sosyal ve kültürel faaliyetlere Genel Müdürlüğümüz özel önem vermektedir. Yurtlarımızda misafir ettiğimiz gençlerimizin okul dışındaki serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişimlerine katkı sağlamak, onları her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla yurtlarımızda eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri yapabilecekleri alanların oluşturulması ve icrasında büyük önem verilmektedir.

KYK Akademi kapsamında sosyal çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz. Kariyer Sohbetleri, Farkındalık sohbetleri, Vefa programları, dini değerler eğitimi, Çınaraltı gençlik söyleşileri kapsamında Genel Müdürlüğümüzün belirlediği çok ciddi çalışmalarımız var. Vefa programları kapsamında Kültürden İrfana Cemil Meriç adlı konferansı üstadın kızı Prof. Dr. Ümit Meriç’in anlatımı ile öğrencilerimizin ve ilgililerin yoğun katılımıile gerçekleştirdik.

Bunların yanı sıra İl Müdürlüğü olarak Sivas’ın gerek kamu kuruluşları gerekse STK’larıyla birlikte ortaklaşa birçok Kültürel etkinlikleri gençlerimizle buluşturmaya gayret ediyoruz. Belediye ile Recep Demirkaynak Stand-up gösterisi, Müftülük ile Abdullah Yıldız’ın Namazla diriliş konferansı, Mevlana Derneği ile Şeb-i Arus programı, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sivas yazarlarıyla buluşuyor programı kapsamında Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı. Gençlerimize farkındalık oluşturması noktasında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile birlikte Gençlerimize ağız ve diş sağlığı taramasını gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte de buna benzer çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm bu etkinliklere katılan gençlerimizi gerek Sivas içerisindeki tarihi eserlerimizi ve gerekse de Ticaret Sanayi Odası ile birlikte organize ettiğimiz Divriği gezisine götürerek Sivas ve tarihi eserleri hakkında bilgi sahibi olmaları için gayret sarf etmekteyiz.’

Haftanın Öne Çıkanları

Survivor Ünlüler Takımına Sivaslı Boksör

2016-01-28 09:58 - Gündem

Sivas Belediyespor 5´te 5 Yaptı

2016-01-26 09:22 - Gündem

11 Yurtla 10 Bin Öğrenciye Hizmet

2016-01-28 17:18 - Gündem

Park City´deki Yangın Korkuttu

2016-01-28 17:17 - Gündem

Üniversitemizi İleriye Taşıyacağız

2016-01-28 09:58 - Gündem

Sivas İli Kamu Hastaneleri Birliği İlke İmza Atacak

2016-01-28 09:55 - Gündem

Sivaslı Hakkını Aramıyor!

2016-01-26 09:49 - Gündem

Sivaslı Cimnastikçiler Mersin´de

2016-01-28 17:10 - Gündem

21-01-2016 İHALE İLANI ÖZBELSAN A.Ş.

2016-01-22 09:25 - Gündem

Metropol Konsept Mağazası Açılışına Yoğun Katılım

2016-01-25 09:30 - Gündem

İlgili Haberler

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Çöl Tozu Geliyor

14:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 9 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Mutlu Yıllar Sivasspor!

16:33 - Gündem

Özdağ: Cumhuriyet Üniversitesinde Cumhuriyet Karşıtı Propaganda Yaptılar!

16:24 - Gündem

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?

15:21 - Gündem

Gazetecilerden Sivasspor’a Baklava

14:45 - Spor