Sivas Lisesi Yenileniyor Mu?

Sivas Lisesi Yenileniyor Mu?

Gündem - 8 yıl önce



İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlatmış olduğu ‘Onlar da buradaydı’ projesi kapsamında Sivas Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman, okul binasının yenilenmesi talebine karşılık, ‘İnşallah, bu isteği gerekli idarecilerimizle değerlendirerek, eğitime katkı sağlayacak ne varsa onların her birini bu kendi okulumuzda gurur duyarak başlatıp yaşatmayı kendime bir görev olarak addediyorum’ dedi

ADEM NALBANT

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. ‘Sivas Yazarlarıyla Buluşuyor’ projesinin ardından Milli Eğitim, Sivas’taki liselerde okumuş ve kariyerinde önemli noktalara gelmiş kişileri, mezun oldukları okullardaki öğrencilerle buluşturmak amacıyla ‘Onlar da Buradaydı’ projesini başlattı. Projenin ilk durağı 130 yıllık bir geçmişe sahip Sivas Lisesi oldu. İlk misafir ise okuldan 1993 yılında mezun olan Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman oldu. 

Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da yer aldı. Konuşmalarla başlayan programda ilk olarak kürsüye Sivas Lisesi Müdür Vekili İsmail Karaman çıktı. Karaman, projenin başlangıcının Sivas Lisesi’nde yapılması ve Özcan Duman’ı okulda ağırlamaktan gurur duyduklarını belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Altınsoy ise projeye Sivas’ın en eski okulunda güzel bir başlangıç yaptıklarını ifade ederek, projede İstiklal Marşı’nın ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı’ diyerek başlayan kıtasından ilham aldıklarını vurguladı. Altınsoy, ‘Bu topraklarda nice kefensiz yatan şehitlerin olduğunu biliyoruz. Bu topraklar boş değil. Buradan ilham alarak diyoruz ki bu okullar boş okullar değil. Sivas boş şehir değil. Sivas rastgele bir şehir değil’ dedi.

Altınsoy’un ardından Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Duman ise söyleşi öncesi bakanlığın çalışmaları ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Her geçen gün eğitimde kalite artışının yaşandığını vurgulayan Duman, ‘Danışman öğretmen ve yeni atanan öğretmenlerimizin, bu danışman öğretmenlerimizle meslek hayatına geçmesi konusu var. Bakanlığımız kaliteyi arttırmak istiyor. Eski tecrübelerden faydalanmak istiyor. Yeni mezun arkadaşları 6-7 aylık bir oryantasyon eğitimine tabi tutmayı uygun gördüler’ diye konuştu.

Eğitim-Bilişim Ağı (EBA) ile ilgili değerlendirme yapan Özcan Duman, ‘Hakikaten çok önemli bir portal. Sizlerin (öğrenciler) eğitim kalitesini arttırmak için tüm Türkiye’deki öğretmenlerimizin yapmış olduğu çalışmalar bu sisteme yüklenerekten sizin istifadesine sunuluyor. İnşallah sizler bu EBA’yı en maksimum şekilde kullanarak, bütün eğitim materyallerinden faydalanmış olursunuz. Bu içerik dünyada en fazla paylaşıma sahip olan, en fazla paylaşım olan eğitim materyali’ dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Duman ayrıca şu anda yaklaşık 20 Avrupa ülkesinin, Fatih Projesi, Akıllı Tahta, Tablet ve EBA konusunda Türkiye’den bilgi ve destek aldıklarını kaydederek, ‘Onlar da en kısa zamanda bu projelerin başlangıçlarını yapacaklar. Daha önceden biliyorsunu biz batıdan bir şeyleri ihraç ederdik. Ama şu anda biz onlara bir şeyler vermeye bir şeylerin adını koymaya başlayacağız’ ifadelerini kullandı.

Program sunucusu olarak yer alan Sivas Lisesi öğretmenlerinden Erdal Köksal’ın okulun binasının yenilenmesi ile ilgili isteğine ise Duman, ‘Çocuklarımız en iyi şekilde en nitelikli fiziki ortamlarda okusunlar istiyoruz. Dersleriyle beraber kültür ve sosyal etkinlikleri de yapabilecekleri mekanlarda  eğitimlerini tamamlasınlar isteriz. Bu amaçla İnşallah, bu isteği gerekli idarecilerimizle değerlendirerek, eğitime katkı sağlayacak ne varsa onların her birini bu kendi okulumuzda gurur duyarak başlatıp yaşatmayı kendime bir görev olarak addediyorum’ dedi.

Konuşmaların ardından program Özcan Duman’ın, okul yıllarına ilişkin hatıralarını dile getirdiği söyleşiyle devam etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas Lisesi Yenileniyor Mu?

2016-03-08 09:49 - Gündem

Su Yükleme Noktaları Tamamlandı

2016-03-04 22:19 - Gündem

Dermokil ?Natural´ Serisi Tanıtıldı

2016-03-07 09:28 - Gündem

Yıldızeli Birlikspor Lidere Boyun Eğdi

2016-03-08 09:44 - Gündem

?Yeter Ki Gelin?

2016-03-02 12:35 - Gündem

Süt Üretimine ?İthal´ Takviye

2016-03-02 12:33 - Gündem

?Depreme Ne Kadar Hazırlıklıyız??

2016-03-07 09:27 - Gündem

Bakırtepe´den Altın Çıkarılacak

2016-03-02 12:36 - Gündem

?Yaşam Kaliteniz Etkilenmesin?

2016-03-03 09:38 - Gündem

04-03-2016 T.C. SİVAS 2. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN ESAS NO : 2016/59, 60, 61, 62, 99, 103, 106, 107, 108, 109 Esas KAMULAŞTIRMA İLANI

2016-03-03 17:17 - Gündem

İlgili Haberler

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta hafif ticari araç refüje çarpıp 50 metre sürüklenip devrildi: 6 yaralı

22:46 - Asayiş

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş