Osman Seçilmiş Mesire Alanı Amacına Ulaştı

Osman Seçilmiş Mesire Alanı Amacına Ulaştı

Gündem - 8 yıl önce



Çalışmaların henüz tam olarak bitirilmediği bu alanda vatandaşlar şimdiden akın etmeye başladı ve projenin şimdiden amacına ulaştığı açıkça kendini göstermiş oldu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan, iki etaplı alanın toplam 63 bin metrekare olacağını söyledi. Ceyhan, ‘1.etabın tamamının bitmesi 1 aydan biraz fazla zaman alır. Bu süre içinde sosyal ihtiyaçları kapsayan binalar var… 2.etap yıl sonuna bitecek. Ayrıca o alana Kütük Ev tarzı lokanta yapacağız’ ifadelerini kullandı.

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

Organize sanayi bölgesinde, geçtiğimiz yıl Kasım ayında çalışmalarına başlanılan Osman Seçilmiş mesire alanında sona yaklaşıldı. Şuan itibariyle çardak alanların tamamlandığı fakat oturakların, yolların ve altyapının tam olarak tamamlanmadığı halde vatandaşlar şimdiden yoğun talep göstermeye başladı. Paşa Bahçe mesire alanına hafifletmek düşüncesiyle inşa edilen bu mesire alanı aslında şimdiden amacına ulaşmış durumda.

Konu ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan, mesire alanında ki tüm işlerim park bahçe müdürlüğü ekipleri tarafından yapıldığını kaydederek şu ifadelere yer verdi:

‘Osman Seçilmiş mesire alanımızın temelini geçen yıl Kasım ayı gibi temellerini attık. Biraz geç kalındı. Tabi tahsis yazıları falan derken resmi işler baya uzun sürüyor. Orası Maliye’ye ait olduğu için tahsisini almamız, proje kabulümüz zaman aldı. Biliyorsunuz bu KİK ihaleleri en az 35-40 gün sürüyor sonuçlandırmak. Eğer itiraz olursa o artık 2-2 buçuk ayı da bulabiliyor. Herhangi bir itiraz olmadı bu alan için. Zaten Özbelsan aracılığı ile yaptık. Şuanda ki imalatları, devam eden işleri belediyemizin park bahçe ekipleri yapıyor.’

‘İLK ETAP 1 AY’A TAMAMLANIR’

İlk etabın 27 bin metrekare alana kurulduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Ceyhan, 10-15 gün içerisinde mesire alanların tamamlanacağını, 1 ay içerisinde ise tüm aktiviteler ile faaliyete geçeceğini kaydetti.

Ceyhan; ‘Yaklaşık 27 bin metre karelik bir alan şuan yapılan yer. Maliyeden biz orasını kullanım hakkı olarak tahsis aldık. Orasının yapımı yaklaşık 1 ay sonra falan bitecek. Altyapıda ufak tefek sorunlar var. Kanalizasyon yapılı ama tuvalet gibi sosyal ihtiyaçların karşılanacağı bir bina yapmamız gerekiyor. Onunda projeleri bitmek üzere. O biraz gecikebilir. Ancak mesire alanı 10-15 gün içerisinde toparlanır. Tamamını yani birinci etabın bitmesini dersek 1 aydan biraz fazla zaman alır. Dediğim gibi sosyal tesis hariç. Orada tuvalettir, mescittir, kap-kaşık yıkama yerleri olacak, onlar biraz gecikebilir. İnşallah yaz sezonuna hepside hazır olacak’ ifadelerini kullandı.

‘2. ETAP HAZIRLIKLARI BAŞLADI’

Bu yıl sonuna 2.etabın çalışmalarında sonuna gelineceğini kaydeden Başkan Yardımcısı Ceyhan, ‘Tabi bir de 2. etap var. O alanın mülkiyeti belediyemize ait. 1 hafta önce sonuçlandı ve tamamının istimlak işlemlerini yaptık. Mülkiyet belediyemize geçti. Oranında ikinci etap olarak ihalesinin proje hazırlığını yapıyor, keşiflerini çıkartıyoruz. Umuyorum bu yıl sonuna doğru orası bitmiş olacak. Böylece toplam 60 bin metrekare olacak. Park alanı ile beraber 63 bin metre kare civarında olacak’ dedi.

‘KÜTÜK EV TARZI LOKANTA YAPACAĞIZ’

Bölgeye yeni bir değer katmak ve bu çevre bulunan kişilerin ihtiyaçlarını karşılamaları için Kütük Ev tarzı kafeterya-lokanta tarzı bir yer yapacaklarını söyleyen Başkan Yardımcısı Ceyhan, sözlerini şöyle noktaladı:

‘Orada kafeterya, lokanta türü bir şey düşünüyoruz Kütük Ev tarzında. Orada en azından organize sanayi bölgesinde birçok işadamımız var, fabrikalarımız var. Onların ihtiyaçları olabilir, dışarıdan gelen misafirleri olabilir, kendi personelleri olabilir ya da vatandaşlarımız için hem o bölgeye değer katacak hem de insanımıza güzel bir hizmet olacak. Biliyorsunuz Paşa Fabrikası mesire alanı çok yoğun bir kalabalık var. Birazını bu alana taşıyacağımızı umuyoruz.’

Haftanın Öne Çıkanları

Karate İl Seçmelerinde Heyecan Doruktaydı

2016-03-11 19:31 - Gündem

Kızıldağ´ın Proje İhalesi Yapılacak

2016-03-15 10:06 - Gündem

Paşa Bahçe´den Dönen Soluğu Soğuk Çermik´te Aldı

2016-03-15 10:01 - Gündem

Osman Seçilmiş Mesire Alanı Amacına Ulaştı

2016-03-16 09:53 - Gündem

?Etli Pide De Konya´dan İyiyiz?

2016-03-11 09:50 - Gündem

Lojistik Köy´de İlk Kazma Vurulacak

2016-03-11 09:52 - Gündem

Sivas Belediyespor´un Başarını Takdir Ettiler

2016-03-15 09:58 - Gündem

Senanur Genç, Türkiye 3.´Sü Oldu

2016-03-10 14:15 - Gündem

Madalya ve Kupalar Sahiplerini Buldu

2016-03-11 09:49 - Gündem

Yüzbaşıoğlu: ?Kısıtlı İmkanlarla 2 Tane 2.´Lik Çıkardık?

2016-03-11 09:48 - Gündem

İlgili Haberler

7 Bin Yabancı Hastaya Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!

14:02 - Gündem

TÜRASAŞ'tan TCDD Taşımacılık AŞ'ye 27 yük vagonu

12:38 - Gündem

Camilere Ücretsiz Minber ve Mihrap Yapıyor! Uluslararası Dünya İyilik Ödülü’ne Layık Görüldü

12:24 - Gündem

Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı

11:49 - Gündem

Sivas'ta Çiftçilerin Talebi Dinlendi, Arazi Yolları Düzeltiliyor

11:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Meydana Gelen Feci Kazada 45 Gün Sonra Can Verdi!

14:58 - Asayiş

7 Bin Yabancı Hastaya Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!

14:02 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 11 Mayıs 2024

13:48 - Sağlık

Sivas'ta Bugün Aramızdan Ayrılanlar- 11 Mayıs 2024

13:43 - Yaşam

Sivas Eski Valisi İçin TBMM'de Tören Düzenlendi!

12:49 - Yaşam