?Vatanını En Çok Seven Görevini İyi Yapandır?

?Vatanını En Çok Seven Görevini İyi Yapandır?

Gündem - 8 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, ‘Devlete geçip de çalışmayan hizmet üretmeyen herkese bende karşı geliyorum. Devlete geçmeden önce 5 çalışıyorsan, geçtikten sonra da eğer devletini seviyorsan 6 çalışacaksın, 7 çalışacaksın. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ dedi.

Cankesen, bir süredir gündemdeki yerini koruyan Samsun – Kalın demiryolu hattının kapatılması ve burada görev yapan personellerin başka illerde görevlendirilmesiyle ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Buradaki personellerin haklarını savunduklarını ve yaşanan sorunları her ortamda gündeme getirmeye devam ettiklerini belirten Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Cankesen, ‘Samsun – Kalın demiryolu hattı ile ilgili bizim projemiz şuydu. Genel Müdür Bey ile Bakan Bey ile her görüşmemiz de diyoruz ki, geçmişte kapatılan hatlarımız mevcut. Yani bir hat kapatıldıysa, örneğin 2-3 yıl bunun süresi varsa bizim Samsun ile Kalın arasında 390 tane adamımız varsa biz bu arkadaşlarımızı burada yatırmayalım. Birincisi bu arkadaşlarımız şuan kurulu olan sistemi korusun. İkincisi bu arkadaşlarımızın ihtiyaç fazlası olanların hepsi Türkiye’nin değişik yerlerine geçici görevlerle gitsin, orada hizmet versin. Bu arkadaşlarımız geçici görevlerle sadece bankamatik memuru olmasın. Biz bunu savunuyoruz’ dedi.

Bu hat güzergahındaki personellerin Türkiye’nin her bölgesinde çalışmaya hazır olduğunu vurgulayan Cankesen, ‘Bizim buradaki işçi ve memur olmak üzere 600 tane arkadaşımız da diyor ki, bizim bankamatik memuru olmak gibi bir talebimiz zaten yok. Gidelim hizmet verelim, devletin beni nereye gönderirse, gidip orada görev yapayım. Ben gider çalışırım diyor. Ancak hepinizin malumu ben 45 yaşından sonra İskenderun’dan Ankara’ya geldim. 4 tane çocuğum var. Ailemi Ankara’ya getirerek, burada ikamet etmeye başladım. 1,5 sene benim eşim ve çocuklarımın bizim oraların tabiriyle fevri döndü. Yani yabancı bir memlekete gelmişsin. Yeniden hayat kuruyorsun. Çocuklarının psikolojik olarak rahatsızlıkları oluyor’ ifadelerini kullandı.

Cankesen şunları kaydetti:

‘Samsun – Kalın hattındaki demiryolcu arkadaşlarımız için söylüyorum özellikle bu arkadaşlarımızın yüzde 80’inin emekliliği dolmuş. Şimdi peki insanlar neden çalışıyorlar? Emekliliği dolmuş bir insan bu ülkede 65 yaşına kadar neden çalışıyor? Bu yaşa kadar çalışıp da Türkiye’nin TÜİK denen kurumunun 73’te öleceksiniz. AK Parti geldi 8 sene ömrünüz uzadı. İnşallah AK Parti daha iyi icraatlar yapar da insanların ömrü 18 sene uzar. Niye geriye kalan 8 yıllık zamanı içerisinde neden çalışmaya devam etsin. Devlet olarak bu emekliliği gelmiş kişilere güzel bir maaş verseniz, bu insanlar neden emekli olmasın. Emekli olup da hayatının geriye kalanını niye rahat bir şekilde idame ettirmesin. Eğer bu kişiler emekliye ayrılamıyorsa bu sistemde bir yanlışlık var demektir. Bu adamları kaldırıp başka bir yere göndermekle bunların sistemini bozacaksınız. Adamı gönderin dışarıda çalışsın, adam yatmasın. Amasya Gar’da oturup da bu yolun açılmasını beklemesin, devletine hizmet üretsin. Ben bir sendikacı olarak çalışmayan, üretmeyen, hizmet etmeyen hiçbir arkadaşıma da ayrıca sahip çıkmam. Buradaki arkadaşlarımızı zorla bir yerlere göndermeyin. Gönderilmesin diye biz tavrımızı ortaya koyduk. Bir de şu söyleniyor. Sizi geçici görevle başka bir ile göndereceğiz. Samsun hattı açıldıktan sonra yani 3 yıl sonra sizi tekrar buraya göndereceğiz. Ya ben geleceğim, İzmir’e yerleşeceğim, bir düzen kuracağım. 3 yıl sonra tekrar hangi mantıkla gidip Samsun’a yerleşeceğim. Ayrıca bunun garantisi de yok. Bizim bu konuyu çözmemiz gerekiyor. Biz bu sorunu her ortamda gündeme getirmeye devam ediyoruz.’

Haftanın Öne Çıkanları

?Tiryakiliğin Yüzde 80´i Psikolojik?

2016-04-20 13:09 - Gündem

Göç İdaresi´nde Görev Değişikliği

2016-04-22 11:54 - Gündem

BİLSEM Akıl Oyunları Turnuvası Başladı

2016-04-21 09:15 - Gündem

Yetim Çocuklar İçin Kermes Düzenlendi

2016-04-18 09:06 - Gündem

Malatya Şeker Fabrikası Sivas´a Mı Taşınacak?

2016-04-18 09:03 - Gündem

Ada, Türkiye 3.´Sü Oldu

2016-04-19 09:23 - Gündem

?Vatanını En Çok Seven Görevini İyi Yapandır?

2016-04-23 17:37 - Gündem

?10 Yıllık Sorun Bizim Dönemimizde Çözüldü?

2016-04-21 09:18 - Gündem

Yıldızeli Birlikspor Ligde Tutundu

2016-04-19 09:22 - Gündem

Nusaybin´de İntikam Zamanı

2016-04-20 13:17 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem

Sivaslı Esnaftan Anneler Gününde Anlamlı Etkinlik

16:54 - Gündem

CHP’den Pastalı Kutlama

16:17 - Gündem

Hayatta kalan tek oğluna 40 yıldır bebek gibi bakıyor

14:49 - Gündem

"Orman Yangınları Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi" geliştirildi

14:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor, 12. Kez Mağlup Oldu

21:11 - Spor

SİVASSPOR: 0 - HAKEM: 1

20:55 - Spor

Bülent Uygun ve Çağdaş Atan Takımın Başında Yok!

20:14 - Spor

Sivasspor'a İbrahim Akdağ Şoku!

20:01 - Spor

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem