?Bilinçli Spor Yapalım?

?Bilinçli Spor Yapalım?

Gündem - 8 yıl önce



Düzgün sağlıklı bir spor için beslenmenin şart olduğunu ifade ederek; ‘Spor yapmak duş almak gibidir, banyo yapmak gibidir, yemek yemek gibidir, arkadaşınızla oturmak gibidir. Haftada 3-4 gün 1 saat spor kesinlikle çok hayatınıza ve geleceğinize yapacağınız en büyük yatırımdır’ dedi

OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber fazla kiloları vermek isteyen vatandaşlar için, 58 Sağlık Spor Merkezi Vücut Geliştirme Eğitmeni Suat Düzgün, sağlıklı spor yapmak için uyarılarda bulundu.

Sağlıklı kilo vermek ve spor yapmak için gazetemize açıklamalarda bulunan Suat Düzgün, bilinçli sporun temelinde beslenmenin olduğunu belirtti.

Düzgün, kilo vermeyi 2-3 aya sıkıştırmanın hiç doğru olmadığını ifade ederek, bir insanın 1,5 saatten fazla spor yapmasının uygun olmadığını da söyledi.

‘YAĞLANMAMAK İÇİN

DENGELİ BESLENMELİYİZ’

58 Sağlık Spor Merkezi Vücut Geliştirme Eğitmeni Suat Düzgün, vatandaşlara yağlanmamaları için sağlıklı ve dengeli beslenmeleri gerektiğini vurguladı. Düzgün, kilo vermek isterken doğru spor yapılması gerektiğini söyleyerek; ‘Kilo vermek aslında bir süreç değil. Spor yapmak bir süreç değil. Spor yapmak bir yaşam tarzıdır. Kilo vermeyi böyle 2-3 aya sıkıştırmak hiç doğru değil. Önemli olan yağlanmamak için ilk önce dengeli beslenmeyi çok iyi bilmek. Önemli olan yapılan sporun uzun süreli spor değil de, mesela insanlar spor merkezine geliyor 1-2 saat antrenman yapıyor, bu açıdan bakmamak lazım. İlk önce doğru spor ve beslenmenin bir bütün olduğunu bilmek lazımdır. Bunu yaptığınız zaman zaten yağlanmıyorsunuz da, vücudunuz da deforme olmuyor’ dedi.

‘BİR İNSAN MAKSİMUM

1,5 SAAT SPOR YAPMALI’

Düzgün, bir insanın maksimum 1-1,5 saat spor yapması gerektiğini vurgulayarak, ,5 saatten sonra yapılan sporun yorgunluk haliyle biten spor olduğunu söyledi. Düzgün; ‘Sağlıklı bir spor yapmak için programlarda kişiden kişiye geliş amaçları değişiyor. Ama bana sorarsanız, bir insanın maksimum 1 veya 1,5 saat arası gibi bir spor yapması lazım. 1,5 saatten sonra yapılan spor yorgunluk haliyle biten spordur. Önemli olan hamallık yapmak değil, sağlıklı ve bilinçli spor yapmak. Tabi bilinçli spor yaparken her zaman diyorum, temeli bu işin beslenmedir. Beslenmenize ne kadar dikkat ederseniz sürekli o kadar fit kalırsınız’ şeklinde konuştu.

‘HERŞEYİN FAZLASI ZARAR’

Sağlıklı beslenmenin öneminden bahseden Suat Düzgün, yiyecek her şeyin fazlasının zarar olduğunu hatırlattı. Düzgün, sabah kahvaltılarının sağlam yapılması gerektiğinin altını çizerek; ‘Beslenmelerle ilgili kesinlikle aklın yolu birdir. Her zaman pirinç, nohut, fasulye, bezelye, aşırı makarna, aşırı meyve, aşırı salata bunlardan uzak kalmak lazım. Mümkün olduğunca protein ağırlıklı beslenmek lazım. Sabah kahvaltısını olabildiğince sağlam ve güzel yapmak gerekiyor. 1-2 dilim tam buğday ekmeği, peynir, zeytin, domates, salatalık, yumurta yani güzel zengin bir kahvaltı yapmak lazım. Akşam 6.30-7’den sonra çok ağır şeyler tüketmemek lazım’ dedi.

‘SPOR GELECEĞİNİZE YAPACAĞINIZ

EN BÜYÜK YATIRIMDIR’

Vücut Geliştirme Eğitmeni Düzgün, herkesi spor yapmaya davet ederek; ‘Herkesin gerçekten spor yapmayı sevmesini çok istiyorum. Çünkü spor yapmak 1,2,3 veya 5 aylık bir durum değil. Spor yapmak duş almak gibidir, banyo yapmak gibidir, yemek yemek gibidir, arkadaşınızla oturmak gibidir. Haftada 3-4 gün 1 saat spor kesinlikle çok hayatınıza ve geleceğinize yapacağınız en büyük yatırımdır’ dedi.

‘YARIŞMA BOYUTU

APAYRI BİR DÜNYA’

58 Sağlık Spor Merkezi sahibi Suat Düzgün, son olarak ilimizdeki vücut geliştirme sporunu değerlendirerek, şunları söyledi; ‘İlimizdeki Fitness, vücut geliştirme sporunu değerlendirecek olursak, federasyonumuz bize sağ olsunlar bu açıdan her türlü desteği veriyorlar ama yarışma boyutu apayrı bir dünya. İlk önce her şeyin temelinin spor yapmak olduğuna inanıyorum ben. Yarışma hazırlığı gerçekten çok farklı bir durum.’

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas, Bölünmüş Yollarla Çevrildi

2016-04-27 09:58 - Gündem

?Bilinçli Spor Yapalım?

2016-05-02 09:26 - Gündem

Yetim Gülerse, Hz. Peygamber Güler

2016-04-27 16:50 - Gündem

Kadın Doğum Hastanesi Sivas´ın Yüz Akı Olacak

2016-04-26 11:06 - Gündem

?2 Dakika Düşün?

2016-04-27 16:26 - Gündem

Turnuvaya Varyant Damgası

2016-04-27 09:53 - Gündem

Son Bir Şans

2016-04-29 16:51 - Gündem

Cicinho´nun Tedavisi Sürüyor

2016-04-27 16:27 - Gündem

Serbest Güreşte Zirvedeyiz

2016-04-27 16:25 - Gündem

?Laiklik Medeniyet Göstergesi Değildir?

2016-04-28 17:04 - Gündem

İlgili Haberler

Öğretmenlere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

14:35 - Gündem

Filistinli anneler kazanacak

14:14 - Gündem

Şiddet yasası acilen çıkarılmalı

14:08 - Gündem

Öğretmene Şiddete Cezai İşlem Şart!

13:27 - Gündem

OSB, I-REC sahibi oldu

13:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Öğretmenlere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

14:35 - Gündem

Bülent Uygun Taraftara Seslendi: Bizi Yalnız Bırakmayın!

14:18 - Spor

Şiddet yasası acilen çıkarılmalı

14:08 - Gündem

Öğretmene Şiddete Cezai İşlem Şart!

13:27 - Gündem

Sivas'ta Tuvalette Ayağı Kayıp Düşen Yaşlı Hayatını Kaybetti

13:17 - Asayiş