Mevlana İddialı

Mevlana İddialı

Gündem - 8 yıl önce



OĞUZHAN SARZEP

Okul sporları 2016 yılı faaliyet programında yer alan, okullar arası futsal yıldızlar müsabakalarında ilimizi temsil eden Sivas Mevlana Ortaokulu, 9-13 Mayıs’ta yapılacak olan final hazırlıklarına iddialı hazırlanıyor.

Futsal da il içinde yapılan müsabakalarda 1. olan ve gruplarda da 6 aylık çalışma neticesinde yine 1.’liğe ismini yazdırıp yarı finale yükselen ve yine yarı finalde de şampiyon olup finale yükselen Mevlana Ortaokulu, final karşılaşmalarına yoğun bir antrenman programıyla hazırlanıyor.

Okulun beden eğitimi Ünal Kotan gözetiminde hazırlıklarını sürdüren Mevlana Ortaokulu futsal takımı, haftada yaptığı 5 idmanla finalde Sivas’ı en iyi şekilde temsil etmek ve Türkiye şampiyonu olmak istiyor.

OKUL MÜDÜRÜ AKSOY: ‘ÇOK İDDİALIYIZ’

Okulun spor salonunda yapılan antrenman sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Mevlana Ortaokulu Müdürü Nadi Aksoy, finale yükselen sporcuları ve antrenör Ünal Kotan’ı tebrik ederek, finalde başarılar diledi.

Müdür Aksoy, şunları söyledi; ‘Öncelikle sporcularımızı, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizden Ünal Kotan’ı tebrik ediyorum. Küçümsenmeyecek bir başarı bu. Öncelikle Erzincan’dan gruplardan çıktık zorlu rakiplerimiz vardı ama yenilgisiz aldık bunu. Daha sonra ise Malatya’daki yarı final maçlarında yine yenilgisiz bir şekilde final grubuna yükseldik. Finalde 8 takımla 9-13 Mayıs tarihleri arasında Konya’da yapılacak. Oradaki finalde inşallah şampiyon oluruz. Çok iddialıyız, daha önce okulumuz büyük başarılara imza attı. Şu an zaten Türkiye’de 8 takım içindeyiz.’

‘BAŞARININ KAYNAĞI

ÜNAL KOTAN HOCAMIZ’

Okulun Beden Eğitimi öğretmeni Ünal Kotan’a övgüler yağdıran Müdür Aksoy; ‘Bizim Mevlana Ortaokulu artık futbolda ve alınan başarılarla gelenek haline geldi. Ünal Kotan hocamız futbolda ve futsalda çok iyi bir başarı sağlıyor. Öğrencilerimizi çok güzel bir şekilde yetiştiriyor. Bazıları yeşil sahada futbol oynarken salon futboluna kazandırıldı. Yetenekli öğrencilerimiz var. Başarı geliyorsa orada disiplinli bir çalışma vardır. Bu başarının kaynağı Ünal Kotan hocamız’ şeklinde konuştu.

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİ KOTAN:

‘İNŞALLAH EN İYİ SONUÇLA DÖNERİZ’

Mevlana Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve futsal takımı antrenörü Ünal Kotan da, Pazar günü finaller için Konya’ya gideceklerini söyledi. Kotan finallerde şampiyon olacaklarına inandığının altını çizerek; ‘Sivas’ı temsilen Pazar günü Konya’ya hareket edeceğiz. 5 gün sürecek Türkiye finallerine katılacağız. Şu an ise Mevlana Ortaokulu olarak Türkiye’deki en iyi 8 takımdan biriyiz. Bu Sivas için çok büyük bir başarı. Konya’dan inşallah en iyi sonuçla döneriz. Çocuklarımız çok iyi çalıştı ve halen çalışmaya devam ediyor. Çocuklarımıza çok güveniyorum, Sivas’ın çocuklarını fırsat verildiği zaman her zorluğun üstesinden gelebilir. Çünkü çok dürüst ve ahlaklı çocuklar. Bunun yanında da başarıya aç çocuklar. Ben onların en iyi şekilde üstesinden gelebileceğine inanıyorum’ dedi.

‘TÜRKİYE’DEKİ EN İYİ 8 TAKIMDAN BİRİYİZ’

Geçtiğimiz ay yapılan yarı final müsabakaları ile ilgili de değerlendirme de bulunan Beden Eğitimi Öğretmeni ve futsal takımı antrenörü Kotan; ‘Yarı finalle beklediğimizden harika geçti. Geçen yıl Türkiye derecesi olan Trabzon’u yendik, Samsun’u yendik. Şu ana kadar oynadığımız 15, 16 maçtan hiç mağlubiyet almadık. Şu anda Türkiye’deki en iyi 8 takımdan biriyiz’ ifadelerini kullandı.

‘FUTSALDA DAHA İYİ ŞEYLER YAPMAK İSTİYORUZ’

Kotan son olarak, okul olarak birçok derece aldıklarını hatırlatarak; ‘Mevlana Ortaokulu 6 kez Türkiye finallerine katıldı. Futsalda Türkiye üçüncülüğü, büyük sahada Türkiye üçüncülüğü var. Küçükler futbolda Türkiye beşinciliği var. Bu yılda inşallah futsalda daha iyi şeyler yapmak istiyoruz. Türkiye finallerinde ne olacağı hiç belli olmaz, buradaki amaç sıkı bir şekilde çalışmak ve dereceler almak’ şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Mevlana İddialı

2016-05-06 11:45 - Gündem

?Bilinçli Spor Yapalım?

2016-05-02 09:26 - Gündem

Yolspor Basketbolda Hedef Şampiyonluk

2016-05-04 15:40 - Gündem

LAKEV Bilim Ödülü Sahipleri Belirlendi

2016-05-02 17:18 - Gündem

Binay, ?Hizmet İçin Adayız?

2016-05-02 17:17 - Gündem

Sivaslı Pehlivan Taha Akgül´den İyi Haber

2016-05-04 15:39 - Gündem

Halterde Madalya Avı

2016-05-04 09:31 - Gündem

Hikaye Kitabını Oyuna Çevirecekler

2016-05-02 17:17 - Gündem

Son Bir Şans

2016-04-29 16:51 - Gündem

?CÜ Anadolu´nun En İyisi?

2016-05-04 09:40 - Gündem

İlgili Haberler

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta hafif ticari araç refüje çarpıp 50 metre sürüklenip devrildi: 6 yaralı

22:46 - Asayiş

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş