Osmanpaşa Caddesi´nin Çehresi Değişecek

Osmanpaşa Caddesi´nin Çehresi Değişecek

Gündem - 8 yıl önce



SERCAN ÇETİNEL

Alt ve üst yapı çalışmalarının yapılarak vatandaşların daha kaliteli hizmet almasını hedefleyen Sivas Belediyesi, bu kapsamda Ahmet Yesevi Caddesi’nden sonra, Osmanpaşa Caddesine de el attı.

Osman Paşa Caddesinde çalışmalara geçtiğimiz günlerde start veren Sivas Belediyesi böylece Sivas’ın tarihi dokusuna uygun yol, kaldırım ve ışıklandırma yapacak.

Bu kapsamda Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, Osmanpaşa Caddesinde yapılacak çalışmalar hakkında gazetemize bazı açıklamalarda bulundu.

‘TARİH ALANA YAKIŞIR CADDE OLACAK’

İlk olarak Osmanpaşa Caddesini çalışma programı kapsamına alma sebeplerine değinen Başkan Yardımcısı Karaman, şu ifadelere yer verdi:

‘Osman Paşa Caddesinde şuan çalışmalarımızı başlattık. Biliyorsunuz Osman Paşa Caddesi şehrimizin merkezinde bulunan bir cadde. Hemen hemen tüm Sivas halkının kullandığı bir bölge burası. Oradaki mevcut şekil o caddeye yakışan bir durum değildi. Birçok kaldırımlarımız deforme olmuştu ve sıkıntılar meydana gelmeye başladı. Onun için biz burada caddenin tamamını o bölgeye yakışır bir yer yapmak istiyoruz. Herkes biliyor ki tarihi bir mekan çevresi o cadde. Bizde o bölgeye yakışır bir cadde yapmak istedik. Bunun için bu sene bu caddeyi programımıza aldık.’

‘ALT YAPIYI SAĞLAMLAŞTIRDIK’

Çalışmalara ilk olarak alt yapı ile başladıkları vurgulayan Başkan Yardımcısı Karaman, bunun sebebi olarak ‘üst yapısını yapacağınız bir alanın alt yapısı sağlam olması gerekir’ diyerek şunları kaydetti:

‘Oradaki çalışmalar tabi öncelikle alt yapı ile başlıyor. Çünkü üstünü yapacaksanız bir yerin önce alt yapısına bakacaksınız ki sonra üstünü tutturacaksınız. Eğer altı sağlam olmazsa üstü tutturamıyorsunuz. Onun için alt yapıyla başladık bir burada. Orada eski borularımız vardı, eski hatlarımız vardı onları yeniledik, temize çıkarttı. Kanalizasyon sistemlerini kontrol ederek elden geçirdik. O çalışma bitikten sonra üst yapısına başladık.’

‘YOLLARI ASFALT OLMAYACAK’

Caddedeki çalışmalar kapsamında, yeni yapılacak yola asfalt yapılmayacağı, caddenin tarihe uygun olması için taşlarla döşeneceğini belirten Başkan Yardımcısı Karaman, şöyle devam etti:

‘O yolumuzu tamamen bazalt kaldırımlarıyla yapacağız. Yine yolu asfalt olarak yapmayacağız da bu kesme taş dediğimiz taşlarla yapacağız ki tarihe uyum sağlasın. Biliyorsunuz tarihi bir mekana sahip bir cadde. Aydınlatmalarımız tekrar elden geçireceğiz. Yani bir nevi orayı birkaç standart yükselterek yeniden şehrimizin hizmetine sunacağız.’

‘VATANDAŞLARIMIZ MEMNUN OLACAK’

Yapılan çalışmaların zaman zaman çevre halkına rahatsızlık yaratabildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı Karaman, biraz daha anlayış beklediklerini ve çalışmalar bittikten sonra herkesin çok memnun kalacağını söyleyerek şunları kaydetti:

‘Tabi bu arada bazı vatandaşlarımızda bazı sıkıntılar yaratıyor bu alan. Artık vatandaşlarımızda bu çalışmaları anlayışla karşılaması gerekiyor. Ama çalışma bittikten sonra hakikaten vatandaşlarımızın çok memnun olacağına şimdiden tahmin edebiliyorum. İnşallah kısa sürede orayı tamamlayarak biran önce vatandaşlarımızın, şehrimizin hizmetine sunacağız.’

Haftanın Öne Çıkanları

Tebrikler Dursun Güzel

2016-05-12 09:48 - Gündem

Surp Kevork Kilisesi Restorasyona Hazırlanıyor

2016-05-11 09:56 - Gündem

Sivasspor Yöneticisi Taşseten´in Mutlu Günü

2016-05-13 09:41 - Gündem

Sivas´ın Ali Abisi Hakka Yürüdü

2016-05-10 09:18 - Gündem

Bjk ve Gs´ye Çağırıldı

2016-05-09 09:13 - Gündem

Sivas´ın Gururu Mevlana Finalde

2016-05-13 09:41 - Gündem

Osmanpaşa Caddesi´nin Çehresi Değişecek

2016-05-14 19:54 - Gündem

Berna Türkkan´ın Sivas Aşkı Son Aşamada?

2016-05-09 09:19 - Gündem

Yarışlar Tamamlandı

2016-05-12 09:50 - Gündem

Öğrenciler Kiradan Dertli

2016-05-13 09:45 - Gündem

İlgili Haberler

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 13 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Son Dakika: Sivas'ta Alacak Verecek Kavgasında Kan Aktı!

16:03 - Asayiş

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivasspor'a Genç Santrafor! Prensipte Anlaşıldı!

15:23 - Spor

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem