Divriği Açılışa Hazırlanıyor

Divriği Açılışa Hazırlanıyor

Gündem - 8 yıl önce



SERCAN ÇETİNEL

İçerisinde barındırdığı en önemli tarih eserlere sahip Sivas Divriği ilçesinde yarın önemli projelerin açılışları gerçekleştirilecek.

Divriği Kaymakamlığına ait olan, Mühürdarzade Konağı ‘Nuri Demirağ Kültür ve Sanat Evi’, Şeyhoğlu Konağı ‘Mengücekli Kültür ve Sanat Evi’, Sancaktar Konağı ‘Ozanlar Evi’, Demiralay Konağı ‘ButikOtel’, Mühürzade Konağı ‘Umutlu Kadınlar Konağı’, Şeyhoğlu Konağı ‘Kültür Evi’ olmak üzere toplam 6 adet konak Sivas Valisi Alim Barut’un katılımıyla saat 11.00’da açılışı yapılacak.

Sivas İl Özel İdaresi ve Kültür Bakanlığının destekleriyle restorasyon çalışmaları başlatılarak tamamlanan bu konaklar, özellikle Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası başta olmak üzere ilçe turizmine büyük katkı sağlayacak.

Divriği Kaymakamlığı açılışı yapılacak olan konaklar hakkında şu bilgilere yer verdi:

Açılışı gerçekleştirilecek konaklar hakkında, hangi konağın ne üzerine hizmet vereceğine dair resmi sitesinde açıklamalara yer veren Divriği Kaymakamlığı ilk olarak Demiralay Konağı hakkında şu ifadelere yer vermiş durumda:

‘Demiralay Konağı, İlçemizde konaklama sektöründe yatırım yapmak isteyen gerek yatırımcılarımıza gerekse konak veya ev sahibi hemşerilerimize örnek teşkil etmesi için butik otel olarak tefriş edilmekle beraber bahçesinden de faydalanılacak ve sosyal mekan ihtiyacına cevap verecektir. Hemen hemen tamamlanmak üzere olan Konağımız, sizlerin gezi ve incelemesi için açık olacak, gerçekleştirilecek bir açılış töreni akabinde misafir ağırlamaya başlayacaktır.’

Daha sonra Mühürdarzade Konağı ve Sancaktar Konağı hakkında bilgilere de yer veren Kaymakamlık, yapılacak olan faaliyetleri şu şekilde özetlemiş durumda:

‘Mühürdarzade Konağı, iki hususta faaliyet gösterecektir. Konağımızın üst katı, Nuri Demirağ'ı anlatan bir müze ev olacaktır. Bu müze evde, Türkiye'de ilklere imza atan ve soyadları bizzat Atatürk tarafından uygun görülen Demirağ kardeşlerin hayat hikayeleri anlatılacak ve ayrıca Nuri Demirağ'ın silikondan bir heykeli bulunacaktır.

Bununla beraber Konağımız, Divriği Kadınlar Derneği ile ortaklaşa yürütülen ve SODES kapsamında desteklenen 'Umutlu Kadınlar Konağı' Projesine ev sahipliği yapacaktır. Bu kapsamda Konağımız, Divriğili hanımlara eğitim ve aktivite merkezi olarak, çocuklarımıza oyun ve eğlence merkezi olarak ve konuklarımıza da yöresel lezzetleri tadabilecekleri sosyal mekan olarak hizmet verecektir. Bu sayede hem konaklarımız tanıtılacak hem de turizme dair bilinçli bir eğitim süreci başlamış olacaktır. Projeye dair tefrişat işlemleri hemen hemen tamamlanmış olup yakın zamanda açılacak olan kurslarla faaliyetlerine başlayacaktır.

Sancaktar Konağı, Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü ve hayırseverlerimizin destekleri ile tarih ve şehir müzesi olarak donatılmaktadır. Selçuklu motifleri ile Divriği Darüşşifası'nın motiflerini taşıyan kıyafet, keçe, seramik, nakış vb. eserler konağımızda sergilenecek; bahçesinde hoş bir sosyal mekan oluşturulacak ve Divriği kültürünün solunması sağlanacaktır.’

Haftanın Öne Çıkanları

Biyam Tezgahtaki Yerini Aldı

2016-05-20 08:49 - Gündem

Divriği Açılışa Hazırlanıyor

2016-05-23 09:19 - Gündem

Elazığspor ve Ankaragücü´nden Sivasspor´a Destek

2016-05-23 09:14 - Gündem

Fen Lisesi´nde Neler Oluyor?

2016-05-20 08:50 - Gündem

Gururumuzsun Mevlana

2016-05-20 08:48 - Gündem

Karatede Muhteşem Tören

2016-05-17 11:02 - Gündem

Karateciler Şampiyonada

2016-05-19 00:05 - Gündem

?Bunlar Asım´ın Nesli?

2016-05-18 08:05 - Gündem

KYK´DA Hedef 15 Bin Öğrenci

2016-05-17 11:08 - Gündem

Adliye Çalışanlarının Acı Günü

2016-05-19 00:08 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye'de Tarım ve Kırsal Kalkınma Süreci Başlıyor

15:28 - Gündem

Milli İstihbarat Akademisi başvuruları haziran ayında başlıyor

15:11 - Gündem

Tekstil Fabrikasında Yangın Çıktı!

14:17 - Gündem

Uzmanı Uyardı: Kene İlacı Yanlış Vurulursa Travma Yaratır!

13:55 - Gündem

Türkiye'de Kadın Çiftçi Sayısı Her Geçen Yıl Artıyor

13:51 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti? 17 Mayıs 2024

14:08 - Yaşam

Uzmanı Uyardı: Kene İlacı Yanlış Vurulursa Travma Yaratır!

13:55 - Gündem

Yurtdışından Telefon Getirirken Bir Daha Düşünün! Yeni Düzenleme Geldi

13:45 - Gündem

Sivas Uluslararası Film Festivali'ne Sayılı Günler Kaldı! Bizde Festivalden Haberdar mı Sivaslılara Sorduk?

12:29 - Röportajlar

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'dan Şok Açıklama: Su Boruları Kevgire Dönmüş!

11:57 - Gündem