Gururumuzsun Mevlana

Gururumuzsun Mevlana

Gündem - 8 yıl önce



OĞUZHAN SARZEP

Türkiye Okul sporları 2016 yılı faaliyet programında yer alan, okullar arası futsal yıldızlar müsabakalarında ilimizi temsil eden Sivas Mevlana Ortaokulu, Konya’da resmen Sivas rüzgarı estirdi.

Futsal da il içinde yapılan müsabakalarda 1. olan ve gruplarda da 6 aylık çalışma neticesinde yine 1.’liğe ismini yazdırıp yarı finale yükselen ve yine yarı finalde de şampiyon olup finale yükselen Mevlana Ortaokulu, final karşılaşmalarında da rakiplerini tek tek ezip geçti.

Okul Müdürü Nadi Aksoy ve Okulun beden eğitimi Ünal Kotan nezaretinde Konya’ya giden Sivas ekibi, yaptığı bütün maçları yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

Okul olarak tarihi boyunca ilk kez Türkiye şampiyonu olan Sivas Mevlana Ortaokulu, Sivas’ın da resmen gururu oldu.

OKUL MÜDÜRÜ AKSOY: ‘SİVAS’I

EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİK’

Mevlana Ortaokulu Müdürü Nadi Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamasında, Türkiye şampiyonu oldukları için çok mutlu olduklarını söyleyerek, bu mutluluğun tarifi olmadığını ifade etti.

Aksoy şunları dile getirdi; ‘Yaklaşık 6 aylık bir süre geçirdik. Sivas’ta birinci olduktan sonra, Erzincan’a sonra da Malatya’ya gittik ve son olarak Türkiye’de en iyi takımların mücadele ettiği 8 takım arasına girdik. Konya’da bizi gerçekten güçlü rakipler bekliyordu. Beden Eğitimi Öğretmenimiz ve antrenörümüz Ünal Kotan Bey nezaretinde yenilgisiz bir şekilde finale gittik. Bir takımın şampiyon olabilmesi için gerçekten ne gerekiyorsa hepsi yapıldı. Uykudan, dinlenmelerine yeme ve içmelerine kadar kontrolümüz altındaydı. Yani her türlü dikkat ve ilgiyi gösterdik. Bu maçlar kolay bir maçlar değildi sırasıyla rakiplerimizi yendik ve her maçtan sonra değerlendirmeler yaptık. Biz Konya’ya gezmeye gitmedik sadece şampiyon olmaya gittik ve bunu başardık. Konya’nın tarihi yerlerini bile şampiyon olduktan sonra gezme fırsatı bulduk. Cenabı Allah’ta bu kadar çalışmanın karşılığını verdi. Burada bizi mutlu eden şey hem okulumuzu hem de Sivas’ı en iyi şekilde temsil ettik. Çünkü oraya gelen seyirciler bilhassa Anadolu Lisesi’nin öğrencileri tamamen Sivas aşığı gibi Sivasspor taraftarı gibi desteklediler. Bu anlamda çok memnunuz Sivas’a böyle bir şampiyonluk kazandırdığımız için.’

‘ZİRVEYE ÇIKMAK ÇOK ZOR’

Müdür Aksoy, ilk kez şampiyon olmanın sevincini yaşadıklarının altını çizerek; ‘Bizim okulumuz yine Ünal Bey’in önderliğinde futsalda Türkiye üçüncülüğü yakalamıştı. Tabi ki zirveye çıkmak çok zor. Biz güçlü olan rakiplerimiz eledik. Çok pahalı otellerde, zengin imkanlara sahip olan büyük illerden gelen okullar vardı, biz onları bile geçtik. İnşallah ilimizin diğer okulları da bu başarıyı gösterir. Azim, irade, çalışmak ve inanmak başarının sırrı bu. Önce inanacaksınız sonra başaracaksınız ve fedakarlık yapacaksınız. Dileriz diğer okullarımız da aynı başarıyı gösterir biz de hepsini alkışlarız’ dedi.

‘BİZİ DAVUL VE

ZURNA İLE KARŞILADILAR’

Şampiyon olduktan sonra Sivas’ta okul tarafından davul ve zurna ile kongre müzesi önünde karşılandıklarını da söyleyen Aksoy; ‘Ben ömrümde ilk defa yaşadığım bu şampiyonluğu böyle bir başarıyı. Çok heyecan verici bir kelime Türkiye Şampiyonluğu. Tabi ki duygulandık, okulumuzdaki arkadaşlarımız bizi hep desteklediler. Şampiyonlukla birlikte okulumuzda düğün havası esmiş adeta. Bunu anlatması zor yaşanması lazım. Biz Konya’dan dönerken gece yarısı bizi Kongre Müzesi önünde davul ve zurna ile karşıladılar. O da bizi ayrıca mutlu etti. Çok büyük bir moral oldu hem okulumuz hem Sivas adına’ ifadelerini kullandı.

‘HEDEFİMİZ YİNE ŞAMPİYONLUK’

Okul Müdür Nadi Aksoy son olarak, hedeflerine başarıyla devam edeceklerini vurgulayarak; ‘Hedeflerimiz futsalda bu başarıyı devam ettirmek. Basketbolda yine il birincisi olmuştuk, kızlarda futsalda hedefimiz yine şampiyonluk. Başarılımızı bu yönde devam ettireceğiz’ şeklinde konuştu.

ÜNAL KOTAN: ‘ÇOK

MUTLU VE GURURLUYUZ’

Okulun başarılı beden eğitimi öğretmeni ve futsal takımının antrenörü Ünal Kotan ise, çok mutlu olduğunu ve sporcularıyla gurur duyduğunu ifade etti. Kotan; ‘Şuan ne diyeceğimizi bilemiyorum ve çok mutluyum. Sporcularım yoğun bir maç dönemi geçirdiler ve çok şükür şampiyon olduk. Bu anlatılmaz yaşanır. Tüm herkes bize destek verdi. Konya’da resmen Sivas rüzgarı esti. Çok mutlu ve gururluyuz’ dedi.

‘OKUL OLARAK

İLK ŞAMPİYONLUĞUMUZ’

Kotan son olarak, Mevlana Ortaokulu olarak tarihlerinde ilk kez Türkiye şampiyonluğu aldıklarını dile getirerek; ‘Bizim okul olarak birçok derecemiz var. Futbolda, futsalda, basketbolda ama ilk kez bir Türkiye şampiyonluğu aldık. Bu yüzden çok mutluyuz. Başarılarımızın devamı da gelecek. İnşallah daha çok şampiyonluklar alırız. Bize maçlarda desteğini veren herkese de çok teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gururumuzsun Mevlana

2016-05-20 08:48 - Gündem

Sivasspor Yöneticisi Taşseten´in Mutlu Günü

2016-05-13 09:41 - Gündem

Karatede Muhteşem Tören

2016-05-17 11:02 - Gündem

Karateciler Şampiyonada

2016-05-19 00:05 - Gündem

Sivas´ın Gururu Mevlana Finalde

2016-05-13 09:41 - Gündem

Osmanpaşa Caddesi´nin Çehresi Değişecek

2016-05-14 19:54 - Gündem

?Bunlar Asım´ın Nesli?

2016-05-18 08:05 - Gündem

Öğrenciler Kiradan Dertli

2016-05-13 09:45 - Gündem

KYK´DA Hedef 15 Bin Öğrenci

2016-05-17 11:08 - Gündem

Aleyna Türkiye 3.´Sü Oldu

2016-05-13 09:40 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem

Sivaslı Esnaftan Anneler Gününde Anlamlı Etkinlik

16:54 - Gündem

CHP’den Pastalı Kutlama

16:17 - Gündem

Hayatta kalan tek oğluna 40 yıldır bebek gibi bakıyor

14:49 - Gündem

"Orman Yangınları Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi" geliştirildi

14:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor, 12. Kez Mağlup Oldu

21:11 - Spor

SİVASSPOR: 0 - HAKEM: 1

20:55 - Spor

Bülent Uygun ve Çağdaş Atan Takımın Başında Yok!

20:14 - Spor

Sivasspor'a İbrahim Akdağ Şoku!

20:01 - Spor

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem