Defterdarlık Projesi Feshedildi

Defterdarlık Projesi Feshedildi

Gündem - 8 yıl önce



SERCAN ÇETİNEL

İl merkezinde bulunan defterdarlık, yeni binasına taşınmak için gün sayarken, ihaleye alan firmanın verilen süre içerisinde yetiştirememesi ile bütün her şey en başa döndü. 2014 yılı Eylül ayında proje ihalesi yapılarak Kasım ayında proje ihalesi başlatılmış ve 230 gün süre verilerek 2015 yılı Haziran ayında proje ortay açıkmış olacaktı.

‘İHALE FESHEDİLDİ’

Proje hakkında birebir görüşmelerinin olmadığını fakat telefondan aldığı bilgiler doğrultusunda bir takım bilgiler paylaşan Sivas Defterdarı Mehmet Yazar, projenin yetiştirilememesi hakkında ilk olarak şunları kaydetti:

‘Birebir konu ile ilgili görüşmem olmadı fakat telefondan bir takım bilgiler aldım. Projeyi alan firma Ankara firmasıydı. 1 yıla yakın bu proje üzerinde çalıştı. Daha sonra projeyi tamamlayamadan ihalesi feshedildi. Çünkü ihale süresinde tamamlayamadı. Hatta bir ek süre tanınmış Çevre Şehircilik Bakanlığı ama yinede bu süre içerisinde tamamlanamamış. İhale feshedildi, ilgili firma yasaklanma kapsamına alındı.’

‘SİVAS’A VAN DEFTERDARLIĞI

PROJESİ UYGULANABİLİR’

Projenin iptali sonrası yeni bir ihale sürecine çıkılmayarak Manisa ve Van ilinde uygulanan defterdarlık projelerinin Sivas’a uygulanabileceğini belirten Defterdar Mehmet Yazar, Van projesi Sivas’a yapılacaksa eğer bunun, Sivas’a yeterli olmayacağı biran önce revize yapılması gerektiğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

‘Tekrar her şeyde başa dönüldü. Sonra yeniden proje ihalesine çıkılacak denildi. Arkasından Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı ile Van Defterdarlığına hazırlanan 2 projeyi ele alıyor. Bu 2 proje üzerinde durmuşlar ve birisinde karar verelim yeniden proje ihalesi yapmayalım demişler. En sonda bakanlığın bize bilgi olarak gönderdiği yazıda şunu anladık. Van defterdarlığı için yapılan projenin revize edilerek Sivas’a da uygulanabileceği yönünde. Dolayısıyla şuanda o proje Çevre Şehircilik Bakanlığında revize yapılması lazım. Çünkü Van’ın projesi bize tam yeterli değil. Bizim isteğimiz biraz daha büyük olması. Bununla ilgili revize ne zaman yapılacak, kime yaptırılacak Çevre Şehircilik Bakanlığından ayrıntılı bilgi verilmiyor. Projenin artık revize edilmesini bekliyoruz. Çünkü bundan sonrada yapım ihalesine çıkılacak. Ayrıca bize Milli Emlak Genel Müdürlüğü ‘Çevre Şehircilik sizin bu konuda görüşünüze de alabilir’ dedi. Henüz bununla ilgili bir müracaat olmadı.’

Yeni bina projesi için Bakanlığa bildirilen ihtiyaç listesine de değinen Yazar, bina planı yapılırken her türlü ihtiyaçların düşünüldüğünü, gelecek 50 yılın ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir uzun vadeli proje olabilmesi gerektiği belirterek şunları kaydetti:

‘Toplam alan 16 bin 658 metrekare ve bunun 6 bin 943 metrekaresi Defterdarlık olacak. Ortak mahaller 3 bin 62 metrekare, bodrum ana arşiv bin 400 metrekare, sirkülasyon alanları 3 bin 253 metrekare olacak. Toplam 16 bin 658 metrekare derken de sadece defterdarlık alanı için söylemiyor, birimler arasında belirli bir ayrım yaptık. Defterdarlık makam, defterdar yardımcısı, sekreterler bu bölüme ayrılan miktar 198 metrekare. Personel müdürlüğümüz var bizim ve genelde defterdarlık binasının içinde olur. Ona ayırdığımız 300 metrekare kapalı alan. Milli Emlak Müdürlüğümüze 708 metrekarelik bir alan ayırdık. Çünkü Milli Emlak bizim için artık bundan sonraki yıllar biraz daha önem kazandı. Muhasebe müdürlüğüne talep ettiğimiz alan 955 metrekare. Gelir Müdürlüğüne 410 metrekare, Site vergi dairemize bin 534 metrekare alan ayırarak en büyük alanı vergi dairelerimize ayırdık. Kale vergi dairesinin de alanı bin 534 metrekare. Muhakemat Müdürlüğümü şuanda defterdarlık hizmet binasının dışında görev yaptığını herkes biliyor ve orayı da bu bina içerisine almak istiyoruz. Bunlara ayırdığımız yer 600 metrekarelik bir alan. Ve eskiden belki de bu proje yapıldığında faaliyette bulunan 1, 2 ve 4 no’lu sağlık kurumlar saymanlık müdürlüklerimiz vardı. Bunların yerleri Numune Hastanesi ve Devlet Hastanesinde olmak üzere faaliyet gösteriyordu. Biride Sağlık Müdürlüğünün bünyesindeydi. Daha sonra Maliye Bakanlığımızla, Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği 2 ile 4 no’lu saymanlık müdürlükleri Sağlık Bakanlığına devredildi. Biz saymanlık müdürlüklerini devredince genel sekreterlik binasına taşındılar ve birleştiler. Bizde personelimizi geri çektik. Dolayısıyla onları da bu binaya almayı düşünüyor ve gerekli planlamamız bu şekilde. 1 no’lu ile 2 no’lu için yer ayırmıştık. Bir tek 1 no’lumuz kaldı, oda buraya gelecek.’

Şehir merkezinde bulunan hali hazırdaki defterdarlık binasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tespitlerine göre çürük olduğu iddia edilirken, yapılacak olan yeni defterdarlık binası ile Sivas’ın kangren olmuş otopark sorunu ortadan kalkacak ve bir kamu kuruluşu şehir merkezinin dışına çıkartılarak şehir rahat bir nefes alacak.

Haftanın Öne Çıkanları

?Kaldırım Mühendisi Şart?

2016-06-17 11:08 - Gündem

Medicana İle Favori Arasında Protokol İmzalandı

2016-06-14 10:19 - Gündem

Sivasspor Yaz Okulu Kayıtları Başladı

2016-06-15 10:59 - Gündem

Havuz Projesi Yapılmaya Başlanıyor

2016-06-17 11:10 - Gündem

Diş Fırçalamak Orucu Bozar Mı?

2016-06-18 10:24 - Gündem

Diyet Yapanların Yeni Tercihi: ?Tavuk İskender?

2016-06-18 15:57 - Gündem

?Sağlıklı Yaşam Aracı´ Tanıtıldı

2016-06-14 10:21 - Gündem

Jandarma 177 Yaşında

2016-06-15 11:06 - Gündem

ORAN´A 72 Proje Başvurusu Yapıldı

2016-06-17 11:12 - Gündem

Defterdarlık Projesi Feshedildi

2016-06-20 11:43 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta Heyelanda Hasar Gören Tarım Arazisi İçin Hasar Tespit Çalışması Yapılacak!

09:19 - Gündem

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem

SGK Personeli Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

14:12 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Heyelanda Hasar Gören Tarım Arazisi İçin Hasar Tespit Çalışması Yapılacak!

09:19 - Gündem

Sivas'ta Silah Kaçakçılarına Operasyon!

09:09 - Asayiş

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem