Sivas Aşkına Destekler Artıyor

Sivas Aşkına Destekler Artıyor

Gündem - 8 yıl önce



SERCAN ÇETİNEL

Ünlü Cast Direktörü, Ödüllü Hollywood Yapımcısı ve Yönetmeni Berna Türkkan, Sivas’a 3.ziyaretini gerçekleştirdi. Türk Televizyon tarihi ve sinema sektörünün en çok beğenilen dizi ve sinema filmlerinde reji asistanlığı, cast direktörlüğü, menajerlik ve yönetmenlik gibi birçok alanda tanınan Sevgili Türkkan’ın, Sivas aşkını beyaz perdeye dökmesine ise sayılı günler kaldı.

Sivas’a 3.kez Ramazan ayında gelen Türkkan, bu ziyaretinde Vali Davut Gül ve Belediye Başkanı Sami Aydın ile bir araya gelerek film hakkında fikir alışverişinde bulundu. 3 gün süren ziyaret kapsamında bazı iş adamları ile de bir araya gelen Türkkan, Sivaslıların vermiş olduğu destekten oldukça memnun durumda.

Bugüne kadarki Sivas ziyaretlerinde bir araya gelme imkanımızın olduğu Sevgili Berna Türkkan ile son Sivas ziyaretinde ise Sivas şehir merkezinde çekeceği komedi filmi hakkında yaşanan gelişmeleri ve çok özel konuları yine gazetemizle paylaştı.

Keyifli bir iftar saati sonrası akşam çayında Sevgili Berna Türkkan ile bir araya gelen gazetemiz İmtiyaz Sahibi Muhittin Karahan, Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu, Berna Türkkan Danışmanı Ayşegül Ünal ve gazetemiz muhabiri Sercan Çetinel,Türkkan’ın 3.Sivas ziyaretinde yapılan görüşmelerde çalışmaların hangi aşamalara geldiği, çekimlerin nerelerde yapılacağı, vizyona girmesi için hangi tarihin hedeflendiği, filmde Sivas’ın nelerinin ön plana çıkarılacağı gibi birçok merak edilen konular aydınlığa kavuştu.

Gece geç saatlere kadar süren hoş sohbet içindeki röportajımızın başlangıcını, heyecanını gözlerinden gizleyemeyen hayat dolu hareketliliği ile ‘Bir şehri anlatan en güzel komedi filmi olacak inşallah’ sözleriyle başlayan Sevgili Berna Türkkan ile keyif dolu röportaj dakikalarımız şu şekilde geçti:

‘SİVAS’A 3.GELİŞİMDE GÖRÜŞMELERİM ÇOK DAHA İYİ GEÇTİ’

Sivas’a 3. ziyareti olan Berna Türkkan’ın, ilk ziyareti ile son yapmış olduğu ziyaret arasında Sivas ve Sivaslı hakkında düşüncelerini sorduk. Türkkan, son Sivas ziyaretinde yaşamış olduğu serüveni şu şekilde dile getirdi:

‘Sevgi ve samimiyet her geçen gün artarak devam ettiği gibi sürekli genişleyen bir çember var. İş anlamında her geldiğimde biraz daha yol kat ediyoruz. Bu sefer biraz daha hızlı oldu görüşmelerim. Bugün 3.günüm ve bu 3 günde dolu dolu geçti. İlk gün Sevgili Ahat Türkmenoğlu'nun davetiyle Sivas Belediye Başkanımız ve çok değerli işadamlarının bulunduğu özel bir iftar yemeğine katıldım, yazılı ve görsel basın eşliğinde Sayın Rektörümüz Faruk Kocacık ve Ahat Türkmenoğlu elinden 2 güzel Plaket aldım ve onore oldum. İkinci gün eş dost ziyaretlerinde bulunarak fikir alışverişi yapacağımız düşünürler, yazarlarla görüştüm ve notlarımı aldım. Bu gece yarılarına kadar devam etti tabi. Bugün de Sayın Valimizi ve Belediye Başkanımızı ziyaret ettik.Görüşeceğim daha çok insan var. Senaristim Mustafa Erdoğan ile görüşerek senaryomuzu hızlandırmak adına keyifli bir toplantı yaptık. Bu 3 günde çok fazla yol aldık. Sanırım ileriki dönemlerde artık çekim hazırlıkları için geleceğiz.’

‘DESTEKLER ARTIYOR’

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Sivas Valisi Davut Gül ile yapmış olduğu görüşmelerde, Sivas’ta çekmek istediğiniz film için alınmış bir söz ya da destek var mı? Sorusunuyönelttiğimiz Sevgili Berna Türkkan, görüşmelerini şu sözlerle anlattı:

‘Sayın Belediye Başkanımız ve Sayın Valimizin de arzusu Sivas’a özel bir projenin yapılması. Daha önce tabi ki burada filmler çekildi, gişesi yüksek olan sinema filmleri var. Fakat Onlar'da Sivas’ın yeterince tanıtılmadığını söylediler. Ben de zaten sevgimi ve emeğimi alarak geldim. Herkes önce senaryosunu alır gelir, şehirde film çekmek ister. Ben de sevgimi ve emeğimi alarak sizlerin samimiyetiyle burada sinema filmi çekmeliyim ama eğer çekiyorsam Sivas’a özel bir şey yapmalıyım. Tamamen her karesi, her sahnesi Sivas’a ait olmalı... Sivas manileri, fıkraları, yemekleri, mekanları, örf adetleri gibi...Tabi Sivas'ın inanılmaz ilginç fıkraları ve hatıraları var, herkesin bir anısı var ve herkesten bir şey dinlediğim zaman bir senaryo oluşturabiliyorum aslında... Benim birtek senaristlik yanım yok. Benim yapımcılık, yönetmenlik, cast direktörlüğü, menajerlik tarafım var ama senaryo tarafımı Sivas'ta geliştirdiğimi fark ettim . O yüzden de herhalde senaryo kısmi 1 aya kadar tamamlanır diye düşünüyorum. Belediye Başkanımızdan ve Valimizden aldığımız destekle de söylemleri doğrultusunda Sivas’a özel bir proje olduğu takdirde  bütün kapılar açılacak gibi görünüyor’

‘HERŞEY SİVAS’A ÖZGÜ OLACAK’

Daha önce Sivas’ta çekilen filmlerde Sivas’ın kendine özgü bir takım yanları ön plana çıkarıldığını fakat günümüz yaşantısında olanların pek beyazperdeye yansımadığı sorusuna karşılık, ‘Ben Sivas’ı her şeyi ile ön plana çıkarmak istiyorum’ diyen Sevgili Berna Türkkan, ‘Her şey sadece Sivas’a özgü olacak’ dedi.

Türkkan, ‘Ben bu filmimde Sivas’ın her şeyini ön plana çıkarmak istiyorum. Mesela Sivas’a ilk geldiğimde tatlı olarak neyiniz var diye sorduğumda, bana göstermiş oldukları tatlıyı hayatımda ilk defa gördüm ve adı tel helvasıymış. Mesela tel helvasını kesinlikle kullanmak istiyorum. bu sadece Sivas’a özel bir tatlı. Sonra defile yapılmış Ahat Türkmenoğlu’nun sorumluluğunda kadın kollarının bağlı olduğu çok eski yüzyıllık kıyafetler, kostümler, gelinlikler kullanılmış. Mesela benim ilk aklıma gelen şey senaryoda ki başrol karakterimiz, zaten bir aşk olması gerekiyor projede. Bir kıza aşık olmuştur. Evlenme teklifi yapmış, düğün vakti de benim en değerli hediyem bu gelinlik diye büyük büyük babaannesinden kalan 300 yıllık gelinliği hediye etmiştir. Bunun gibi Sivas’a özel kostüm olur, anı olur hani sadece Sivas’a özel olacak.’

‘ÇEKİMLER ŞEHİR MERKEZİNDE OLACAK’

Daha önce Sivas’ta çekilen filmlerin birçok sahneleri şehir merkezi yerine ilçelerinde çekildiğini, sizin yeni filminizde çekimleriniz hangi alanlarda yapmayı planlıyorsunuz sorusunuilettiğimiz Sevgili Berna Türkkan, Sivas’a yaşadığı aşktan ötürü sözlerimiz daha bitmeden ‘Ben Sivas aşığıyım. Merkeziyle ilçesiyle bir bütündür benim için. Fakat bu çekimlerimin tamamını il merkezinde çekeceğim. Sivas’ta tanıdığım herkesle bu projede birlikte yürümeyi düşünüyorum’ diyerek konuda kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Türkkan, ‘Evet proje benim projem fakat proje bizim projemiz aslında, Sivas’ın projesi. Çünkü herkesin fikri alınarak, herkesin onayı alınarak, belki ilk defa böyle bir şey yapılacak. İnsanları beğenmediği bir kısmı olunca ben orayı çıkarabileceğim. Sivas’ın benimsediği en az 10-15 kişiyi okutturarak, evet bu senaryo hakkında ne düşünüyorsunuz dediğimde ‘mükemmel Berna hanım, hadi yapalım’ dediklerinde filmi çekeceğiz biz.’

‘HEDEF KOYDUĞUM VİZYON TARİHİM YOK’

Vizyon tarihi olarak bir hedef koyup koymadığını sorduğumuz Sevgili Berna Türkkan, kısa gülüşmelerin ardından kendisinin hedeflerinin olmadığı ve her zaman her şeyin hayırlısı olmasını istediğini belirterek, düşüncelerini şu sözlerle devam ettirdi:

‘Benim hiç öyle hedeflerim yok. Huzur'lu bir Kalp'le yaklaşır hep hayırlısını isterim Yaradan'dan. Gönül isterki en kısa zamanda olsun. Bu defa Sivas'a geldiğimde 3 günde içerisinde Ahat Türkmenoğlu’nun bağlantılarıyla 1 senelik yolu kattettim. Bunun sonrasında da hedefim yok ama görünen de bir durum var ortada; Bu iş çok hızlı ilerleyecek... Hani şu tarihte çekeceğim, şu tarihte vizyona sokacağım diyemem.’

2017’DE TÜRKİYE’Yİ GÜZEL BİR KOMEDİ FİLMİ BEKLİYOR

Vizyon tarihi olarak bir hedef koymadığını söyleyen Sevgili Türkkan’a, 2017’de Sivas’ta çekilmiş güzel bir komedi filmi Türkiye’yi bekliyor diyebilir miyiz? Sorusuna karşılık, ‘İnşallah Allah’ın izni ile 2017 güzel bir komedi filmi geliyor diyebiliriz. Bir şehri anlatan en güzel komedi filmi olacak inşAllah’ ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞTEKİ SİVAS’I DA YANSITACAĞIZ

Komedi filminde sadece bugün ki Sivas’ı değil geçmişte ki Sivas’ı da ele almayı unutmayacaklarını vurgulayan Sevgili Berna Türkkan, ‘Flashback sahneleri yaparak, geçmişte ki Sivas’ı da anlatacağız. Yani sadece bugüne özgü değil geçmişi de çok güzle bir şekilde anlatacağız. Mesela 1957 senesine ait bir fotoğraf gösterdiler burada. Öğrencinin üzerinde siyah önlük var. Fakat bizim bildiğimiz siyah önlüklerden değil, belden lastikli elbise şeklinde bir siyah elbise. Bu benim ilk defa gördüğüm bir önlük. Farklı olan ne var katacağız projemize’ dedi.

‘DOSTLARIMA DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜRLER’

Güzel bir röportajın sonunda ise Sivas’ta kendisini yalnız bırakmayan dostları içinde bir takım açıklamalarda bulunan Sevgili Türkkan, sözlerini şöyle noktaladı:

‘Muhittin Karahan beye ve Ahat Türkmanoğlu’na bağlantılı olarak çok teşekkür ediyorum. Ayşegül Ünal’ıma teşekkür ediyorum. Uzun süredir yanımda. Güzel insanlarla çok hızlı ilerleyeceğimiz ve çok çok güzel şeylerin çıkabileceğini çok iyi biliyorum. Eskiden ben Sivas’ta bir şey yapacağım diyorum ama şimdi bu işten çok eminim. Artık lafta değil özde iş yapacağız inşAllah. Tüm Sivas'a gönüldolusu Sevgiler...’

Haftanın Öne Çıkanları

Sivas´ta Bir Ramazan Klasiği... Yâ Hannan, Yâ Mennân

2016-06-21 16:59 - Gündem

Ahşaplara Boyayla Hayat Veriyor

2016-06-21 10:35 - Gündem

Kaptan, Ölümden Döndü

2016-06-24 10:35 - Gündem

?Cimnastik Yaz Okulumuza Bekliyoruz?

2016-06-22 15:58 - Gündem

?Kaldırım Mühendisi Şart?

2016-06-17 11:08 - Gündem

Eğitimde Kalite Nasıl Artar?

2016-06-21 10:37 - Gündem

Stadyum Ne Olacak?

2016-06-24 10:34 - Gündem

Havuz Projesi Yapılmaya Başlanıyor

2016-06-17 11:10 - Gündem

Sivas Aşkına Destekler Artıyor

2016-06-24 10:42 - Gündem

Diş Fırçalamak Orucu Bozar Mı?

2016-06-18 10:24 - Gündem

İlgili Haberler

Jandarma ekipleri öğrencilere trafik eğitimi verdi

16:23 - Gündem

Akademisyenler ve öğrenciler birlikte İsrail’i protesto etti

16:12 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 10 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Öğretmenlerimize şiddeti kınıyoruz

15:53 - Gündem

Öğretmenlere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

14:35 - Gündem

Günün Manşetleri

Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Kore Cumhuriyeti'nin Sivas Fahri Konsolosu oldu

16:17 - Politika

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?- 10 Mayıs 2024

15:57 - Yaşam

Öğretmenlere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

14:35 - Gündem

Bülent Uygun Taraftara Seslendi: Bizi Yalnız Bırakmayın!

14:18 - Spor

Şiddet yasası acilen çıkarılmalı

14:08 - Gündem