Sivaslı Meydanları Boş Bırakmıyor

Sivaslı Meydanları Boş Bırakmıyor

Gündem - 8 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas halkı 15 Temmuz akşamında yaşanan darbe girişiminin ardından bugüne kadar meydanları boş bırakmadı. İlk günkü kararlılıkla sabahın erken saatlerine kadar Demokrasi Nöbetini sabah namazına kadar sürdürüyorlar.

Kanlı darbe girişiminin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta da tek yürek olan vatandaşlar, şehrin mülki amirleri ve yöneticileriyle birlikte millî iradeye sahip çıkarak darbeye karşı ‘hayır’ diyerek, dik duruşlarını sürdürüyor.

Her gün kent meydanına gelen on binlerce Sivaslı, Valilik binası önüne kurulan platform önünde saatlerce Fethullahçı Terör Örgütü’ne ve Paralel devlet Yapılanmasına lanet okuyorlar.

Tüm devlet kurumlarındaki FETÖ destekçilerinin tespit edilerek, en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorlar. Demokrasi nöbetinde saatlerce en güzel birlik ve beraberlik örneğini sergileyen vatandaşlar, FETÖ lehine de ‘İdam İsteriz’ sloganları atarak, tepkilerini dile getiriyorlar.

15 Temmuz tarihinden bu yana olduğu gibi dün de binlerce Sivaslı siyasi parti, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlarda toplandı.

Akşam saatlerinde yapılan programda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında tüm şehitlerimiz için dua okundu.

Dün gerçekleştirilen programa da Sivas Valisi Davut Gül başta olmak üzere, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan olmak üzere çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Protokolde birçok siyasi parti temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluş kuruluşları da hiçbir ayrım yapmadan, milli iradenin yanında olduklarını ifade ettiler.

FETÖ aleyhine sık sık sloganların atıldığı programda Kuran’ı Kerim okundu. Programda vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu.

Programa katılan binlerce vatandaş, Sivas Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde marşlar söyleyerek, geç saatlere kadar demokrasi nöbetini sürdürdüler.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivaslının Uyku Düzeni Bozuldu

2016-07-30 09:52 - Gündem

Sivaslı Meydanları Boş Bırakmıyor

2016-07-30 09:53 - Gündem

İlgili Haberler

Atatürk'ün Cumhuriyet'i Emanet Ettiği Gençlere Büyük Görev Düşüyor

13:03 - Gündem

Ülke Olarak Gençlere Güveniyoruz

13:00 - Gündem

Son Dakika: Sivas'taki Bu Yerler Türkiye'nin En Önemli jeolojik Mirasları Listesine Girdi

12:39 - Gündem

Sivas'ta 2 Yıl Önce Başıboş Köpekler Tarafından Isırılan Belinay Ameliyat Olacağı Günü Bekliyor!

12:22 - Gündem

Sivas'ta Yapılan Deprem Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

12:15 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor Ekibi Doğanşehir'de Depremzedeleri Ziyaret Etti!

13:55 - Spor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Rektörlük Yarışı! Bir İsim Daha Adaylığını Açıkladı!

13:25 - Politika

Sivas'ın Sevilen Yüzü 10'uncu Yılını Kutluyor! Onuncu Yıla Özel Yüzde 50 İndirim!

13:12 - Yaşam

Sivas'ta Direksiyon Hakimiyetini Kaybeden Tır Devrildi! Sürücü Yaralı

13:07 - Asayiş

Sivas'ta Meydana Gelen Heyelan Köy Yoluna Zarar Verdi

12:55 - Asayiş