En Büyük Hayali Uzman Çavuş Olmaktı

En Büyük Hayali Uzman Çavuş Olmaktı

Gündem - 8 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde Topçam mevkiinde PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şahadet şerbetini içen Sivaslı Jandarma Komando Er Doğan Kaya, Şarkışla’da son yolculuğuna uğurlandı.

Pazar günü şehit olan Kaya’nın naaşı dün öğlen saatlerinde havayoluyla Sivas’a ardından da karayoluyla Şarkışla İlçesine götürüldü. Yıldırım Mahallesi’ndeki evinin önüne helallik alınmasının ardından Kaya’nın Türk bayrağına sarılı naaşı cenaze arabasından asker manga tarafından indirilerek Gülsuyu Meydanı Çarşı Camii’ne götürüldü

Şehidin annesi Hüsne Kaya oğlunun tabutunun cenaze aracından indirildiği sırada tabuta dokunarak gözyaşı döktü. Acılı anneyi emniyet personeli teselli etti. Şehidin babası Yılmaz Kaya metanetini korurken, diğer yakınları ise tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Öğle namazının ardından İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı askeri top arabasına konuldu. Tekbirler ve dualar eşliğinde top arabasında götürülen Kaya’nın naaşı Şarkışla Garnizon Şehitliği'nde gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Cenazeye, Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, İl Jandarma Komutanı Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, askeri erkân ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı.

EN BÜYÜK HAYALİ

UZMAN ÇAVUŞ OLMAKTI

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Komando Er Doğan Kaya’nın acı haberi memleketi Sivas’ın Şarkışla ilçesine düştü. Şehit Er’in askeri görevini tamamlamasına 3 ay kaldığı ve uzman çavuşluk sınavını kazandığını en büyük hayalinin uzman çavuş olmayı çok istediği öğrenildi.

BABA OCAĞINA

ATEŞ DÜŞTÜ

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde öğle saatlerinde Topçam mevkisinde bir grup PKK’lı ile girilen çatışmada şehit düşen 3 askerden biri olan Jandarma Komando Er Doğan Kaya'nın acı haberi Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki Yıldırım Mahallesi'nde bulunan baba ocağına ulaştı.

Yılmaz-Hüsne Kaya çiftinin 3 çocuğundan ikincisi olan Doğan Kaya'nın acı haberinin ulaştırılmasının ardından şehidin oturduğu bina ve mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı. Acı haberi alan yakınları ve komşuları da taziye için ailenin yanına geldi.

ORDU’DA 3 ŞEHİT

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde dün bölgede terör örgütünün geçiş yapabileceği ihbarı üzerine askeri birlikler, Mesudiye ilçesinde Topçam Karakolu'nun bulunduğu Güzelce Mahallesi'nde arama faaliyeti başlattı.

Bölgede arama faaliyetlerini bugün de sürdüren ekiplere, öğlen yemeği molası verdikleri sırada ormanlık alandan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Çıkan çatışma sonucu 3 asker olay yerinde şehit oldu, yaralanan 2 asker ise Ordu Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Şehit 3 askerin cenazeleri Gölköy Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Öte yandan saldırının askerlerin öğle yemeği molası verdiği sırada gerçekleştirildiği öğrenildi.

Bu sırada olay yerine takviye amacıyla gelen kobra tipi zırhlı araç devrildi. Yaralananın olmadığı kazada araç, iş makinesi ve çekici yardımıyla kaldırıldı.

VALİ: ‘BÖLGEMİZDE

TERÖRİST BARINAMAYACAK’

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Devlet Hastanesine gelerek hastane yetkililerinden yaralı askerlerin durumu hakkında bilgi aldı. Bu arada, çok sayıda vatandaş, yaralı askerler için kan bağışında bulunmak amacıyla hastaneye başvurdu.

Vali Balkanlıoğlu, ‘Bölgede teröristlere yönelik operasyon sürüyor. Ayrıca İl Jandarma Komutanımız da bölgeye intikal ettirildi. Vatandaşlarımız rahat olsun. Biz huzurlu bir kent olarak Ordu'nun huzurunu hiçbir şeye feda etmeyiz. Güvenlik güçlerimiz ile milletimizin birlik ve beraberliği neticesinde teröristler bölgemizde barınamayacaktır’ şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Üniversitede Alim Yıldız Dönemi

2016-07-30 09:59 - Gündem

Sivaslının Uyku Düzeni Bozuldu

2016-07-30 09:52 - Gündem

Nur İçinde Yat Ramazan Dayı

2016-08-01 16:46 - Gündem

Ergin Keleş´ten Beklentiler Büyük

2016-08-01 09:27 - Gündem

Battı-Çıktı Projesine Başlandı

2016-08-02 09:21 - Gündem

En Büyük Hayali Uzman Çavuş Olmaktı

2016-08-02 09:30 - Gündem

Altın Kemer Şampiyonası Ertelendi

2016-08-01 09:23 - Gündem

Modern Görüntüsüyle Büyülüyor

2016-08-01 09:28 - Gündem

Meslektaşımızın Mutlu Günü

2016-08-02 09:26 - Gündem

Gençlik Teşkilatları Darbeye Karşı Bir Oldu

2016-08-01 09:29 - Gündem

İlgili Haberler

BİK Analitik Tescillendi

10:46 - Gündem

Sivas Valisi Muhtarlara Seslendi: Tasarruf Tedbirlerine Riayet Edin!

10:38 - Gündem

Sivas’ta Balık İstifi Yolculuk!

10:23 - Gündem

Kardeş Ülkenin Gençleri Sivas'ta

10:18 - Gündem

Sivas’ta Kaç Kişi Evde Bakım Hizmeti Alıyor? Vali Açıkladı!

10:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas’ın Huzuru İçin  7/24 Sahadayız

12:45 - Asayiş

Sivaslı Köylülerin Eğitim Aşkı

11:53 - Eğitim

İstanbulspor İle 4. Randevu

11:18 - Spor

"Muhtarlık Devlete Açılan İlk Kapıdır"

11:08 - Politika

Mesut Başkan Konuştu: Faiz Artışlarının Bizimle Alakası Yok!

10:57 - Ekonomi