Şehit Ateşi Akıncılar´a Düştü

Şehit Ateşi Akıncılar´a Düştü

Gündem - 8 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ

Şehit ateşi bu kez de Akıncılar İlçesine düştü. Önceki gün Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonrasında güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çatışma çıktı.

Çatışmada ilk anda 4 askerimiz şehit olurken, 8 askerimiz de yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden Ramazan-Saniye Alkan çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan Jandarma Uzman Çavuş Onur Alkan da, kurtarılamayarak şehit oldu.

ÇATIŞMADA 5 ASKER

ŞEHİT DÜŞTÜ

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıcı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Onur Alkan'ın acı haberi Sivas'ın Akıncılar ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. Şehit Uzman Çavuşun 16 Temmuz'da evlendiği öğrenildi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Abalı ile Tapantepe bölgeleri arasında oluşturulan üs bölgesinde görev yapan komando timine, PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

Saldırıya askerlerin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada ilk anda 4 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı askerlerden Ramazan-Saniye Alkan çiftinin üç çocuğundan en büyüğü olan Jandarma Uzman Çavuş Onur Alkan da, kurtarılamayarak şehit düştü.

Alkan'ın acı haberi Sivas'ın Akıncılar ilçesinde yaşayan ailesine, ilçe protokolü ve askeri makamlarca ulaştırıldı. İlçede Tarım Müdürlüğü'nde memur olan babası Ramazan Alkan acı haberle sarsıldı. Eve akın eden yakınları da aileye taziyede bulundu. Şehidin ailesinin yaşadığı eve Türk bayrakları ile donatılırken, sağlık ekipleri de hazır bekletildi.

ŞEHİT ALKAN’IN

BABA EVİNDE YAS VAR

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Onur Alkan'ın Sivas'taki baba evinde hüzün var. Şehit Alkan'ın, Akıncılar ilçesi Gönen Mahallesi'ndeki baba evine giden Kaymakam Yaşar Kemal Yılmaz, İlçe Belediye Başkanı Hasan Şen, İlçe Jandarma Komutanı Salih İrikardeş ve İlçe Emniyet Amiri Mustafa Semerci, acı haberi aileye verdi.

Oğullarının şehit olduğunu öğrenince fenalık geçiren baba Ramazan ile anne Saniye Alkan'ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. İlçe Tarım Müdürlüğünde memur olarak görev yapan baba Alkan'ı, Kaymakam Yılmaz ile diğer protokol üyeleri teskin etmeye çalıştı.

Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Sağlık ekipleri de evin önünde hazır bekletiliyor. Gülşah Alkan ile 16 Temmuz'da evlenen şehit Onur Alkan'ın 9 ay önce göreve başladığı ve Lice'nin ilk görev yeri olduğu belirtildi.

SON YOLCULUĞUNA

UĞURLANDI

Sivaslı Şehit Uzman Çavuş Alkan cenazesi dün Sivas’ın havayoluyla Sivas’a sonrasında ise karayoluyla Akıncılar İlçesine götürüldü. İkindi namazının ardından Akıncılar Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından şehidimiz Akıncılar İlçe Mezarlığı’na defnedildi.

Cenazeye Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Milletvekili Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, diğer il protokol üyeleri, Akıncılar İlçesi protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Alkan, tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Alkan’ın yakınları cenaze töreninde göz yaşlarına hakim olamadı.

SEVDİĞİNE DOYAMADAN GİTTİ

Onur Alkan Akıncılar ilçesinden Ramazan ve Samiye Alkan çiftinin üç çocuğundan en büyüğüydü. İstanbullu bir kızı sevmiş ve 14 Temmuz'da düğün yapmıştı. Gülşah ile dünya evine girdikten sonra yeniden göreve dönen Onur Alkan, sevdiğine doyamadan gitti.

Göreve 9 ay önce başlayan şehidin acı haberi Gönen Mahallesi'nde bulunan baba ocağına yetkililer tarafından verildi. Şehidin yakınları acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evinin bulunduğu binaya ve mahalleye Türk bayrakları asıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Belinay Çiçek Babasının İzinden Gidiyor

2016-08-24 16:55 - Gündem

Gar Lojmanlarında Tarihi Dönüşüm

2016-08-24 16:59 - Gündem

?Dedem Kadı Burhaneddin? Kitabı Tamamlandı

2016-08-26 09:33 - Gündem

Diriliş ve Filinta Oyuncuları 3 Eylülde Sivas´ta

2016-08-23 09:27 - Gündem

Başarılar Sivasspor

2016-08-19 17:44 - Gündem

Şehit Ateşi Akıncılar´a Düştü

2016-08-26 09:36 - Gündem

Aksa Sivas Doğalgaz Yeni Hizmet Binasına Taşınıyor

2016-08-26 09:30 - Gündem

Karateciler Başkent´te

2016-08-19 17:39 - Gündem

Kepçeli Trafiği, Vatandaşları Çileden Çıkarıyor

2016-08-23 09:26 - Gündem

Sivaslı Karateciler Ankara´da Damga Vurdu

2016-08-23 09:24 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem

Sivaslı Esnaftan Anneler Gününde Anlamlı Etkinlik

16:54 - Gündem

CHP’den Pastalı Kutlama

16:17 - Gündem

Hayatta kalan tek oğluna 40 yıldır bebek gibi bakıyor

14:49 - Gündem

"Orman Yangınları Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi" geliştirildi

14:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor, 12. Kez Mağlup Oldu

21:11 - Spor

SİVASSPOR: 0 - HAKEM: 1

20:55 - Spor

Bülent Uygun ve Çağdaş Atan Takımın Başında Yok!

20:14 - Spor

Sivasspor'a İbrahim Akdağ Şoku!

20:01 - Spor

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem