Milli Müfredat Milli Şuur

Milli Müfredat Milli Şuur

Gündem - 7 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ

Eğitim-Bir-Sen Sivas Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, okullarımızda işlenen mevcut mevzuat programının baştan sona gözden geçirilerek, Milli Bir Müfredatın oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Müfredatta yapılması gereken düzenlemelerle ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Temiz, gelecek nesillerde şuurlu bir nesil yetiştirmek için kendi örf, adet, geleneklerimizi ve değerlerimizle barışık bir Milli Müfredatın oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da müfredatın yenilenmesi konusunu zaman zaman gündeme getirdiklerini ifade eden Temiz, geçtiğimiz yaz aylarında öğretmen ve öğretim üyelerinden oluşan komisyonlar tarafından mevcuttaki müfredatın enine ve boyuna incelenerek, rapor tutulduğunu söyledi. 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle konunun biraz sekteye uğradığını ifade eden Temiz, önümüzdeki ay içerisinde Milli Müfredatın kamuoyuyla paylaşılacağına değindi.

Temiz, ‘Biz bu sene müfredatı tartışmaya açmayı planlıyorduk. Bununla ilgili de yaz boyu çalışmalar yürüttük. Şuanda Milli Eğitim’de uygulanan tüm derslerin müfredatını incelemeye aldık. Bununla ilgili öğretmenler ve akademisyenlerden oluşturduğumuz komisyonlarla inceleme yaparak rapor haline getirdik’ dedi.

Yaz aylarında yaşadığımız hain darbe girişimi nedeniyle çalışmaların sekteye uğradığını ifade eden Temiz, ‘Biz önümüzdeki ay içerisinde bu çalışmalarımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Hâlihazırda uygulanan mevcut müfredatı tartışmaya açmak istiyoruz. Milli şuur sahibi nesiller yetiştirebilmek için bize ait ve bizim değerlerimizle barışık bir müfredat oluşturmak durumundayız. Önümüzdeki süreçte inşallah bunun çalışmasını başlatacağız’ şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanlığı olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Temiz, ‘25 yıldır ilimizde sendikacılık yapmaya devam ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada ilimizde 9 bin eğitim çalışanının 4 bin 600 tanesi bizim üyemiz, Türkiye genelinde ise 900 bin eğitim çalışanı arasında 402 bin üyeye sahibiz. Bu manada Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Bu kadar üye sayısıyla tabi ki sorumluluğumuz da artmış oluyor. Tabandan aldığımız güç ile çalışanlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz. Eğitim-Bir-Sen olarak kurulduğumuz günden itibaren demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerinin yanında yer almış olan bir sendika olmuştur. Yine Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın öncülüğünde bize milletimizin ne zaman ihtiyacı hâsıl olmuşsa, milletimizin yanında yer aldık. Bundan sonraki süreçte de bu duruşu sergilemeye devam edeceğiz’ dedi.

KARMA EĞİTİM

SONLANDIRILMALI

Bazı dönemlerde karma eğitim ile ilgili düzenlemelerin de gündeme getirildiğini söyleyen Temiz, bu uygulamanın sonlandırılması gerektiğini belirterek, ‘Velilerimiz çocuklarını erkek liselerine, kız liselerine veya karma liselere gönderebilmeli’ dedi.

Temiz şöyle devam etti:

‘Ülkemizdeki eğitim politikaları hakkında da birkaç konuya değinmek istiyorum. Bu ülkede eğitim felsefesinin, eğitime bakış açısının bir an önce elden geçirilmesi gerekiyor. Bunun tamamen milli bir politikaya dönüştürülmesi lazım. Bu bağlamda bizim gündeme getirdiğimiz temel konulardan bir tanesi karma eğitim uygulamasının bir an önce sonlandırılması lazım. Böyle bir dayatmadan vazgeçilmesi lazım. Bizim velilerimiz istedikleri takdirde kız liselerine, erkek liselerine, isteyen de karma liselere gönderebilmeli. Bu tercih bizim velilerimize sunulmalıdır. Bizim son dönemlerde dile getirdiğimiz konulardan bir tanesi budur.’

ROTASYON UYGULAMASININ

EĞİTİME KATKISI OLMAZ

Eğitimde rotasyon çalışmalarıyla ilgili de fikirlerini gazetemizle paylaşan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, ‘Eğitim işi bir moral – motivasyon işidir. Öğretmenlerimiz sınıfa girdiğinde vicdanıyla baş başadır. Öğretmenlerin moralini etkileyecek davranışlardan ve tutumlardan uzak durulması gerekiyor. Bunlardan bir tanesi özellikle son dönemlerde dile getirilen rotasyon meselesidir. Öğretmenlere rotasyon… Olacak mı? Olmayacak mı? Nasıl olacak? Hangi düzeyde olacak? Bunlar geçmişte de yaşandı. Ama hep son dakikada bir fayda temin etmeyeceği anlaşılınca vazgeçildi. Başarısız olan konuların yeniden gündeme getirilmesi eğitim çalışanlarımıza da, öğrencilerimize de, velilerimize de bir katkı sunacağı kanaatinde değiliz. Onun için de böyle moral bozucu konulardan uzak tutulmasını istiyoruz. Sonuç olarak rotasyon uygulamasının öğretmenlerimize de öğrencilerimize de bir katkısının olacağını düşünmüyoruz’ dedi.

İSMET YILMAZ

SİVAS İÇİN BİR ŞANS

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Sivaslı olmasının kendileri için çok büyük bir şans olduğuna değinen Temiz, sözlerini ‘Şuana kadar olan ilişkilerimiz gayet sağlıklı. Çalışmalarımızı istişareli bir şekilde sürdürüyoruz. Bu noktada biz Sivas’ın yetkili sendikası olarak, Bakanımızla, Milli Eğitim Müdürümüz ile ve bakanlık çalışanları ile verimli bir şekilde faaliyetlerimizi yürütüyoruz’ diyerek tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Ümraniyespor Maçının Stadyumu Belli Oldu

2016-11-15 16:54 - Gündem

Kalem İşi Sanatı Eserleri Sergilendi

2016-11-15 16:56 - Gündem

Karatede Başarının Adası: Oğuzhan

2016-11-19 17:26 - Gündem

Sivas ? Göztepe Maçı 29 Aralık´ta

2016-11-16 17:09 - Gündem

?Öğretmenlere Yatırım Yapacağız?

2016-11-18 17:37 - Gündem

Belediyespor Federasyondan Cevap Bekliyor

2016-11-16 17:07 - Gündem

Milli Müfredat Milli Şuur

2016-11-21 17:57 - Gündem

Eryıldız´dan Eğitim ve İdareci Eleştirisi

2016-11-17 17:48 - Gündem

"15 Temmuz´u Unutturmayacağız"

2016-11-19 17:29 - Gündem

Hizmetlerine Üniversitede Devam Edecek

2016-11-19 17:28 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta Çiftçilere Kötü Haber!

12:07 - Gündem

Sivas'a Rol Model Olan Kadınlar Bir Arada!

11:38 - Gündem

Hacı Adaylarına Belge Verildi

09:37 - Gündem

Sivas'ta Üreticilere 433 Bin Fide Dağıtıldı

09:17 - Gündem

Yener’den Özel Öğrencilere Ziyaret

09:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Çiftçilere Kötü Haber!

12:07 - Gündem

Sivas'a Rol Model Olan Kadınlar Bir Arada!

11:38 - Gündem

Sivas'ta Masa Tenisi Rüzgarı!

11:33 - Spor

Sivas Halk Oyunlarına Sahne Oldu!

11:29 - Spor

Evde Besleyenler Dikkat! Suyun 27 Derece Olması Bu Hayvan İçin Hayati Önem Taşıyor

11:19 - Yaşam