Hastaneye Dönüştürülsün

Hastaneye Dönüştürülsün

Gündem - 7 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ

2006 yılında büyük umutlarla 17 bin metrekare üzerine kurulan Sivas’ın ilk Alışveriş Merkezi olan Park City 8 yıldır Sivas’a kazandırılacağı günü bekliyor. Açıldıktan sonra yüzde 70’lik doluluk oranına ulaşan AVM’de bankaların alacaklarını erken istemesi nedeniyle Park City’nin kurucusu olan Marketim Dilek Ltd. Şti. yetkilileri bankaya ödeme yapamamıştı. Durum böyle olunca banka AVM’ye haciz koymuştu. İcra Müdürlüğü tarafından o dönemlerde 20 Milyon TL’nin üzerinde satışa çıkarılan AVM binasının bedeli, alıcı bulamaması nedeniyle geçtiğimiz yıllarda 6 Milyon TL’ye kadar düşüş göstermişti.

Yaklaşık 8 yıldır atıl vaziyette etrafa tehlike saçan AVM binası her geçen gün erimeye devam ediyor. Özellikle akşam saatlerinde madde bağımlılarına ev sahipliği yapan harabe yapının akıbetinin ne olacağı merak ediliyor… Hemen yanı başında iki tane okul bulunan ve hemen her gün bir dolu olumsuzluğun yaşandığı bu metruk binanın yanından korkarak geçen veliler bir an önce burasının kontrol altına alındıktan sonra hastane olarak semt halkının hizmetine sunulmasını talep ediyorlar.

PARK CİTY SİVAS’A

KAZANDIRILSIN

Park City’nin geleceği ile ilgili hemen herkesin görüşü şüphesiz aynı… Park City Sivas’a kazandırılsın! Geçtiğimiz yıllarda konuyla ilgili kamuoyu biraz hareketlenmişti. Bir dönem özel bir hastane bu binayı alıp, hastane açmak istemişti ancak istenilen yüksek bedeller nedeniyle bu fikirlerinden vazgeçmişlerdi. Yine geçtiğimiz yıl ise bir girişimci ilimiz yetkilileriyle bir araya gelerek, Park City Alışveriş Merkezi’ni değerlendirmek üzere kolları sıvamıştı. Ancak bu girişim de sonuçsuz kaldı.

PARK CİTY AVM 2008

YILINDA KAPATILDI

Binanın mülkiyet sahibi Ender Olgaç binanın 2006 yılında hizmete açıldığını, ancak 2007’de Akbank tarafından ödemesi başlatılmamış krediyi bahane ettiğini belirtti. Olgaç, bu binanın 2008 yılından beri faaliyete kapalı durumda olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili gazetemize bilgi veren Marketim Dilek Ltd. Şti. ortaklarından Ender Olgaç, Park City’nin şuanda bir varlık şirketinin haczinde bulunduğunu ifade ederek,bu binanın gerçek değerinden çok daha az bir bedelle tekrar Sivas’a kazandırılabileceğini söyledi.

İlimizdeki hastaneler ile ilgili yaşanan sıkıntılara da değinen Olgaç, Kümbet mevkiinde bulunan mahallelerde çok sayıda insanın ikamet ettiğini ve buradan en yakın hastaneye gitmek için yaklaşık 45 dakika gibi bir zamanın geçtiğini söyledi. Park City binasının hastaneye dönüştürülmesinin bölge halkı için çok iyi olacağını savunan Olgaç, varlık şirketinin yetkilileriyle görüşerek, düşük bir bedelle binanın satın alınabileceğini ve memlekete kazandırılabileceğini aktardı.

MAHALLE SAKİNLERİNİN

TEPKİSİ BÜYÜK

Sivas’ın Diriliş Mahallesinde yer alan ve 2008’ten bu yana hizmeti durdurulan bina için mahalle sakinlerinin tepkisi büyük. Mahalle sakinleri en yakın hastaneye ancak 45 dakikada gidebildiklerini belirttiler. Bu kocaman binanın içinin pislikten geçilmediğini belirterek, binanın içinde sarhoş ve madde bağımlısı gençlerin bulunduğunu söylediler.                 

Mahalle sakinleri ‘Anaokulu ve ortaokul olmak üzere iki tane okul binasına komşu olan bu binanın sahipsizliği hepimizi olumsuz yönde etkiliyor. Çocuklarımız için ciddi derecede endişeleniyoruz.’ ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER TEDİRGİN

Kaderine terk edilmiş alış veriş merkezi binası yakınında bulunan okullar açısından da büyük bir tehlike oluşturuyor. Metruk binaya hangi saatte kimlerin girip çıktığı belli değilken, okul giriş ve çıkış saatlerinde küçük yaştaki öğrenciler Park City’nin yanından geçmeye adeta korkuyor.

Daha önce buradaki öğrenciler ile metruk binadaki madde bağımlısı kişiler arasında yaşanan kavgaların bilinmesi öğrencilerin yanı sıra velileri de tedirgin ediyor.

SİVAS’IN SAHİPLERİ

KONUYA EL ATSIN!

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Ahmet Kurt, daha önceleri birkaç defa Vali Beye, Belediye Başkanına, İl Özel İdaresi’ne ve Milletvekillerine bu durumu arz ettiklerini ama bir neticeye varamadıklarını söyledi.

Muhtar Kurt,‘Her şeyden önce milyonlarca liranın devlet kasasından harcanıp böyle israf edilmemelidir. Bu durumdan dolayı üzüntü duyuyorum. Bu semt Diriliş, Emek, Mimar Sinan, Selçuk ve Şeyh Şamil mahallelerinden oluşan 60 bin nüfuslu bir semt bu binanın semtimiz için hastaneye dönüştürülmesini istiyoruz. Ayrıca Mahalemiz için ulaşım olanağı çok zor, gece saat 2-3 sularında bile rahatsızlanan vatandaşlarımız sabah otobüslerini beklemek zorunda kalıyorlar’ dedi.

SALI PAZARININ

GÜNÜ DEĞİŞTİRİLSİN

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Ahmet Kurt, Salı günleri Park City’de pazar kurulduğunu belirterek, Park City’nin hemen yanı başında bir okul bulunduğunu söyledi. Pazar yoğunluğunun yanı sıra okul giriş çıkışlarında bölgede büyük bir karışıklığın yaşandığını kaydeden Kurt, çoğu zaman küçük yaştaki öğrencilerin kazalarla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Sivas Belediyesi yetkililerine seslenen Mahalle Muhtarı Kurt, Salı günleri kurulan pazarın hafta sonu bir güne alınmasını talep etti. Kurt, tatil günlerinde pazarın kurulmasıyla bölgedeki öğrenci yoğunluğunun olmayacağını ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Hastaneye Dönüştürülsün

2016-12-10 17:44 - Gündem

Kros Yarışları Tamamlandı

2016-12-09 17:41 - Gündem

100. Yıl İlkokulu´nun Acil Sorunları Çözülecek

2016-12-06 17:39 - Gündem

Öğrenci Meclisi Seçimlerine Siyaset Karıştı

2016-12-08 18:04 - Gündem

Bayanlar Futsalda İl 1.´Si Spor Lisesi

2016-12-04 18:01 - Gündem

16 Aday ?Öğrenci Meclisi´ Seçimlerinde Yarıştı

2016-12-06 17:38 - Gündem

Buruciye Medresesi Camla Kapanacak

2016-12-05 17:46 - Gündem

?Suyumuzu Kimseye Sattırmayız?

2016-12-09 17:46 - Gündem

Halkoyunlarında Sivas Gençlikspor Kulübü 4. Oldu

2016-12-06 17:34 - Gündem

Kangal METEM Öğrencilerine Staj Engeli

2016-12-04 18:07 - Gündem

İlgili Haberler

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 13 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Son Dakika: Sivas'ta Alacak Verecek Kavgasında Kan Aktı!

16:03 - Asayiş

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivasspor'a Genç Santrafor! Prensipte Anlaşıldı!

15:23 - Spor

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem