Esnafın Vakfında Esnaf Yok

Esnafın Vakfında Esnaf Yok

Gündem - 7 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ

4 Eylül Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olağan genel kurul toplantısı dün gerçekleştirildi. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan genel kurula 16 kişiden oluşan Kooperatif Yönetim Kurulu katıldı. Yönetim değişikliği yaşanan kongrede kooperatif üyeleri denetim kurulu raporlarını ibra etmedi. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı toplantıda temel konu 4 Eylül Küçük Sanayi Sitesi Başkanlığı Küçük ve Orta boy sanayi kurma ve destekleme vakfı mütevelli heyetine sanayi esnaflarının girmesi oldu.

Toplantının başında Divan Kurulu seçimi yapıldı. Divan Kurulu Başkanlığına Nadir Yüzer seçildi. Sonrasında ise Kooperatif Başkanı Ruhi Hergüner tarafından Faaliyet Raporu okundu. Sonrasında ise yine Hergüner tarafından Denetim Kurulu raporu okunarak, oylamaya sunuldu. Ancak 1 kişi haricinde hiç kimse raporlara onay vermedi. Bu kararla birlikte kooperatifin yaptığı tüm icraatlar mahkemeye havale edilmiş oldu.

‘ESNAFIN KURDUĞU VAKIFTA

ESNAFIN SÖZ HAKKI YOK’

Raporların okunmasının ardından söz hakkı isteyen Yönetim Kurulu üyesi Halil Ünsal, ‘Son zamanlarda öyle bir şey yaşadık ki kendi mal varlığımıza sahip çıkamadığımız gibi kendi kurduğumuz Sanayi Araştırma ve Geliştirme Vakfı’nda da temsil edilme hakkımız elimizden alınmıştır. Sizler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne verdiğiniz dilekçede hileyi şerle beyan etmenize rağmen bunun bir suç duyurusu olduğundan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü müfettiş vasıtasıyla suç duyurusunda bulunması gerekirken, sizlerin de Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmanızı ve hakkınızı böyle aramanızı önermiştir’ dedi.

KONU VALİ DAVUT GÜL’DE…

Vakıf Mütevelli Heyeti üyesi Halil Ünsal, kendisinin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ve Valilik makamlarını ziyaret ederek konuyu dile getirdiğini ifade ederek, burada esnafın haklarının hiçe sayıldığını belirttiğini söyledi. Ünsal, Vali Davut Gül ile yaptığı görüşmede bu vakfın mütevelli heyetinde sanayi esnafının da bulunması gerektiğini ilettiklerinİ, Vali Gül’ün ise yapacağı araştırma ve incelemelerin neticesinde karar vereceğini bildirdiğini kaydetti.

Ünsal, kendilerinin ziyaretinin ardından Kooperatifin eski Başkanı Muzaffer Gezgin’in TSO Başkanı Osman Yıldırım ile birlikte Vali Gül’ü ziyaret ederek, kendilerinin talepleri doğrultusunda Vali Davut Gül’ün, Sivas Milletvekillerinin Belediye Başkanı Sami Aydın’ın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız ve SESOB Başkanı Beşir Köksal’ın bu vakfın mütevelli heyetine getirildiği gibi Gezgin’in akrabaları ile kendi ukdesinde olan kişilerin de mütevelli heyeti üyeliklerinin devam ettirildiğini söyledi.

‘ONLAR KARİYERSİZ

ZENGİN OLMAYAN KİŞİLER…’

Heyette neden sanayi esnafının olmadığını Gezgin’e sorduğunu belirten Ünsal, ‘Onlar kariyersiz, zengin olmayan kişiler. Onlar böyle güzide bir vakıf topluluğunda yer alamaz’ şeklinde bir cevap aldığını söyledi. Halil Ünsal, Gezgin’in ayrıca ‘Ben kendimi her ne kadar vakfın mütevelli heyetine yazmasam da vakfın heyetine hâkimim. Ben heyete kendimi yazmadım, seni de kaldırıp attım’ sözlerini kullandığını belirtti.

Sivas Valisi olmak üzere il protokolüne seslenen Ünsal, sanayi esnafının Vakıf Mütevelli heyetinde ilimizin değerli protokolünün olmasından bir şikâyetleri olmadığını ancak kendi kurdukları vakfın mütevelli heyetinde temsil edilmek istediklerini ifade etti.

Vakfın hiç kimsenin şahsi kontrolünde olamayacağını ifade eden Ünsal, bu vakfın mütevelli heyetinde sanayi esnafından da en azından 10 kişinin olması gerektiğini vurguladı.

Halil Ünsal’ın bu konuşmalarının ardından söz almak istemeyen Kooperatif eski Başkanı Muzaffer Gezgin ise Vakfın mütevelli heyetinin başında kendisinin olmadığını söyledi.

KOOPERATİF

YÖNETİMİ DEĞİŞTİ

Olağan genel kurulda mevcut yönetimdeki isimlerin yeniden aday olmalarına tepki gösterildi. Ayrıca Yönetim ve Denetim Kurullarının ibra edilmemesi nedeniyle de mevcut yönetim kurulundan hiçbir isim yeni yönetimde yer almadı. Yapılan görüşmelerin ardından yönetim şu şekilde belirlendi.

Yönetim Kurulu Asil Üyesi: Nadir Yüzer, Yunis Yünt, Abdülkadir İşler. Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Vartan Meydan, Ahmet Aydın, Mustafa Doğan. Denetim Kurulu Asil Üyeleri: M. Ruhi Hergüner, Halil İbrahim Konk. Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Halil Ünsal, Faruk Durmuş.

Yeni yönetim kurulunun listesi okunduktan sonra yapılan oylamayla yeni yönetim onaylandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Hastaneye Dönüştürülsün

2016-12-10 17:44 - Gündem

Kros Yarışları Tamamlandı

2016-12-09 17:41 - Gündem

Yasin-İ Şerif Okuyup Polisleri Ziyaret Ettiler

2016-12-12 17:57 - Gündem

100. Yıl İlkokulu´nun Acil Sorunları Çözülecek

2016-12-06 17:39 - Gündem

Öğrenci Meclisi Seçimlerine Siyaset Karıştı

2016-12-08 18:04 - Gündem

Esnafın Vakfında Esnaf Yok

2016-12-12 17:58 - Gündem

16 Aday ?Öğrenci Meclisi´ Seçimlerinde Yarıştı

2016-12-06 17:38 - Gündem

?Suyumuzu Kimseye Sattırmayız?

2016-12-09 17:46 - Gündem

Halkoyunlarında Sivas Gençlikspor Kulübü 4. Oldu

2016-12-06 17:34 - Gündem

Danışma!

2016-12-12 17:57 - Gündem

İlgili Haberler

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem

SGK Personeli Atatürk Anıtına Çelenk Sundu

14:12 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Başkan Uzun, İrade'ye Konuştu: Sorunlar Tek Tek Çözülecek

13:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 16 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Hamas'ın Kudüs Yetkilisi Sivas'a Geliyor

15:58 - Gündem

Sivaslı Engellilerin Askerlik Heyecanı

15:07 - Gündem

Hac Vizesi Olmayanlar Dikkat!

15:03 - Yaşam

Zanaat Öğrenme Ortaokuldan Başlayacak

14:50 - Eğitim