IŞİD´e Destek Tezkeresine Hayır

IŞİD´e Destek Tezkeresine Hayır

Gündem - 10 yıl önce



MUSTAFA IŞIK

KESK Dönem Sözcüsü Serkan Çelikgün, AK Parti hükümetine tepki göstererek, Irak ve Suriye’de savaş yetkisi verilecek bir tezkereye kesin olarak karşı olduklarını belirtti.

Dün kent meydanında bir açıklama yapan KESK Sözcüsü Çelikgün, ‘Bugün Rojova’da, Kobane’de sadece Kürt halkı değil, tüm insanlık varlık - yokluk mücadelesiyle karşı karşıyadır’ dedi.

‘Kontrol ettiği alanlarda Hıristiyanları, Şiileri, Ezidileri, Türkmenleri, Kürtleri farklı inanç gruplarını, özetle kendi ilkel anlayışı dışında kalan herkesi acımasızca katleden, kadınlara karşı savaş açan İŞİ D ile mücadele bir insanlık mücadelesidir’ diyen Çelikgün, ‘IŞİD, başta ABD olmak üzere, bölgesel ve uluslararası tüm güçlerin yarattığı, vahşet ve barbarlığın sembolüdür. IŞİD’e karşı halkların verdiği mücadele, insani değerleri, barışı, bölgede yaşayan tüm halkların özgürlüklerini savunma mücadelesidir’ ifadelerini kullandı.

AK Parti hükümetinin, Suriye ve Irak’ta yapılacak askeri operasyonlar ile ilgili yetki isteyen iki tezkereyi meclise getirme hazırlığında olduğunu kaydeden Çelikgün, ‘Biz, DİSK-KESK-TMMOB-TTB emek ve meslek örgütleri olarak: Hükümete Irak ve Suriye’de savaş yetkisi verecek bir tezkereye kesin olarak karşıyız ve bu tezkerelerin TBMM’den onay almasına karşı demokratik tepkimizi alanlarda göstereceğiz’ dedi.

AK Parti’nin savaş tezkeresine karşı olduklarını beyan eden KESK Dönem Sözcüsü Serkan Çelikgün bunun sebeplerini ise şöyle sıraladı:

Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları dışındaki askeri operasyonlara dahil olmasına ilkesel olarak karşıyız. Türkiye’nin komşu ülkelerle ve halklarla barışçı bir ilişki kurması gerektiğine inanıyoruz.

Yine ilkesel olarak emperyalist koalisyon güçlerinin bölgede yaptığı askeri operasyonların niteliği ve sonuçları ortadadır. Ortadoğu’daki etnik/mezhepsel savaşların kışkırtıcılığım yapan güçlere güvenerek girilecek savaşların kaybedeni hangi mezhepten, etnik kimlikten olursa olsun daima Ortadoğu halkları olacaktır.

Bölgedeki savaşların kışkırtılmasında ciddi sorumluluğunun olduğunu düşündüğümüz AKP hükümetinin, bölgedeki askeri varlığının çözüme değil, sorunun derinleşmesine hizmet edeceğinden kaygılıyız. Suriye’de mezhepçi çeteleri askeri, lojistik, ekonomik ve siyasi olarak desteklediği açık olan bir hükümetin mezhepçi IŞİD terörüne karşı duruşunu samimi bulmuyoruz. AKP iktidarı bugün gözden düşen ve kendisi bir kriz odağına dönüşen IŞİD’e karşı yine mezhepçi yeni terör odaklan yaratmaya yönelik bir politika izlemeye hevesli görünmektedir. Bu hatada ısrar eden hükümete savaş yetkisi verilmez.

Emekçiler ölümden yana değil, yaşamdan yana taraftır. 2 Ekim Perşembe günü DİSK – KESK – TMMOB  - TTB olarak demokrasi güçleriyle birlikte bütün illerde alanlara çıkarak, ‘AK Parti Hükümeti’nin IŞİD’e destek tezkeresine’ hayır diyoruz.’

Haftanın Öne Çıkanları

MEB´den Öğrencilere Ücretsiz Kurs

2014-09-29 16:42 - Gündem

HEM Müdürlüğüne Baral Atandı

2014-09-30 17:36 - Gündem

MHP´de Yeni Dönem

2014-10-02 17:28 - Gündem

Danışma Meclisi Toplandı

2014-09-26 22:01 - Gündem

?Şikeciler Deyince 6 İşareti Yaptım?

2014-09-29 14:39 - Gündem

Bayramda Sıkı Denetim

2014-09-30 22:23 - Gündem

Sivas´ta Bu Da Oldu

2014-10-01 17:10 - Gündem

Memecan´dan Cirit Kulübüne Destek

2014-09-27 17:20 - Gündem

GURURUMUZSUN

2014-10-02 15:48 - Gündem

IŞİD´e Destek Tezkeresine Hayır

2014-10-02 17:28 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Özgür Özel: "Soma Davası yeniden görülmelidir"

13:34 - Gündem

Başkan Uzun Özel Öğrencilerin Sergisine Katıldı

13:11 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivasspor'a Genç Santrafor! Prensipte Anlaşıldı!

15:23 - Spor

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Sivaslı Esnaf Uyardı! Altında Yükseliş Devam Edecek

13:25 - Ekonomi