MHP´de Yeni Dönem

MHP´de Yeni Dönem

Gündem - 10 yıl önce



Albayrak, son dönemlerde yaşanan gelişmelerin Türkiye’nin istikrarı ve komşu ülkelerin bütünlüğü adına kaygı verici boyutlara ulaştığını vurguladı.

RUHİ DEMİR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas İl Başkanı Av. Serhat Albayrak, gündemdeki konuları değerlendirerek, yeni yönetim kurulunu kamuoyuna tanıttı.

MHP İl Teşkilatında açıklamalarda bulunan Albayrak, ‘Ülkemiz çok sıkıntılı ve çok aktörlü vahim bir dönemin, çözülmesi uzun bir zaman alacak çok değişkenli bir denklemin ortasındadır’ dedi.

Türk Milleti ve komşu ülkelerin, barış ve insanlık katillerinin hedefinde olduğuna vurgu yapan Albayrak, ‘Sınırlarımızın güvenliği tehdit altında olduğu gibi denetimi ve dengesi de bıçak sırtında bulunmaktadır. Bölgesel ayak oyunları anormal bir seviyeye ulaşmış bulunmaktadır’ dedi.

Bulunduğumuz coğrafyanın ateşin, asayişsizliğin ve anlaşmazlığın merkezinde olduğuna dikkat çeken Albayrak şöyle devam etti:

‘Son dönemlerde yaşanan gelişmeler, Türkiye’nin istikrarı ve komşu ülkelerin bütünlüğü adına kaygı verici boyuttadır. Arap Baharının acıklı sonuçları Kuzey Afrika’dan Ortadoğuya kadar her yeri baştan aşağı kabus gibi sarmış durumdadır. Bugünkü durumumuzdan geriye doğru dönüp baktığımızda, AKP’nin komşu coğrafyaları anlama, algılama ve anlamlandırma konusundaki perişanlığı daha net görülebilmektedir.

Hükümetin şimdiye kadarki hiçbir tahmini tutmamıştır, hiçbir politikası yerini bulmamış, hiçbir taahhüdü ve hiçbir tasavvuru amacına ulaşamamıştır. AKP’nin dış politikadaki vizyonsuzluğu, uzun vadeli stratejik planlama yapmadaki yeteneksizliği Türkiye’nin sorunlarına sorun eklemiştir. Şurası çok açıktır ki; Türkiye’nin sınırları alev topuna dönmüştür.

Sınırlarımızın hemen dibinde konuşlanan farklı terör örgütleri komşu ülkelerin insan ve toprak bütünlüğünü tartışmaya açmıştır. Esad yönetiminin Suriye’nin kuzeyinden çekilmesiyle ortaya çıkan fiili boşluk radikal selefi ve bölücü terör grupları tarafından periyodik olarak doldurulmuştur. Özellikle Irak ve Suriye kandan geçinen vahşilerin açık pazarı haline gelmiştir.’

‘Terör karşısında tarafsız olmak mümkün değildir, iyi veya kötü terörist tasnifi yapmak tam manasıyla insanlığın ihlalidir’ diyen Albayrak, karşımızda insan kafası kesen, toplu infazlara imza atan, kadınları esir alıp cariye olarak satan, insanlığı titreten kanlı ve katil bir örgüt olduğunu kaydetti.

Bu terör örgütünün nasıl ve kimler vasıtası ile piyasaya çıkarıldığı, hangi amaçlarla silahlandırıldığı ve bu sırada AKP Hükümetinin ne yaptığı cevaplandırılması gereken sorular arasında olduğunu ifade eden MHP Sivas İl Başkanı Albayrak, ‘Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli, bugünleri çok önceden görmüş ve 6 Ağustos 2012 tarihinde yaptığı açıklamada şu hususlara değinmiştir; ‘Ülkemize yönelen tehditleri en aza indirmek amacıyla, batı ucu Afrin’i ve doğu ucu da Kandil’i içine alacak şekilde tesis edilecek hilal şeklindeki güvenlik kuşağı bir an önce sağlanmalı ve icra edilmelidir’’ dedi.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

29 Eylül 2014 tarihi ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi Sivas İl Başkanlığında yeni bir dönemin başladığını kaydeden Albayrak, ‘Genel Başkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda; teşkilatımıza bir hareketlilik ve enerji kazandırmak adına, Sivas’ta Ülkücü Harekete gönül vermiş olan bütün dava arkadaşlarımızı bir araya getirebilmek ve 2015 yılının Haziran ayında yapılacak olan Genel Seçimlere daha canlı, daha aktif çalışabilecek bir Yönetim Kurulu oluşturabilmek adına uzun zamandır bir çalışma içerisindeydik ve bu çalışmamız 29 Eylül 2014 günü itibariyle nihayete ermiştir’ dedi.

Önümüzdeki ilk genel kurula kadar görev alacak yeni Yönetim Kurulu’nun, Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından yetki verildiğini kaydeden Albayrak şöyle devam etti:

‘Bugün bu toplantımızı yeni göreve gelmiş olan İl Yönetim Kurulu ile birlikte yapmış bulunmaktayız. Bizlere bu kutlu görevi layık gören başta Genel Başkanımız olmak üzere Genel Merkez yöneticilerimize şükranlarımızı arz ediyor, davamızın başlangıcından bu zamana kadar Partimize hizmet etmiş olan bütün değerli büyüklerimize vermiş oldukları emeklerinden dolayı teşekkür ediyor ve yeni dönemimizde bizlerle birlikte çalışacak olan bütün dava arkadaşlarımı tebrik ediyor hepsine başarılar diliyorum. Yeni arkadaşlarımızın da dahil olması ile bütün teşkilat mensuplarımızla hep birlikte tam bir inanç ve azim ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz.’

Albayrak ayrıca ‘Cumartesi günü idrak edeceğimiz Mübarek Kurban Bayramının başta Sivaslı Hemşerilerimiz olmak üzere tüm Türk-İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ederim. Katılımınızdan dolayı sizlere de teşekkür eder saygılarımı sunarım’ dedi.

MHP Sivas İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

‘Serhat Albayrak, Talat Canpolat, Yusuf Kemal Çiftçi, Akın Dağdelen, Faruk Temel, Turgut Yonucu, Abdulkadir Ünver, Ömer Güneş, Mahmut Elibol, Korkuthan Tümer, Ufuk Yeniyol, Şükran Duran, Çiğdem Kayabaşı, Yusuf Coşman, Zafer Şimşek, Oğuz Binici, Çağatay Buğrahan Vural, Yavuz Koç, Emre Kırcan, Ahmet Kartal, Melih Uçmaz, Ahmet Keleş, Ramazan Tan, Nihat Polat, Cihan Haspolat, Ali Taner, Selahattin Selvi, Mete Güçyetmez, Yücel Tahıllıoğlu, Hacer Ahiretlik.’

Haftanın Öne Çıkanları

MEB´den Öğrencilere Ücretsiz Kurs

2014-09-29 16:42 - Gündem

HEM Müdürlüğüne Baral Atandı

2014-09-30 17:36 - Gündem

MHP´de Yeni Dönem

2014-10-02 17:28 - Gündem

Danışma Meclisi Toplandı

2014-09-26 22:01 - Gündem

?Şikeciler Deyince 6 İşareti Yaptım?

2014-09-29 14:39 - Gündem

Bayramda Sıkı Denetim

2014-09-30 22:23 - Gündem

Sivas´ta Bu Da Oldu

2014-10-01 17:10 - Gündem

Memecan´dan Cirit Kulübüne Destek

2014-09-27 17:20 - Gündem

GURURUMUZSUN

2014-10-02 15:48 - Gündem

IŞİD´e Destek Tezkeresine Hayır

2014-10-02 17:28 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem

Sivaslı Esnaftan Anneler Gününde Anlamlı Etkinlik

16:54 - Gündem

CHP’den Pastalı Kutlama

16:17 - Gündem

Hayatta kalan tek oğluna 40 yıldır bebek gibi bakıyor

14:49 - Gündem

"Orman Yangınları Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi" geliştirildi

14:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor, 12. Kez Mağlup Oldu

21:11 - Spor

SİVASSPOR: 0 - HAKEM: 1

20:55 - Spor

Bülent Uygun ve Çağdaş Atan Takımın Başında Yok!

20:14 - Spor

Sivasspor'a İbrahim Akdağ Şoku!

20:01 - Spor

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem