Yol Benim Dedi Kapattı

Yol Benim Dedi Kapattı

Gündem - 10 yıl önce



Zabıta ve Emniyet ekipleri olaya müdahale etmek isterken, Taştan ise tapu ve mahkeme evraklarını göstererek, yolun ortasındaki alanın kendisine ait olduğunu savundu. Uzun süren ikna çabalarının ardından yol tekrar trafiğe açıldı. Taştan ise ekiplerle birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Naci Süha’nın yanına götürüldü.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Altuntabak Mahallesi 4 Eylül Caddesi üzerinde geçtiğimiz yıllarda da yaşanan ‘Arsa – Yol’ kavgası devam ediyor. Caddenin tam ortasında 47 m2’ik alanın 2005 yılında Sivas Belediyesi tarafından kendisine satıldığını ve bu alanla ilgili tapusu ve mahkeme kararları olduğunu savunan Süleyman Taştan dün yine yolu trafiğe kapattı.

Taştan dün Cuma Namazı’ndan sonra 4 Eylül Caddesi üzerinde bir gidiş ve bir geliş yönü olmak üzere caddeyi tuğla ve güvenlik şeridiyle trafiğe kapattı. 2005 yılında kendisine ait evin bir başkasına satıldığını ve karşılığında ise Belediye Encümen kararıyla yolun ortasının kendisine satıldığını iddia eden 61 yaşındaki Süleyman Taştan, bu sorunu yıllardır çözüme kavuşturamadıklarını söyledi.

Süleyman Taştan’ın yolu kapatmasının ardından trafik, her iki yöne de tek şeritten sağlandı. Araçların zaman zaman zor anlar yaşarken, bazı sürücüler ise yolun kapatılmasına tepki gösterdi.

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürü Zekeriya Kayalı kısa süre içerisinde yolun kapatıldığı alana geldi. Süleyman Taştan ile görüşerek ikna etmek isteyen Kayalı’nın çabaları yetersiz kaldı. Kayası daha sonra İmar İşlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Naci Süha’yı arayarak durumu bildirdi.

Şikâyetçi Süleyman Taştan’ı Belediye’ye davet eden Kayalı, Başkan Yardımcısı Naci Süha’nın kendisini beklediğini bu konuyu görüşerek, çözüme kavuşturmak istediklerini söyledi. Taştan ise yaklaşık 10 yıldır bu sıkıntıyı yaşadığını defalarca Belediye’ye gittiğini iki kez de Mahkemece haklı bulunduğunu ifade ederek, daveti kabul etmedi.

Kısa süre sonra olay yerine emniyet ekipleri de geldi. Ekip amirleri trafiğin tehlikeye düştüğü için Taştan’a yolu açmasını söyledi. Ancak Taştan, kapattığı alan ile ilgili elinde mahkeme kararları ve tapusunun olduğunu söyleyerek bu arsanın kendisine ait olduğunu ve yolu açmayacağını vurguladı.

Belediye’nin uzun yıllar önce yaptığı imar uygulaması ile kendisine ait olan üzerinde iki katlı evinin de bulunduğu arsayı bir başkasının üzerine geçirdiğini, kendisine de yol üzerindeki alanı gösterdiğini ileri süren Taştan, yıllardır hakkını aradığını ancak bir çözüm bulunamadığını savundu.

Konunun iki kez mahkemeye intikal ettiğini, mahkemeyi kazandığını, ancak mahkeme kararına uyulmadığını iddia eden Taştan, İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlığa da bu konuyla ilgili yazılı şikâyette bulunduğunu söyledi.

Belediye’nin encümen kararı ile kendisine hayali arsa sattığını iddia eden Süleyman Taştan, yıllardır bir çözüm bulunamadığını ve çaresiz kaldığı için yolu kapattığını savundu.

Bir an önce mağduriyetinin giderilmesini isteyen ve yola denk gelen arsanın kendisine ait olduğuna dair tapu ve satış evraklarını gösteren Süleyman Taştan, ‘Benim arsamı başkasına verdiler. Cadde üzerindeki bu arsayı da bana sattılar. Tapu-Kadastroya kadastroya müracaat ettim, bana ‘Arsan burası’ dediler. Hakkımı aramaya devam edeceğim. İçişleri Bakanlığı’nı ve Valiliği göreve davet ediyorum. Ben kendi arsamı çevirdim. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum’ diye konuştu.

Emniyet güçlerinin yoğun ikna çabaları sonucunda 61 yaşındaki Süleyman Taştan, mahkeme ve tapu evraklarını da yanına alarak görüşmek üzere Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Naci Süha’nın yanına gitti.

Haftanın Öne Çıkanları

HAYRAN KALDILAR

2014-10-15 17:20 - Gündem

Demirspor Yeni Sezonu Açtı

2014-10-16 16:31 - Gündem

Yol Benim Dedi Kapattı

2014-10-17 17:48 - Gündem

Şimdi Ne Olacak?

2014-10-16 16:50 - Gündem

Yasin Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı

2014-10-14 18:49 - Gündem

?Duygusal Bir Maç Olacak?

2014-10-17 17:42 - Gündem

400 Tonluk Tarihi Minare Kurtarılmayı Bekliyor

2014-10-14 18:54 - Gündem

Zemin Bozulmalarının Suçlusu; ?Karga ve Martılar

2014-10-16 16:30 - Gündem

?Anne Sütü Bir Hak?

2014-10-16 16:46 - Gündem

İİBF Mezunlarının Haklı İsyanı

2014-10-11 16:54 - Gündem

İlgili Haberler

Sivaslılar Eğitimde Şiddete Ses Yükseltti!

12:47 - Gündem

Mart Ayında İşsizlik Azaldı

11:22 - Gündem

Müdür Bey Bir Zahmet Bu İşi Çözün!

11:14 - Gündem

Sivas'ta Öğrenciler Trafik Polisi Oldu!

10:52 - Gündem

Sivas'a Bir Cami ve Külliye Daha Kazandırılıyor! Temeller Atıldı

10:35 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivaslılar Eğitimde Şiddete Ses Yükseltti!

12:47 - Gündem

Bir Zamanların En Gözde Aletiydi Şimdi Yüzüne Bile Bakılmıyor!

11:39 - Yaşam

Sivas'ta Öksüz Kalan Tilki Diyarbakır'da Tedavi Ediliyor

11:33 - Yaşam

Müdür Bey Bir Zahmet Bu İşi Çözün!

11:14 - Gündem

Sivas'a Bir Cami ve Külliye Daha Kazandırılıyor! Temeller Atıldı

10:35 - Gündem