Esentepe TOKİ Mağdur

Esentepe TOKİ Mağdur

Gündem - 9 yıl önce



Özellikle akşam vakitlerinde kazaların meydana geldiğini ifade eden çevre halkı, yetkililerin bir an önce bu yola çözüm bulmasını istedi.

SERCAN ÇETİNEL

Esentepe TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlar, yolların yapılmamasından ve sokak aydınlatma direklerinin olmamasından dolayı büyük mağduriyet içerisinde olduklarını belirttiler. Konu ile ilgili açıklama yapan Esentepe Mahallesi Muhtarı Halil Erdin, yeni yapılan yolun tamamlanması için gerekli çalışmalara başladığını belirterek, ‘ Şuan ulaşım için yapılan ilk yol çok dik. Vatandaşlar kışın araçları ile buradan inip çıkmakta zorlanıyor. Önceki gün az bir kar yağışında bile araç iniş çıkışı yapılmadı. Belediye tarafından yan bir yol yapılarak, ulaşım için kolaylık sağlandı. Fakat burada henüz aydınlatma çalışmaları yapılmadı. Bunun için şuan elimizden gelen gayreti gösteriyoruz’ dedi.

Mevcut yolun TOKİ’ye ulaşımının kışın çok zor olduğunu bildiren vatandaşlar, ‘Geçen yıl Belediyemiz buraya yeni bir yol yaptı. Çünkü buraya ulaşımda ilk yapılan yolun seviyesi baya bir yüksek. Kışın inmesi ve çıkması çok zor oluyordu. Bundan dolayı Belediye ekipleri konutlarımızın tam arkasından yeni bir yol açtı. Geçen sene Eylül ayında yapıma başlandı bu yol ve Kümbet mahallesine yaklaşık 650 metre uzunluğunda yapıldı. Bizler için bu yolun açılması çok iyi oldu. Fakat Geçen dönemki Belediye ekipleri tarafından sadece asfalt dökülüp çalışmalar sonlandırıldı. Oysa en önemli olan aydınlatmaları unuttular. Ayrıca buradaki yol çok virajlı ve keskin virajlar bulunuyor. Herhangi bir uyarı levhaları bulunmuyor. En azından aydınlatma direkleri yapılmıyorsa bile küçük uyarı levhaları ile sürücüleri uyarabilirler. Burada çok kazalar meydana geliyor. Sürücüler akşamları genelde yolun düz gittiğini düşünerek arsalara düşüyorlar. Bizler kışın genellikle bu yolu kullanmak zorundayız. Malum ilk yapılan yolumuz çok dik ve kışın burada araçlarımızı durduramıyoruz. İnşallah geçen sene asfaltı dökülen yolumuza inşallah bu sene Belediyemiz tarafından aydınlatmaları yapılır’ dedi.

Araç sürücüleri ise geçtiğimiz belediye ekipleri tarafından açılan ve yeni asfaltı dökülen bu sokağın yarım bırakılmasına anlam veremediklerini ifade ederek, ‘Yeni bir yol yapılıyor ve sadece asfalt çekilip bırakılıyor. Türkiye’de bunun başka bir örneğinin olduğunu düşünmüyorum. Eğer yeni açılan caddelere sokak lambaları yapılmıyorsa yol neden açılıyor hakikaten merak ediyorum. Gündüzleri bu yolu tercih ederek gittiğimizde ister istemez dikkatli oluyorsunuz sıkıntı yaratmıyor. Ama akşam vakitleri bu yolda gittiğimizde ben birçok kazalara şahit oldum. Araçlar yolun düz gittiğini düşünerek arsalara düşüyorlar. Çünkü burada sadece araç farları yeterli olmuyor. Yolda çok keskin virajlar bulunuyor’ diyerek bu yolun biran önce çözüme kavuşmasını beklediklerini ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Altınkale Sivas´a Kazandırılacak Mı?

2014-11-22 17:16 - Gündem

İletişim Dersini Gazetemizde İşlediler

2014-11-24 21:52 - Gündem

Başsavcı İrcal´den İadeyi Ziyaret

2014-11-26 17:57 - Gündem

Esentepe TOKİ Mağdur

2014-11-27 17:32 - Gündem

TARİH VE KÜLTÜRÜN ÜZERİ KAPATILIYOR

2014-11-26 18:00 - Gündem

?İstihdam Sorunu Ortadan Kalkacak?

2014-11-21 17:17 - Gündem

Deprem Bilinci Oluşturulacak

2014-11-25 17:42 - Gündem

40 KURUŞLA HAYAT KURTARIN

2014-11-26 17:56 - Gündem

MECNUN BAŞKAN SERT KONUŞTU

2014-11-21 17:01 - Gündem

Meclis Öğretmenleri Unutmadı

2014-11-24 21:51 - Gündem

İlgili Haberler

Mart Ayında İşsizlik Azaldı

11:22 - Gündem

Müdür Bey Bir Zahmet Bu İşi Çözün!

11:14 - Gündem

Sivas'ta Öğrenciler Trafik Polisi Oldu!

10:52 - Gündem

Sivas'a Bir Cami ve Külliye Daha Kazandırılıyor! Temeller Atıldı

10:35 - Gündem

Sivas Valiliği Uyardı! Sağlık Problemi Oluşturabilir Tedbirli Olun!

10:16 - Gündem

Günün Manşetleri

Bir Zamanların En Gözde Aletiydi Şimdi Yüzüne Bile Bakılmıyor!

11:39 - Yaşam

Sivas'ta Öksüz Kalan Tilki Diyarbakır'da Tedavi Ediliyor

11:33 - Yaşam

Müdür Bey Bir Zahmet Bu İşi Çözün!

11:14 - Gündem

Sivas'a Bir Cami ve Külliye Daha Kazandırılıyor! Temeller Atıldı

10:35 - Gündem

Sivas'ta Öğrencilerin Hayallerini Gerçekleştirmeleri için Atölye Açıldı

10:24 - Eğitim