AK Gençlik´te Toraman´la 6 Yıl

AK Gençlik´te Toraman´la 6 Yıl

Gündem - 9 yıl önce



Gençlik Kolları Başkanlığı dönemindeki çalışmalar hakkında gazetemize özel değerlendirmelerde bulunan Toraman, ‘2009 yılı Eylül ayından itibaren Gençlik Kolları Başkanı olarak sayısız hizmete imza attık. Yaş sınırını doldurmam nedeniyle önümüzdeki aylarda yapılacak kongrede görevi bir başka arkadaşımıza devredeceğim’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman, 6 yıllık süreçte yaptığı hizmetlerle ilimiz siyasetçileri arasına ismini altın harflerle yazdırmayı başardı. 2009 yılı Eylül ayından itibaren Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten Toraman, yürüttüğü faaliyetlerle adından sıkça söz ettirerek, oturduğu koltuğun hakkını vermeyi başardı.

Toraman, Gençlik Kolları Başkanı olarak ilimizde 2010 Referandumu, 2011 Milletvekilliği seçimleri, 2014 Yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde aktif rol alarak, siyasi hayatı boyunca yaptığı hizmetlerle adından sıkça söz ettirmeyi başardı.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Toraman’ın 6 yıllık süreçte yaptığı hizmetlerden en öne çıkanları ise, İlimizde yapılan üye çalışmaları neticesinde ülke genelinde Sivas’ın 1. Sıraya yükselmesi, Dilek Feneri etkinliği, gibi çalışmaları oldu.

Yaptığı tüm çalışmaları 30 Mart seçimlerinde taçlandırmayı başaran Başkan Toraman, yılların deneyimli siyasetçilerinin önüne geçerek, İl Genel Meclisi Aday listesinde 1. sıradan aday gösterilen ilk ve tek isim oldu.

6 yıldır görevini başarıyla yürüten Toraman, Gençlik Kolları Başkanlığı’nın 2015 yılında yapılacak kongresiyle birlikte görev süresini de tamamlamış olacak. Kendisinden önceki 3 Başkan’ın toplam görev süresinden daha fazla görev yapan Toraman, 30 yaş sınırını doldurduğu için yeni kongre de aday olamayacak.

Uzun süredir AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten Toraman, gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, 6 yıllık süreci gazetemize değerlendirdi.

6 yılı aşkın siyasi hayatı boyunca bütün seçimlerde AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı Teşkilatı olarak aktif rol aldıklarını belirten Toraman, bu süreçlerde girmedik ev, adım atmadık toprak bırakmadıklarını, ilçe ilçe, köy köy gezerek, seçim çalışmalarını başarıyla yürüttüklerini ifade ederek, bütün seçimlerde AK Parti’nin ilimizdeki oy oranının artmasında büyük rol oynadıklarını kaydetti.

ÇOCUK VE YAŞLILARLA YAKINDAN İLGİLENDİ

Gerek il merkezinde gerekse ilçe ve köylerde AK Parti kimliği ile sayısız hizmetlere imza attıklarını ifade eden Gençlik Kolları Başkanı Toraman, özellikle yaşlı ve küçük yaştaki çocuklarla yakından ilgilenmeye çalıştıklarını söyledi. Sayısız insanın zor zamanında yanında olan dertlerini dinleyen, çözümü için elinden geleni yapan ve herkesimin maddi ve manevi olarak daima yanında olan Toraman, vatandaşın kapısını sadece seçimden seçime oy istemek için çalmadı.

İSTİŞAREYE ÖNEM VERDİ

Teşkilat Başkanlığı süreci boyunca istişareye büyük önem verdiklerini ifade eden Toraman,  belirli aralıklarla geleneksel olarak düzenlenen istişare toplantılarında gerek Gençlik Kolları Teşkilatıyla, gerekse diğer teşkilatlarla fikir alış verişinde bulunduklarını belirtti. Siyasi hayatı boyunca her kesimden insanı dinleyen Toraman, her görüşe ve fikre açık olmasıyla dikkat çekti.

‘Görev yaptığımız süreç boyunca toplumsal olaylara duyarsız kalmamaya çalıştık’ diyen Toraman, İsrail’in haince yaptığı saldırıları başta olmak üzere Hocalı katliamı, Van, Mısır ve Suriye de yaşananlara sessiz kalmadı. Gerek yerel ve gerekse ulusal konularda yapılan haksızlıkları yeri geldiğinde eleştirdiklerini söyleyen Toraman, ‘Kamu, kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle yakın ilişkiler içerisinde olarak sürekli fikir alışverişinde bulunduk’ dedi.

6 YIL BAŞKANLIK YAPTI

AK Parti’nin kuruluşundan sonra ilimizdeki 4. Gençlik Kolları Başkanı olarak göreve geldiğini ve kendinden önceki 3 Başkan’ın toplam görev yaptığı süre boyunca Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüttüğünü kaydeden Toraman, ‘Mart ayına kadar yapılması planlanan olağan Gençlik Kolları kongresinde yaş haddini doldurmam nedeniyle görevi bir başka arkadaşımıza devredeceğim’ dedi.

6 yıldır Başkanlık koltuğunda oturan Başkan Toraman, 6 yıllık Başkanlık döneminde Ergün Kaynak, Zeki Kılıç, Burhanettin Kuru ve Ziya Şahin olmak üzere 4 İl Başkanı ve Turan Topgül, İsmail Çapraz ve Ahmet Kuzu olmak üzere 3 Merkez İlçe Başkanıyla görev yaptı.

ERDOĞAN’A DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

26 Şubat tarihinde dönemin Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın doğun günü nedeniyle kutlama yapıldı. Kent Meydanı’nda Erdoğan için pasta kesen Başkan Toraman, Başbakan’a mesajlarını iletmek isteyen vatandaşlar için bir defter hazırlatarak, bu defteri dönemin Başbakanı Erdoğan’a takdim etmişti. AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığınca yapılan bu etkinlikte Sivas halkı tarafından yoğun ilgi görmüştü.

Başkan Toraman ayrıca Erdoğan’ın rahatsızlandığı dönemlerde de geçmiş olsun dileklerini sunmayı ilham etmedi. Tenzile Erdoğan’ın vefatında da başsağlığı dileyen Toraman, iyi dilek ve temennilerini yazdığı Şeref Defteri’ni de AK Parti Genel Merkez’inde bizzat Erdoğan’a teslim etmişti.

GECE SAAT 2’DE BAŞBAKAN’DEN TEBRİK

30 Mart yerel seçimlerinde önemli hizmetlere imza atan Başkan Toraman’ı dönemin Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan seçim gecesi saat 2.00’da arayarak başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etmişti.

Telefon görüşmesinde ‘Ankara’dan hepinizi selamlıyorum. Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Başarılarınızın artarak devamını diliyorum’ diyen Erdoğan, ilçe ve beldelerdeki oy oranlarını sorarak, iyi temennilerini iletmişti.

TEŞKİLATLANMADA BÜYÜK ATAK

Toraman göreve gelmesinin ardından özellikle Cumhuriyet Üniversitesi başta olmak üzere ilimiz genelindeki bütün liselerde teşkilatlanmaya büyük önem verdi. AK Parti’de Başkan Toraman’dan önce özellikle Üniversite’de teşkilatlanma yapısı yoktu. Uzun süreli yapılan çalışmaların ardından AK Parti’nin ismi Üniversite’de de anılamaya başlandı. AK Gençlik ekibi olarak mahalle teşkilatlanmasında da yoğun çalışmalar yapan Toraman ve ekibi ilimiz genelindeki tüm mahallelerde teşkilatlanmayı tamamladı. Başkan Toraman ayrıca belirli periyotlarda yaptığı istişare toplantılarıyla fikir alış verişlerinde bulundu.

SİVASSPOR’A DESTEK

AK Gençlik Başkanı Toraman ve ekibi, ilimizi Süper Lig’de temsil eden Sivasspor’un daima yanında oldu. Yiğidolar’ın kötü dönemlerinde hep arkasında olan AK Gençlik, yaptığı ziyaret ve etkinliklerle de takımına destek oldu.

PROGRAMLARA İZDİHAM

AK Gençlik tarafından tertip edilen konser ve salon programlarında izdiham yaşandı. Kandil ve Sevgililer Günü gibi önemli günlerde program yapmayı ihmal etmeyen Başkan Toraman, Dursun Ali Erzincanlı, Mustafa Karataş ve Nihat Hatipoğlu gibi isimleri Sivas halkıyla buluşturdu. Kent meydanı ve kapalı spor salonunda düzenlenen bu programlara Sivas halkı yoğun ilgi gösterdi.

GENÇLİK ŞÖLENİ’NE 71 OTOBÜS

AK Parti Sivas İl Gençlik Kolları Başkanlığı 3 bin 500 gençle Sivas ve 7 İlçeden toplam 71 otobüsle Trabzon’da düzenlenen AK Parti 11. Geleneksel Gençlik Şöleni’ne katılarak, yaptıkları gösterilerle Trabzon’da fırtına gibi estiler. Sivas’ta otobüs kalmamasının ardından çevre illerden de otobüs kiralayan AK Gençlik, tren kiralayarak Ankara’da çıkarma yapması da büyük ses getirmişti. Ayrıca yine Kayseri ve Malatya illerindeki programlara da yoğun katılım sağlanmıştı.

YURT DIŞINA UZANAN YARDIM ELİ

Gerek yurtiçinde gerekse yurt dışındaki toplumsal olaylara da sessiz kalmayan Toraman, yaptıkları yardımlarla mazlumların zor günlerinde hep yanında oldu. Başkan Toraman ve ekibi düzenledikleri kampanyalarla Mısır, Filistin, Suriye, Soma ve Ermenek gibi yerlere tır dolusu yardım malzemeleri göndermesiyle gündeme oturmuştu.

Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman görev yaptığı Başkanlık süresi boyunca sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğini belirtti. Özellikle eğitim alanındaki çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Toraman, ekibi ile birlikte ilimiz merkezinde, ilçelerde ve köylerde ilkokul, ortaokul ve liselere kitap bağış kampanyaları düzenlediklerini söyledi.

AK GENÇLİK’İ YURT DIŞINDA TEMSİL ETTİ

AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığını temsilen Kosova’ya gitti. Bir dizi resmi temaslarda bulunmak ve Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı’nın üstlendiği tarihi mekanların açılışını yapmak üzere Kosova’ya giden Toraman AK Gençliği yurt dışında da temsil etti.

Başkan Toraman ayrıca, Kosova’nın direniş hareketinin temsilcisi olan Adem Jashari'nin koruma altına alınan evini ve ailesinin kabirlerinin bulunduğu şehitliği ziyaret etti. Türkiye’nin restore ettiği Tarihi Türk Hamamı ve Taş Köprü’yü inceleyen heyet, sonrasında Priştina’da bulunan Murat Hanın Türbesi’ni ziyaret eden Toraman, kabir ziyaretleri esnasında Türk gençliği adına burada şeref defterine duygularını aktardı.

STANT UYGULAMASINI BAŞLATAN İSİM OLDU

Başkan Toraman, tarihi Sivas kent meydanında stant uygulamasını başlatan isim oldu. 6 yıllık görev süresi boyunca üye çalışmalarına önem veren Toraman ve AK Gençlik ekibi, ilimiz kent meydanına kurduğu stantlarla Sivas’ı Türkiye genelinde 1. Sıraya çıkardı. Toraman’ın bu uygulamayı başlatmasının ardından ilimizdeki diğer siyasi partilerde kent meydanında stant açmaya başlamıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Eski Adliye Otoparka Çevrildi

2014-12-21 23:09 - Gündem

Dualar Asım Hoca İçin

2014-12-25 17:06 - Gündem

ZARA ŞAMPİYONLUĞU HEDEFLİYOR

2014-12-25 17:03 - Gündem

Çifte Minare´de Haç Sembolü Şoku?

2014-12-21 23:11 - Gündem

Aile Diş Hekimleri Geliyor

2014-12-24 23:31 - Gündem

Kış Aylarında Cildinize Dikkat Edin

2014-12-22 17:44 - Gündem

SİVAS KARA HASRET?

2014-12-26 17:51 - Gündem

3. LİGİ HEDEFLİYORLAR

2014-12-21 23:15 - Gündem

Sivas´ın Usta Eli Karagöz

2014-12-21 23:10 - Gündem

Raybüs Krizi Devam Ediyor

2014-12-25 17:07 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye "cep"ten konuşmada Avrupa'nın zirvesini bırakmıyor

16:30 - Gündem

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Servisi Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivas’ta Üniversite Öğrencileri Okulu Bırakıp Bu İşe Yöneliyor

16:09 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

1 Kişinin Öldüğü Teleferik Kazasıyla İlgili Hazırlanan İddianame Kabul Edildi

11:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Mustafa Destici: Sivas'ın Sahibi Var!

16:21 - Politika

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Servisi Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Tanrıverdi" Açıklaması

12:14 - Politika

Mustafa Destici Sivas'ta Konuşuyor: Sivaslıları Mahcup Etmeyeceğiz

11:31 - Politika