Numune Hastanesi Hak Ettiği Yerde Değil

Numune Hastanesi Hak Ettiği Yerde Değil

Gündem - 9 yıl önce



Sivas Numune Hastanesinin mevcut alanı ve yeni bölge hastanesi hakkında bilgiler veren Orak, ‘Numune Hastanesi hak ettiği yere gelmemiştir. Bizim güçlü bir Numune Hastanesine ihtiyacımız var’ dedi.

RUHİ DEMİR

Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevinden 2014 yılı Temmuz ayında Op. Dr. İbrahim Ethem Özsoy’un alınmasından sonra göreve getirilen Uzm. Dr. Yavuz Orak yaklaşık 6 ay gibi bir süre sonra basın mensupları ile bir araya geldi.

Geldiği günden bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgiler veren Orak, özellikle Numune Hastanesinin mevcut yeri ile yeni yapılan bölge hastanesi üzerinde durdu. Sivas’ta Numune Hastanesi’nin bugüne kadar hak ettiği noktaya getirilmediğini ve bundan sonra tam teferruatlı bir şekilde gerekli yerlere ulaştıracaklarını söyleyerek şunları kaydetti:

‘Sizinde bildiğiniz gibi 1 Ocak 2015 tarihi itibariyle Sivas ilinde bir takım değişiklikler oldu. Bunlar değerlendirmek amacıyla bir araya geldik.  Değişen yönetici arkadaşlarımız Numune Hastanemize Prof. Dr. Hayati Öztürk hastane yöneticisi olarak atanmıştır. Tıbbi hizmetler başkanı olarak Ahmet Yaman Filiz atanmıştır. İdari hizmetler başkanlığına Dr. Mesut Acıöz atanmıştır. Mali Hizmetler Başkanlığımız Enver Bey ve Mehmet Çelik bey ile devam edeceğiz. Devlet Hastanesine Dr. İzzet Özgürlük ile devam edeceğiz. Kangal Devlet Hastanesine de Dr. Ahmet Özgür ile devam edeceğiz.

‘Yeni numune hastanesi ile ilgili şuan fiziki gerçekleşme oranı bizim müteahhitten aldığımız bilgiler doğrultusunda yüzde 90 civarında. Bu hastane öncelikle müteahhit firma tarafından bakanlığa kesin kabulü için müracaat edilecek. Müteahhit firma hastaneyi TOKİ’ye devredecek. TOKİ Sağlık Bakanlığına devredecek. Bizde Sağlık Bakanlığında devir alacağız. Bütün bu işlemler bittikten sonra şuan Kamu Hastaneleri Birliği olarak tıbbi cihaz alımlarını yapmış durumdayız. Bakanlığa teslim edildiği günden itibaren biz ertesi gün hastaneye girebiliriz. Ama öncelikle müteahhit firmanın TOKİ’ye, TOKİ’nin de Sağlık Bakanlığı Hastanesinin devri gerçekleşmesi gerekir. Şuan hastane üzerinde bizim herhangi bir söz hakkımız yok. Biz inşaatın bitmesini bekliyoruz. Ama 31 Mart 2015 tarihi hastanenin resmi bitiş tarihi. Bu Bakanlıkta da görülen resmi bitiş tarihi. Biz bütün hazırlığımızı yaptık. Hastane ne zaman bize teslim edilirse bizde taşınmayı planlıyoruz. Ama takvim verebilir misiniz derseniz benim şuan bir tarih vermem mümkün değil. Ekipman konumuzda sıkıntımız yok.’

Numune hastanesi mevcut yerinden taşındıktan sonra neler yapılacağı hakkında da açıklamalarda bulunan Orak, ‘Şuan da netleşen bir fikir yok. Bu genel sekreterliğin vereceği bir karar değil. Bunu Sivas ilindeki dinamiklerle beraber karar vermek lazım. Sağlık ihtiyaçlarına göre karar vermek lazım. Bakanlığın, TOKİ’nin burada bir görüşü olacaktır. Bizimde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak bir öngörüde bulunabiliriz. Hatta bulunmamız lazım zaten. Çünkü Sivas istatistikler olarak baktığımızda genel göç veren bir il. Bu göç verdiği zamanda bir takım sağlık sorunları ile yüz yüze gelecek. Nedir en önemli sorunu derseniz, Sivas yaşlanmakta olan bir yer. 65 yaş üzeri hasta oranı yüzde 10’ların üzerinde. Türkiye ortalaması yüzde 7’lerde bulunuyor. Nerden baksanız yüzde 50 daha fazla yaşlıya sahip bir yeriz. Biz bunu tespit ettik ve buna yönelik çalışmalarımız olacak. Biz bunların hepsini göz önünde tutarak bir takım önerilerde bulunacağız. Sadece genel sekterin alması gereken bir karar değildir.

Benim öngörüm şu. Sivas’ın şuan çok dağınık bir yapısı var. Yani bundan dolayı hekimlerde, sağlık çalışanlarında çok muzdarip durumda. Sivas’ın çok güçlü bir Numune Hastanesine ihtiyacı var. Şuan ki yerinde Sivas Numune Hastanesi 554 yatak kapasite ile hizmet veriyor. Sivas Devlet Hastanesi 223 yatak kapasitesi ile hizmet veriyor. Fakat her 2 tarafta hekim alanında eksikliklerimiz var. Çok basit bir örnek verecek olursak, çocuk hekimlerinin yan dal uzmanları çocuk nörolojisi gibi Sivas Numune Hastanesinde ama çocuk hekimimiz Sivas Devlet Hastanesinde. Bu ciddi bir sağlık sorunudur. Biz güçlü bir numune hastanesi istiyoruz. Numune hastanesinin tarihine baktığımızda 1910 yılına kadar Millet Hastanesi adına kadar tarihini çıkardık. Şuan da Türkiye’de olması gereken, hak ettiği yerde değil.

Sivas’ı eğer sağlık merkezi yapmak istiyorsak, Numune Hastanesini çok güçlü kılmamız lazım. Mutlu hekimler ortaya çıkarmamız lazım. Dışarıdan hekimlerin tercih ettiği bir il haline gelmemiz lazım. Hekim sayısı mümkün olduğu kadar farklı branşlarda attırmamız lazım. Buna yönelik bir takım çalışmalarımız var.’

Haftanın Öne Çıkanları

Sergen´in Fotoğrafına Büyük Beğeni

2015-01-17 15:44 - Gündem

Adem Yavuz Çeşmesi İçin Gözler Belediyede

2015-01-17 16:49 - Gündem

2 Bin Yıllık ?Hermes´ Heykeli Ele Geçirildi

2015-01-16 10:37 - Gündem

?Birlik ve Beraberlik İçin Adayım?

2015-01-19 23:19 - Gündem

SİVAS´TA SU SIKINTISI YOK

2015-01-14 10:15 - Gündem

Cicinho Avrupa´da Zirve Yarışında

2015-01-16 10:33 - Gündem

TDP ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

2015-01-14 10:07 - Gündem

Numune Hastanesi Hak Ettiği Yerde Değil

2015-01-21 09:51 - Gündem

YÖNSÜZ YÖN LEVHASI

2015-01-14 10:10 - Gündem

ORAN´DAN 17 MİLYON TL DESTEK

2015-01-14 10:14 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan Açıkladı: Bu İlaçları Artık Aile Hekimleri Yazabilecek!

13:40 - Gündem

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'dan Şok Açıklama: Su Boruları Kevgire Dönmüş!

11:57 - Gündem

SBTÜ Personeline Siber Saldırı ve Tehditlere Karşı Eğitim Verildi

11:14 - Gündem

SCÜ’lü Akademisyen Türkiye 1’incisi Oldu

11:01 - Gündem

Sivas'ın En Önemli Sorununa Bilimsel Çözüm!

10:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas Uluslararası Film Festivali'ne Sayılı Günler Kaldı! Bizde Festivalden Haberdar mı Sivaslılara Sorduk?

12:29 - Röportajlar

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'dan Şok Açıklama: Su Boruları Kevgire Dönmüş!

11:57 - Gündem

Sivas'taki Bu Maça Yürek Dayanmaz!

11:48 - Spor

Tokat- Sivas Kara Yolunda Kaza!

11:40 - Asayiş

Sivas'ta Bir Zamanlar Önünde Kuyruk Oluşurdu! Şimdi Tarih Oldu

11:34 - Yaşam