Toprak Yığınına Sac Önlemi

Toprak Yığınına Sac Önlemi

Gündem - 9 yıl önce



Tonlarca toprak yığınının beton duvarı dahi yıkılacak seviyeye getirdiği alana çatılarda kullanılan saclardan set çekildi.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta Rahmi Günay Caddesi üzerindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun üst kısmında yer alan Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tehlike oluşturan bahçe duvarı kısa süre önce yıkıldı. Tonlarca ağırlığındaki toprak kütlesine dayanamayarak eğim kazanan duvar, caddeyi kullanan yaya ve araçlar için büyük tehlike oluşturuyordu. Oluşan tehlike ve tepkilerin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, duvarın yıkılması için Sivas Belediyesi’nden yardım istedi. Belediye ekipleri, iş makineleriyle tehlike oluşturan beton duvarı yaklaşık 20 gün önce yıktı. Gazetemiz alanda oluşan tehlikeyi ‘Eğri duvar korkutuyor’  başlıklı haberi ile gündeme getirmişti.

DUVAR YIKILDI

SAC BARİYER ÇEKİLDİ

Yıkım işleminin ardından bu kez, dev bir toprak kütlesi boşta kaldı. Hızlı bir şekilde yeniden istinat duvarı yapılması beklenen alana geçici tedbir olarak milimetre ile ölçülecek kalınlıktaki çatı saclarıyla bariyer oluşturuldu. Bariyerleri sağlamlaştırmak için, yıkılmak üzere olan toprak kütlesinin üzerindeki ağaçlara demir tellerle bağlantı kuruldu.

Her gün yüzlerce yaya ve aracın geçtiği cadde üzerinde oluşan tehlike karşısında saclarla alınan basit önlem, şaşkınlık yarattı. Tehlikeye rağmen, cadde üzerinde trafik akışı olduğu için yaya kaldırımını kullanmak zorunda olan vatandaşlar büyük risk altında yollarına devam etti. Duruma tepki gösteren bölge halkı, istenmeyen kazaların yaşanabileceği söz konusu alanda biran önce kalıcı önlemler alınmasını istiyor.

‘DUVAR YAPIMINI

PROGRAMIMIZA ALDIK’

Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, duvarla ilgili çalışmanın programa alındığını ancak belediyenin orada gerçekleştireceği yol genişletme ve imar çalışmasının neticelenmesini beklediklerini söyledi.

Çınar; ‘orayla ilgili belediyemizin yol genişletme çalışması olacak. Şuanda onunla ilgili imar değişikliğini bekliyoruz. İmar durumu netleşir netleşmez tedbirlerimizi alarak ilk etapta o duvarı yeniden yapacağız. Bu planımız içerisinde. 2015 yılında yapılacak ilk çalışmalar arasında. Parası da hazır. Sadece belediyenin imar değişiminin netleşmesini bekliyoruz. Bu sonuçlanır sonuçlanmaz hemen biz ihalemizi yapıp duvarı yapacağız.’ İfadelerini kullandı.

‘MİLLİ EĞİTİM YAPACAK’

Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün duvarın yıkımı için belediyeden yardım istediğini ve belediye ekiplerinin tehlike oluşturan duvarın yıkımını gerçekleştirdiğini söyledi. Duvarın yapılması ile ilgili çalışmanın Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacağını söyleyen Ceyhan,  ‘Orası Anıtlar Kurulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün duvarı olduğu için bizden sadece teknik olarak destek istediler. Duvarı biz yıktık naklettik. Kendileri yapacaklar.’ Dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sergen´in Fotoğrafına Büyük Beğeni

2015-01-17 15:44 - Gündem

Adem Yavuz Çeşmesi İçin Gözler Belediyede

2015-01-17 16:49 - Gündem

2 Bin Yıllık ?Hermes´ Heykeli Ele Geçirildi

2015-01-16 10:37 - Gündem

?Birlik ve Beraberlik İçin Adayım?

2015-01-19 23:19 - Gündem

Cicinho Avrupa´da Zirve Yarışında

2015-01-16 10:33 - Gündem

Numune Hastanesi Hak Ettiği Yerde Değil

2015-01-21 09:51 - Gündem

Ahmet Aras Veda Etti

2015-01-22 17:18 - Gündem

Kolağası Konağı Tabelasız Kaldı

2015-01-16 23:33 - Gündem

Voleybolcular Hüsran Yaşadı

2015-01-19 17:23 - Gündem

SİVAS´A KOMPLO MU?

2015-01-21 17:42 - Gündem

İlgili Haberler

Hakan Aksu Türkiye'nin İlk ve Tek Yerli ve Milli Bulaşık Makinesi Deterjanını İnceledi

10:33 - Gündem

Sivas Pastırması Ankara'ya Damga Vurdu

10:25 - Gündem

Sivas Müftülüğü Hatay’a Kur'an Kursu Yaptıracak

10:17 - Gündem

Çiğdem Olgun Şimşek Depremzedeleri Unutmadı! 15 Ay Sonra Bölgede!

09:45 - Gündem

İl Tarım Müdürlüğü Uyardı: Sivas'ta Hububat Hastalıkları Yayıldı!

09:05 - Gündem

Günün Manşetleri

Hakan Aksu Türkiye'nin İlk ve Tek Yerli ve Milli Bulaşık Makinesi Deterjanını İnceledi

10:33 - Gündem

Sivas Pastırması Ankara'ya Damga Vurdu

10:25 - Gündem

Sivas Müftülüğü Hatay’a Kur'an Kursu Yaptıracak

10:17 - Gündem

Çiğdem Olgun Şimşek Depremzedeleri Unutmadı! 15 Ay Sonra Bölgede!

09:45 - Gündem

Hakan Başkan’dan vefa örneği! 20 Yıl Başkanlık Yapan Selefini Unutmadı 

09:41 - Yaşam