SİVAS´A KOMPLO MU?

SİVAS´A KOMPLO MU?

Gündem - 9 yıl önce



Parti genel merkezi, tüm teşkilatlar ve en başta Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın onayı ile ‘Ortak Aday’ olarak kongreye hazırlayan mevcut İl Başkanı Av. Ziya Şahin’e alternatif isimlerin çıkması ya da çıkarılması, ‘AK Parti’de, iç karışıklık mı çıkarılmak isteniyor?’ sorusunu akıllara getirdi.

HABER MERKEZİ

Kongre tarihi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Davos programı dolayısıyla ertelenen AK Parti Sivas İl Teşkilatı’nda, akılları karıştıran gelişmeler yaşanıyor. İl Kongresi’ne, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, parti il teşkilatları, AK Parti Sivas Milletvekilleri ve parti genel merkezinin desteğini arkasına alan mevcut başkan Av. Ziya Şahin’in adaylığıyla gidilmesi beklenen AK Parti de farklı isimlerin gündeme gelmesi şaşkınlık yarattı.

Şahin’in partiyi birlik ve beraberlik ortamı içerisinde 13 Şubat’ta gerçekleştirilecek olan il kongresine hazırlama çabaları devam ederken, il başkanlığı için farklı isimlerin ortaya çıkması, ‘Sivas’ta karışıklık mı çıkarılmak isteniyor?’ yorumlarının yapılmasına neden oldu. Ülke genelindeki bütün kongrelerini, tek adayla gerçekleştiren AK Parti’de, parti dışındaki açıklama ve basın kuruluşu ziyaretleri ile adaylıklarını açıklayan isimlerin kendi iradeleri ile mi, yoksa başkalarının direktifleri ile mi adaylıklarını açıklayıp açıklamadıkları da sorgulanıyor. Bakan Yılmaz, milletvekilleri, ildeki teşkilatlar ve parti genel merkezinin onayına rağmen Şahin’in karşında aday olarak çıkan ya da çıkarılan isimler ile Şahin aleyhinde kamuoyu oluşturulmaya çalışıldığı ve ‘parti içinde karışıklık var’ hissi uyandırılmak istenildiği de ileri sürülüyor.

SİVAS, ZARAR GÖRECEK

AK Parti, bu yıl gerçekleştirilecek genel seçimlerde yine önemli bir sınav verecek. Bu nedenle, daha çok kaynaşmış, birlik ve bütünlüğün sağlandığı teşkilatlara ihtiyaç duyulurken, her geçen gün İl Başkanlığı için yeni bir adayın çıktığı kentte bu birlikteliğin nasıl sağlanacağı merak konusu oldu.

Sivas için büyük önemi olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yımaz’a rağmen, İl Başkanlığı için alternatif oluşturmaya çalışan milletvekileri ve diğer siyasilerin bu girişimle birlikte partiyi kaosa sürüklemesi Sivas’a da büyük zarar verecek.

MERKEZ İLÇE İÇİN DE

AYNI SENARYO ÇİZİLMİŞTİ

İl Kongresi’ne sayılı günler kalan AK Parti’de, Merkez İlçe Başkanlığı için de aynı senaryolar çizilmişti. Parti içinde istediği konumu elde edemeyen kişi ya da kişiler, göreve atama ile getirilen ve daha sonra tek aday olarak gidilen kongrede delegelerin oyları ile Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Ahmet Kuzu’nun aday olamayacağı söylemini yaymış, Kuzu’ya alternatif isimleri ön plana çıkarmak için girişimlerde bulunmuştu. Parti içinde güç kazanmak ve dengeleri değiştirmek isteyen girişimler karşısında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Milletvekilleri ve tüm teşkilatlar dik bir duruş sergileyerek bu girişimlere fırsat vermemişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Sergen´in Fotoğrafına Büyük Beğeni

2015-01-17 15:44 - Gündem

Adem Yavuz Çeşmesi İçin Gözler Belediyede

2015-01-17 16:49 - Gündem

2 Bin Yıllık ?Hermes´ Heykeli Ele Geçirildi

2015-01-16 10:37 - Gündem

?Birlik ve Beraberlik İçin Adayım?

2015-01-19 23:19 - Gündem

Cicinho Avrupa´da Zirve Yarışında

2015-01-16 10:33 - Gündem

Numune Hastanesi Hak Ettiği Yerde Değil

2015-01-21 09:51 - Gündem

Kolağası Konağı Tabelasız Kaldı

2015-01-16 23:33 - Gündem

Voleybolcular Hüsran Yaşadı

2015-01-19 17:23 - Gündem

SICAK ÇERMİK RAYLI SİSTEM İMKÂNINA KAVUŞABİLİR

2015-01-15 10:11 - Gündem

SİVAS´A KOMPLO MU?

2015-01-21 17:42 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'dan Şok Açıklama: Su Boruları Kevgire Dönmüş!

11:57 - Gündem

SBTÜ Personeline Siber Saldırı ve Tehditlere Karşı Eğitim Verildi

11:14 - Gündem

SCÜ’lü Akademisyen Türkiye 1’incisi Oldu

11:01 - Gündem

Sivas'ın En Önemli Sorununa Bilimsel Çözüm!

10:49 - Gündem

Sivas'ta Üreticilere 220 Bin Domates Fidesi Dağıtıldı

10:30 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas Uluslararası Film Festivali'ne Sayılı Günler Kaldı! Bizde Festivalden Haberdar mı Sivaslılara Sorduk?

12:29 - Röportajlar

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'dan Şok Açıklama: Su Boruları Kevgire Dönmüş!

11:57 - Gündem

Sivas'taki Bu Maça Yürek Dayanmaz!

11:48 - Spor

Tokat- Sivas Kara Yolunda Kaza!

11:40 - Asayiş

Sivas'ta Bir Zamanlar Önünde Kuyruk Oluşurdu! Şimdi Tarih Oldu

11:34 - Yaşam