?Tartışmalıyız?

?Tartışmalıyız?

Gündem - 9 yıl önce



Geçmişte kente kazandırılan birçok yatırımın gereken süreçte yeterince tartışılmadığı için sıkıntılı bir şekilde hayata geçirildiğini belirten Coşkun, ‘Ortak akıl’ çağrısı yaptı.

ERSAN ARSLAN

MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Av. Mustafa Coşkun, ‘Hızlı Tren’in Sivas’ın neresinden geçeceği ve özellikle istasyon yerinin özel bir toplantıda enine boyuna işin uzmanları, tarafları ile birlikte ayrıntılı bir şekilde tartışılmasını, oldubittiye getirilmemesini istiyoruz.’ Dedi.

Coşkun, MÜSİAD Halkla İlişkiler Başkanı Yusuf Oflaz, MÜSİAD Müdürü Turan Ergüt ve üye Recep Taşpınar ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. MÜSİAD Sivas Şubesi olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Coşkun, kentin gelişmesi ve kalkınması için tüm çalışmalara katıldıklarını, ayrıca çeşitli çalışmalar yaparak ilgili makamlarla paylaştıklarını söyledi.

Bu kapsamda basın kuruluşlarını da ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Coşkun; ‘Sivil toplum örgütleri sesini, basın yayın organları ile duyuracak. Görüşlerimiz ne kadar orijinal olursa olsun bunu kamuoyuna, ilgililere duyuramadığımız sürece ya da kamuoyunda tartışılmasını sağlayamadığımız sürece bir netice alamayız.’ Dedi.

Sivas ile ilgili çalışmalara değinen Coşkun, şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas’ta biz, iş hayatına yön vermek istiyoruz. Yerel yönetimlerle, siyasetçilerle, bürokratlarla iş birliği yaparak Sivas’ı bir sanayi şehri, turizm şehri, kaplıcalar şehri nasıl yaparız? Bunun gayretindeyiz. Bu konuda yapılan çalışmalara hem destek oluyoruz hem de somut öneriler sunuyoruz. Sadece, eleştiri yapmıyoruz. Bütün bakanlıklar ve yerel yönetimler düzeyinde sürekli dosya sunuyoruz, somut önerilerimiz var. Bunu da kamuoyuyla, ilgilileriyle paylaşıyoruz. Biz bir sivil toplum örgütü olarak görevimizi yapıyoruz. Gerisi, siyasetin görevi, bürokrasinin, yerel yönetimlerin, milletvekillerimizin, bakanımızın görevi…’

13 Şubat’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunulan taleplerle ilgili MÜSİAD’ın da katkısının bulunduğunu belirten Coşkun, bu konuda tüm toplantılara katılarak görüş bildirdiklerini söyledi.

Coşkun; ‘Başbakan’a 2 tane rapor sunuldu. Başkanlar Kurulu’nun biz üyesiyiz. Biz kurulda Sivas ile ilgili 30 tane madde tespit etmiştik. Karayolu, demiryolu, sağlık yatırımları, üniversiteye kadar… Biz dedik ki 10 madde halinde sunalım dedik, diğer arkadaşlarla oy birliği ile karar verildiği için 7’ye düşürdüler. Ama hepsinde bizim emeğimiz var. Diğer taraftan İslami vakıf ve derneklerden oluşan bir STK platformu var. Oraya da aktif olarak katılıyoruz. Orada da yine bizim önerilerimiz tartışıldı. Onlar da yine başbakana sunuldu ve bizim bunda da bayağı bir katkımız var.

Biz TÜDEMSAŞ’ın uzun vadede 2. İhtisas Sanayi Bölgesi’nde ana tesis olarak faaliyet göstermesini, çevresindeki kuruluşlara işveren bir pozisyonda olmasını ve demiryolu sanayinin ana merkezi olmasını istedik. Üniversitenin de ihtisas üniversitesi olmasını istedik. Demiryolu teknolojileri ile ilgili A’dan Z’ye, Yüksekokuldan bilim merkezine kadar olmasını istedik.’ Dedi.

‘HIZLI TREN İSTASYONU YERİ VE

GÜZERGÂH TARTIŞILMALI’

Hızlı tren istasyonunun yeri ve güzergâhı ile ilgili kentte kapsamlı bir toplantı yapılması gerektiğini belirten Coşkun, İstasyonun üniversite içerisindeki alana yapılması yönündeki görüşü olumlu bulmadığını söyledi.

Coşkun; ‘Hızlı Tren’in Sivas’ın neresinden geçeceği ve özellikle istasyon yerinin özel bir toplantıda enine boyuna işin uzmanları, tarafları ile birlikte ayrıntılı bir şekilde tartışılmasını, oldubittiye getirilmemesini istiyoruz. Demiryolcular da gelsin, belediyeciler de gelsin, STK’lar da gelsin. İstasyon yeri ve şehirle bağlantılı raylı sistem, tramvay yapılmasını istiyoruz. Onun da Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmasını arzu ediyoruz. Çünkü bakanlık metroları bile yapıp belediyelere veriyor.

Bu konuların kapsamlı bir toplantıda ayrıntılı olarak görüşülmesi ve karara bağlanması lazım. Mesela istasyonu üniversitenin içerisine yapalım deniliyor. Bu doğru mu yanlış mı? Bunu tartışmamız lazım. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı yapılacak, onun bittiği yere istasyon olsun diyorlar. Bu tartışılır, herkes ikna olur o ayrı ama ben mesela pek uygun bulmuyorum. Tam da üniversitenin ortasına istiyorlar, istasyon orada olsun diyorlar. Biz bu konuların, alternatiflerin ayrı ayrıntılı olarak tartışılmasını istiyoruz. Seçenekler ayrı ayrı sunulsun, teknik elemanlar söz alsın, şehir plancıları söz alsın, mimarlar, STK temsilcileri söz alsın ve bir tartışalım. Orada biz ikna olalım. Belki de çok isabetli bir karar ama buna o toplantıda karar verelim.

Demiryolu geçişinin ihale edilmesine rağmen güzergâhının değiştirilmesi sivil toplum örgütlerinin, bürokrasinin, siyasetin, yerel yönetimin işbirliğiyle olmuştur. Bu güzel bir örnektir, bu olumlu örneği devam ettirelim.  Ben mesela Kızılırmak’ın daha da üstünden gitmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü bu kez de Kızılırmak’ın üniversite tarafını bölüp geçiyor.’ İfadelerini kullandı.

‘GEÇMİŞTEKİ YATIRIMLAR

YETERİNCE TARTIŞILMADI’

Geçmişte gerçekleştirilen birçok yatırımın yeterince tartışılmadığı için sıkıntılı süreçler yaşadığını ve istenilen düzeyde olmadığını belirten Coşkun, aynı sıkıntıların yeni yatırımlarda da yaşanmamasını arzu ettiklerini söyledi.

Coşkun, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Geçmişte, hava meydanının yolu tartışılmadı, Türk-İş’in oradan gidecekti, yanlış karar verildi. Niye? Sivil toplum örgütleri, siyaset ve bürokrasi işbirliği yapmadı.  Bölge Hastanesi nasıl olacaktı? Şehir hastanesi yada kampus hastanesi modeli olması gerekirdi. Yeri de yanmış seçildi, bu da ayrıntılı olarak tartışılmadı. Adliye Sarayı’nın yeri bizzat ben yaşadım berbat edildi en sonunda ve yüzde 50 oranında arsası küçültüldü. Çok muhteşem bir projeydi. 19. Yüzyıl mimarisine benziyordu. Şehrin girişinde çok güzel bir yapı olacaktı. Onu iptal ettiler, yüzde 50 küçülttüler, arsası da 60 dönümden 25 dönüme düşürüldü. Yani bu da yine sahiplenilmedi, tartışılmadı. Bunlar olumsuz örnekler.’

Gazetemiz imtiyaz sahibi Muhittin Karahan ise Coşkun ve beraberindekilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Kent ile ilgili birçok konuda Coşkun ile fikir alışverişinde bulunan Karahan, Coşkun ve ekibine çalışmalarında başarılar diledi.

Haftanın Öne Çıkanları

?Kırk Azizler? Turizme Kazandırılacak

2015-02-17 00:46 - Gündem

Başsavcı Duman, Siyasete Girdi

2015-02-17 00:45 - Gündem

?Ortak Akıl İle Hareket Edeceğim?

2015-02-17 00:39 - Gündem

?Hizmet İçin Yola Çıktım?

2015-02-15 17:43 - Gündem

Desteğe Teşekkür?

2015-02-17 00:37 - Gündem

?SİVAS´I BİR İLİM ŞEHRİ YAPACAĞIZ?

2015-02-13 19:37 - Gündem

Erbakan Hoca Anılacak

2015-02-15 17:41 - Gündem

?Tartışmalıyız?

2015-02-17 23:39 - Gündem

Kömür Tevzii´de Borç Krizi

2015-02-15 17:44 - Gündem

Yıldızeli Birlikspor Fırtına Gibi Esti

2015-02-11 19:11 - Gündem

İlgili Haberler

7 Bin Yabancı Hastaya Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!

14:02 - Gündem

TÜRASAŞ'tan TCDD Taşımacılık AŞ'ye 27 yük vagonu

12:38 - Gündem

Camilere Ücretsiz Minber ve Mihrap Yapıyor! Uluslararası Dünya İyilik Ödülü’ne Layık Görüldü

12:24 - Gündem

Proje okullarına öğretmen atama sonuçları açıklandı

11:49 - Gündem

Sivas'ta Çiftçilerin Talebi Dinlendi, Arazi Yolları Düzeltiliyor

11:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Meydana Gelen Feci Kazada 45 Gün Sonra Can Verdi!

14:58 - Asayiş

7 Bin Yabancı Hastaya Ücretsiz Sağlık Hizmeti Verilecek!

14:02 - Gündem

Sivas'ta Bugün Hangi Eczaneler Nöbetçi? 11 Mayıs 2024

13:48 - Sağlık

Sivas'ta Bugün Aramızdan Ayrılanlar- 11 Mayıs 2024

13:43 - Yaşam

Sivas Eski Valisi İçin TBMM'de Tören Düzenlendi!

12:49 - Yaşam