?Sivas´a Hizmet Edeceğim?

?Sivas´a Hizmet Edeceğim?

Gündem - 9 yıl önce



AK Parti Sivas Milletvekili Aday Adayı Sönmez Ata, ‘Rabbim nasip ederse, milletimiz teveccüh gösterirse inşallah milletimize, Sivas’ımıza hizmet etme gayesindeyiz. Allah nasip ettiğinde mutlaka sebepler yerine gelir, o iş gerçekleşir, Allah’ın nasip etmediği hiçbir şeyi de yapmak mümkün değildir. Dolayısıyla ben bütün aday adayı arkadaşlarımıza, kardeşlerimize başarılar diliyorum.’

RUHİ DEMİR

AK Parti Sivas Milletvekili Aday Adayı Sönmez Ata, gazetemizi ziyaret etti. ‘Gelişen, değişen Yeni Sivas için’ sloganı ile yola çıkan Ata, ‘Siyaset, millete hizmetin bir aracıdır. Ben bu hizmet kervanında bu şerefli davada, şerefli insanlarla birlikte görev yapmaya talip oldum. Rabbim nasip ederse bundan sonraki bütün enerjimizi, gücümüzü, aklımızı, bilgimizi, birikimimizi, Sivas için, Sivaslı için, genelde Türkiye için, milletin ve ümmetin ümidi olan bu dava için harcamaya çalışacağım.’ Dedi.

Bugüne kadar birçok kurumda, çeşitli görevlerde bulunduğunu, Sivas bu çalışmaları sırasında Sivas’ta gerçekleştirilen birçok önemli çalışmaya da katkı sağladığını belirten Ata, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ata; ‘Üniversite eğitimimi yurt dışında tamamladım. Hamburg Üniversitesi ve Almanya Miedersachsen üniversitesinde eğitim aldım. İnşaat mühendisi olarak mezun oldum. Alman Krup firması ile Türkiye’ye dönüşte Sivas Demir Çelik Fabrikası’nın kuruluşunda 8 yıl görev yaptım. Proje koordinatörlüğü, projenin Türkçeye çevrilmesi ve uygulanması ile ilgili çalışmalarda bulundum. 8 yıl sonra fabrika bitti, ben oradan Devlet Su İşleri’ne geçiş yaptım. 6 Yıl Sivas Bölge Müdürlüğü’nde planlama başmühendisi ve şube müdürü olarak görev yaptım. Daha sonra İller Bankası Sivas Bölge Müdürlüğüne geçtim. Sivas Bölge Müdürlüğünde Sivas ve Tokat illerimizin tüm belediyeleri ile ortak çalışmalar yaptık. Belediyemizin her türlü alt ve üst yapı işlerinde hem Sivas’ta hem Tokat’ta elimizden geldiği kadar projeleri çözmeye çalıştık. Sivas’ta hem Osman Seçilmiş döneminde hem de Belediye Başkanımız Sami Aydın’ın birinci döneminde birlikte çalıştık, projelimiz oldu. Özellikle Kent Meydanı düzenlemesi, Özbelsan A.Ş’nin rehabilite edilmesi, makinelerin Almanya’dan getirilmesi ile ilgili süreçlerde devamlı koordine içerisinde olduk. AKSU projesinde de yine birlikte değerlendirmelerimiz ve desteklerimiz oldu. Daha sonra ben Erzurum Bölge Müdürlüğü’ne atandım. Erzurum, Erzincan, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Kars illerinde hizmet ürettik. Oradaki tüm belediyelerin alt ve üst yapı çalışmalarına destek olduk. Daha sonra Kayseri Bölge Müdürlüğü’ne atandım. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile çok yakın çalışmalarımız oldu. Kayseri’nin her türlü projelerinde hemen hemen birlikte hareket edildi. Bölge teşkilatı olduğumuz için Kayseri’nin yanında Kırşehir, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illeri de bize bağlı. Bu illerin tüm belediyeleri ile milletimize hizmet noktasında her türlü alt ve üst yapı sorunlarının çözümü, arıtma tesislerinin yapımı, uluslar arası projelere uluslar arası destek sağlanması konusunda elimizden geldiği kadar katkı sağladık.’

‘AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN

LAFA BAKILMAZ’

Bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve bölgelerdeki belediye başkanlarının en önemli referanslarını oluşturduğunu belirten Ata, ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ atasözünü hatırlatarak, Sivas’ın bilgi birikimi olan, teknik bir milletvekiline ihtiyacının olduğunu düşündüğünü ve bu nedenle aday adayı olduğunu söyledi.

Ata, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Yapmış olduğumuz çalışmaları yüz akıyla anlatabiliyoruz.  Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz diye çok güzel bir atasözü vardır. Ben referanslarım olarak çalıştığım bölgelerdeki tüm belediye başkanlarımız bizi yakinen bilirler, çalışmalarımızı bilirler. O yüzden vicdan huzuru ile Sivas’ın, Sivaslının teknik, uluslararası tecrübesi olan bir milletvekiline ihtiyacının olduğunu hissettiğim için Sivas’tan aday adayı olmak istedim. Rabbim nasip ederse, milletimiz teveccüh gösterirse inşallah milletimize, Sivas’ımıza hizmet etme gayesindeyiz. Allah nasip ettiğinde mutlaka sebepler yerine gelir, o iş gerçekleşir, Allah’ın nasip etmediği hiçbir şeyi de yapmak mümkün değildir. Dolayısıyla ben bütün aday adayı arkadaşlarımıza, kardeşlerimize başarılar diliyorum. Allah herkes için hayırlısı ne ise onu nasip etmesini diliyorum. Ben kendimi anlatacağım, hiçbir zaman farklı bir şekilde başkasını anlatarak kendimi ön plana çıkarma gayretim olmayacak. Siyaset, millete hizmetin bir aracıdır. Ben bu hizmet kervanında bu şerefli davada, şerefli insanlarla birlikte görev yapmaya talip oldum. Rabbim nasip ederse bundan sonraki bütün enerjimizi, gücümüzü, aklımızı, bilgimizi, birikimimizi, Sivas için, Sivaslı için, genelde Türkiye için, milletin ve ümmetin ümidi olan bu dava için harcamaya çalışacağım.

Allah utandırmasın. Sivas’ta inşallah layık olan, hakkı olan insanlar Milletvekili olur.’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Muhittin Karahan ise Ata’ya başarılar dileyerek, ‘7 Haziran seçimlerinin, Sivas’ımıza ve tüm ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’ dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

?Kırk Azizler? Turizme Kazandırılacak

2015-02-17 00:46 - Gündem

Başsavcı Duman, Siyasete Girdi

2015-02-17 00:45 - Gündem

Fidan Yazıcıoğlu Hayatını Kaybetti

2015-02-20 17:36 - Gündem

?Ortak Akıl İle Hareket Edeceğim?

2015-02-17 00:39 - Gündem

Sivas İçin Çalışacağım

2015-02-18 17:25 - Gündem

Çiftçinin Sağlığı Medicana´ya Emanet

2015-02-20 17:34 - Gündem

Desteğe Teşekkür?

2015-02-17 00:37 - Gündem

Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Açıldı

2015-02-23 00:53 - Gündem

?Tartışmalıyız?

2015-02-17 23:39 - Gündem

Okullar Arası Badminton Maçları Başlıyor

2015-02-21 15:12 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Özgür Özel: "Soma Davası yeniden görülmelidir"

13:34 - Gündem

Başkan Uzun Özel Öğrencilerin Sergisine Katıldı

13:11 - Gündem

Sivas'ın Hemen Yanı Başında! Gören Bir Daha Bakıyor! Bu da Dört Boynuzlu Koç!

12:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Sivaslı Esnaf Uyardı! Altında Yükseliş Devam Edecek

13:25 - Ekonomi

Başkan Uzun Özel Öğrencilerin Sergisine Katıldı

13:11 - Gündem

Esnaf çocuklarına indirim müjdesi

12:59 - Ekonomi