İŞGEM 2017 Yılında Faaliyete Geçecek

İŞGEM 2017 Yılında Faaliyete Geçecek

Gündem - 9 yıl önce



Programda konuşan Vali Âlim Barut, ‘Sivas İŞGEM, girişimcilerin iş kurmasını ve geliştirmesini destekleyecek ve kolaylaştıracak, dolayısıyla da işletmelerin hayatta kalma ve büyüme imkânlarını arttırarak istihdam yaratacak bir iş kurma modelidir’ dedi. Projenin şuanki aşamaları hakkında bilgi veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Programlar Dairesi Başkanı Murat Altun, bu bütçelerin özellikle Anadolu şehirleri için çok önemli olduğunu belirtti.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas İş Geliştirme Projesi’nin (İŞGEM) protokolü imzalandı. 7,2 milyon avroluk Sivas İŞGEM Projesinin ihale çalışmaları devam ediyor. İŞGEM’in 2017 yılı Temmuz ayında faaliyete geçmesi planlanıyor.

ORAN Kalkınma Ajansı Sivas Yatırım Destek Ofisi’nde gerçekleştirilen toplantıya Sivas Valisi Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Programlar Dairesi Başkanı Murat Altun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Özdemir, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Kavgacı, Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzucu ve ORAN Kalkınma Ajansı Sivas İl Koordinatörü Ömür Kurtulgan katıldı.

Toplantıda konuşan Sivas Valisi Âlim Barut, ‘Sivas İŞGEM Projesi, Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) - Bölgesel Kalkınma bileşeni altında yer alan Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulan ve kabul gören yaklaşık 7,2 milyon avro bütçeli bir projedir. Projenin ihale aşaması şu anda yürümekte olup, projenin biterek Sivas İŞGEM’in 2017 yılı Temmuz ayında faaliyete geçmesi planlanmaktadır’ dedi.

Sivas İŞGEM projesinin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütüleceğini belirten Vali Barut, ‘Proje bittikten sonra çalışmaya başlayacak Sivas İŞGEM’i işletmekle yükümlü olan kurumlar da Sivas İl Özel İdaresi, Sivas Belediyesi, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ile Sivas - Merkez 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüdür’ dedi.

Barut şunları kaydetti:

‘Proje kapsamında Sivas Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 21.000 m2’lik bir alanın 10.000 m2’lik kısmında Sivas İŞGEM kurulacaktır. Sivas İŞGEM, idari bina ile 35 adet (4 farklı büyüklükte, 100 m2 - 400 m2 arasında) işlikten oluşacaktır. İdari bina kısmında 150 kişilik bir konferans salonu, eğitim salonu, bilgisayar salonu, toplantı salonu, görüşme odaları, yönetim odaları ile lokanta bulunacaktır. Sivas İŞGEM, girişimcilerin iş kurmasını ve geliştirmesini destekleyecek ve kolaylaştıracak, dolayısıyla da işletmelerin hayatta kalma ve büyüme imkânlarını arttırarak istihdam yaratacak bir iş kurma modelidir.’

Sivas İŞGEM bünyesinde yapılacak faaliyetlerle ilgili de bilgiler veren Vali Barut, şöyle devam etti:

‘Sivas İŞGEM, ofis ve üretim alanı, mobilya, bilgisayar ve internet ağı, güvenlik, eğitim, bilgisayar, görüşme, toplantı ve konferans salonları gibi temel fiziksel altyapı hizmetleri sunacaktır. Sivas İŞGEM, faks, fotokopi, sekreterlik ve posta gibi temel ofis desteği hizmetleri sunacaktır.

Sivas İŞGEM, kiracı Kobi’lerin girişim sermayesi, iş melekleri, yerel kuruluşlar (Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Sivas KOSGEB vb.), kurumsal yatırımcılar ve şirketler gibi finansal kaynaklara erişim noktasında aracılık yapacaktır.

Sivas İŞGEM, iş planı hazırlanması, muhasebe, yasal ve bürokratik konularda danışmanlık, vergi, istihdam, planlama, yönetim ve pazarlama konularında girişimsel başlangıç ve danışmanlık hizmeti sunacaktır.

Sivas İŞGEM, Kobi’lerin özellikle başlangıç yıllarında başarısı için anahtar rol oynayan kişi/kurum/kuruluşlarla bağlantılar kurması için ağ bağlaşma (networking) hizmetleri sunacaktır.’

Projenin Sivas’a hayırlı olmasını temenni eden Vali Barut, ‘Sivas şehrinin sosyoekonomik gelişimine katkıda bulunmak, Sivas İŞGEM Projesinin genel amacı olup bu amaç göz önüne alındığında, iş ortamının iyileştirilmesi, girişimciliğin teşviki ve işsizliğin azaltılması için Sivas İş Geliştirme Merkezi gerekli bir altyapıdır’ şeklinde konuştu.

‘BU BÜTÇELER ANADOU

İLLERİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ’

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Programlar Dairesi Başkanı Murat Altun, ‘Biz, Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel programını yürütüyoruz. Sivas projemizde bu program kapsamında desteklemiş olduğumuz 62 projemizden bir tanesidir. Daha önce Sivas’ı içeren bir ABİGEM Projemiz vardı. Bu aslında Sivas için ikinci projemiz olacak’ dedi.

Sivas İŞGEM Projesinin bulunduğu aşamayla ilgili bilgi veren Altun şunları kaydetti:

‘Şuanda projemiz müşavirlik ve teknik yardım projeleri ihale aşamasındadır ve yakın zamanda bunların sözleşmeye bağlanması bekleniyor. İnşaat dosyalarımızın ise son düzeltmeleri vardı. Bunları da proje sahibi Kalkınma Ajansımızla birlikte düzelterek, delegasyona ulaştırılıp inşallah yakın zamanda bu dosyanın da onaylanması ve akabinde ihale sürecini tamamlamak istiyoruz. Tahminimize göre bu yılın sonlarına doğru ya da en geç 2016 yılının başlarında bu kontratı da imzalayıp artık bizzat projeyi en azından inşaat boyutuna başlayacağız. Bütün illerimiz için bu projeler çok yararlı. Biz Mardin’de de bir açılış yapmıştık ve oradaki insanların heyecanını da gördük. Bu paralar bu illerimiz için çok önemli. 7 Milyon Avroluk bir bütçeden bahsediyoruz. Özellikle Anadolu şehirlerimiz için bunlar gerçekten çok önemli bütçeler. Projemizin şehrimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’da Sivas İŞGEM Projesinin ilimize hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından Sivas Valisi Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Programlar Dairesi Başkanı Murat Altun Sivas İŞGEM Projesinin protokolünü imzaladılar.

Haftanın Öne Çıkanları

Grand Kuzu, Hizmete Açıldı

2015-05-16 23:13 - Gündem

Belediye U14 Takımı Kayseri´ye Gitti

2015-05-13 23:20 - Gündem

Öğrencilerden 26 Proje

2015-05-13 23:28 - Gündem

?ULAŞTIRMA BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ OLMALI?

2015-05-11 22:13 - Gündem

Sivas´ın Çöpü Enerjiye Dönüşecek

2015-05-12 23:25 - Gündem

CÜ Halk Oyunları Ekibi Türkiye 1.´Si Oldu

2015-05-11 22:16 - Gündem

İklima Başarıdan Başarıya Koşuyor

2015-05-13 23:21 - Gündem

Sağlıkspor Giresun´da İlimizi Temsil Edecek

2015-05-13 23:21 - Gündem

İŞGEM 2017 Yılında Faaliyete Geçecek

2015-05-18 19:24 - Gündem

Sokak Basketbolu Şöleni

2015-05-18 19:20 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem

Sivaslı Esnaftan Anneler Gününde Anlamlı Etkinlik

16:54 - Gündem

CHP’den Pastalı Kutlama

16:17 - Gündem

Hayatta kalan tek oğluna 40 yıldır bebek gibi bakıyor

14:49 - Gündem

"Orman Yangınları Meteorolojik Erken Uyarı Sistemi" geliştirildi

14:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor, 12. Kez Mağlup Oldu

21:11 - Spor

SİVASSPOR: 0 - HAKEM: 1

20:55 - Spor

Bülent Uygun ve Çağdaş Atan Takımın Başında Yok!

20:14 - Spor

Sivasspor'a İbrahim Akdağ Şoku!

20:01 - Spor

Sivas'ta 4 Köpeğin Öldürüldüğü İlçede Hayvanseverler Ayaklandı

17:43 - Gündem